Cara Ngurangi Biaya Akuisisi Pelanggan kanggo ROI Maksimum

Biaya Akuisisi Pelanggan - CAC

Nalika sampeyan lagi miwiti bisnis, iku nggodho kanggo narik kawigaten klien kanthi cara apa wae sing bisa, preduli saka biaya, wektu, utawa energi melu. Nanging, nalika sampeyan sinau lan tuwuh, sampeyan bakal ngerti manawa ngimbangi biaya sakabèhé akuisisi pelanggan karo ROI iku penting. Kanggo nindakake iku, sampeyan kudu ngerti biaya akuisisi pelanggan (CAC).

Carane Ngetung Biaya Akuisisi Pelanggan

Kanggo ngetung CAC, sampeyan mung kudu mbagi kabeh biaya dodolan lan marketing sing ana gandhengane karo entuk pelanggan anyar ing wektu tartamtu. Yen sampeyan ora ngerti, kita bakal pindhah menyang Formula CAC kene:

CAC = \frac{(Total\ Marketing)\ +\ (Penjualan\ Beban)}{Jumlah\ Pelanggan\ Anyar\ Angsal}

Kanthi gampang, yen Karl mbuwang $10 kanggo pasar lemonade stand lan entuk sepuluh wong tuku produke sajrone seminggu, biaya akuisisi kanggo minggu kasebut yaiku $1.00.

  • $10 / 10 = $1.00

Apa Biaya Akuisisi Pelanggan Sampeyan?

Iku conto sing cukup prasaja ing ndhuwur. Mesthine ing perusahaan tingkat perusahaan, CAC luwih rumit:

  • Total Marketing - iki kudu nggabungake staf marketing, agensi, aset, lisensi piranti lunak, lan iklan utawa sponsor apa wae sing sampeyan gabungake kanggo entuk anyar pelanggan.
  • Total Beban Sales - iki kudu nggabungake staf dodolan, komisi, lan biaya.

Kerumitan liyane yaiku ngukur wektu sampeyan kanthi bener nalika entuk pelanggan. Biaya pemasaran lan penjualan saiki ora langsung nyebabake pelanggan sing dituku. Sampeyan kudu ngira rata-rata lelungan tuku… ing ngendi pelanggan potensial ngerti produk sampeyan menyang ngendi dheweke bener-bener ngowahi. Asring kaping, iki bisa dadi sasi utawa malah taun gumantung ing industri, siklus budget, lan negosiasi.

Mulane penting banget yen sampeyan nggabungake strategi mlebu sing luwih bisa ngenali carane prospek krungu babagan sampeyan, nalika pisanan nyambung karo sampeyan, nganti tanggal konversi sing nyata.

Cara Ngurangi Biaya Akuisisi Pelanggan

Yen sampeyan ngerti carane ngetung CAC, sampeyan bakal pengin ngedhunake supaya sampeyan bisa ndeleng bathi sehat saka saben pelanggan. Bab liyane sing pengin sampeyan lakoni yaiku nahan pelanggan sing wis ana - akuisisi pelanggan bisa biaya nganti kaping pitu luwih saka adol menyang pelanggan sing wis ana, sawise kabeh!

Kanggo tips liyane babagan ngoptimalake biaya akuisisi pelanggan, GetVoIPInfographic ing ngisor iki nuduhake limang strategi inovatif. Contone, nggawe konten sing menarik lan migunani bisa mbantu sampeyan nggawe ikatan karo pelanggan supaya bisa entuk titik tuku luwih cepet. Tambah sawetara CTA pembunuh lan sampeyan bisa nemokake pelanggan sing tuku konten pertama sing dikonsumsi!

Sampeyan uga bisa nggunakake otomatisasi marketing kanggo keuntungan sampeyan. Contone, pelanggan Birchbox nampa email sambutan diikuti serangkaian email babagan tips kecantikan lan trik dandanan. Akeh wong sing durung tuku, nanging perusahaan nawakake akeh regane gratis ing ngarep. Sampeyan uga bisa nggunakake chatbots, email pribadi otomatis lan kampanye media sosial kanggo nambah efisiensi.

Sampeyan bisa nemokake iki lan tips liyane ing ngisor iki. Kanthi ngerti lan nambah CAC, sampeyan bakal bisa ndeleng liyane bali ing investasi, lan iku tansah apik kanggo ndeleng!

Carane Ngetung Biaya Akuisisi Pelanggan

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.