Cara Ngembangake Situs Web, E-commerce, Utawa Skema Warna Aplikasi

Gawe Skema Warna Situs Web, E-dagang, utawa Aplikasi

Kita wis nuduhake sawetara artikel babagan pentinge warna babagan merek. Kanggo situs web, situs e-dagang, utawa aplikasi seluler utawa web, iku uga kritis. Werna duwe pengaruh ing:

  • Kesan awal saka merek lan regane - contone, barang mewah asring nggunakake ireng, abang nuduhake kasenengan, lsp.
  • Kaputusan tuku - kapercayan merek bisa ditemtokake kanthi kontras warna. Skema warna sing lembut bisa uga luwih feminin lan bisa dipercaya, kontras sing atos bisa uga luwih penting lan didorong diskon.
  • Pangguna lan pengalaman pangguna - werna duwe psikologis lan impact fisiologis uga, nggawe luwih gampang utawa luwih angel kanggo navigasi antarmuka panganggo.

Sepira Pentinge Warna?

  • 85% wong ngaku yen werna nduweni pengaruh gedhe marang apa sing dituku.
  • Werna nambah pangenalan merek kanthi rata-rata 80%.
  • Kesan warna tanggung jawab kanggo 60% ditampa utawa ditolak produk.

Nalika nemtokake skema warna kanggo situs web, ana sawetara langkah sing dirinci ing infographic sing diiringi:

  1. Werna primer - Pilih warna sing cocog karo energi produk utawa layanan sampeyan.
  2. Warna Action - Iki ora ana ing infografis ing ngisor iki, nanging ngenali warna aksi primer lan warna aksi sekunder pancen mbiyantu. Iku ngajari pamirsa supaya fokus ing unsur antarmuka pangguna tartamtu adhedhasar warna.
  3. ADditional Warna - Pilih tambahan werna sing nglengkapi werna utami, saenipun werna sing nggawe werna utami pop.
  4. Werna Latar mburi - Pilih warna kanggo latar mburi situs web sampeyan - bisa uga kurang agresif tinimbang warna utama sampeyan. Tansah ing mode peteng lan cahya ing atine uga .. liyane lan liyane situs sing nggabungake skema werna ing mode cahya utawa peteng.
  5. Warna Typeface – Pilih werna kanggo teks sing arep ing website – elinga yen typeface ireng ngalangi langka lan ora dianjurake.

Minangka conto, perusahaanku Highbridge ngembangake merek online kanggo produsen busana sing pengin mbangun situs e-dagang langsung menyang konsumen ing ngendi wong bisa tuku klambi online. Kita ngerti target pamirsa, nilai merek, lan - amarga merek kasebut umume digital nanging uga duwe produk fisik - kita fokus ing skema warna sing bisa digunakake kanthi apik ing print (CMYK), palet kain (Pantone), uga digital (RGB lan Hex).

Nguji Skema Warna Kanthi Riset Pasar

Proses pemilihan skema warna kita intensif.

  1. Kita nindakake riset marketing babagan seri warna utama karo target pamirsa sing nyuda kita dadi siji warna.
  2. Kita nindakake riset marketing babagan seri warna sekunder lan tersier karo target pamirsa sing kita nyuda sawetara skema warna.
  3. Kita nindakake mockups produk (kemasan produk, tag gulu, lan tag gantung) uga mockup e-commerce kanthi skema warna lan nyedhiyakake kanggo klien uga target pamirsa kanggo umpan balik.
  4. Amarga merek kasebut gumantung banget marang musiman, kita uga nggabungake warna musiman ing campuran kasebut. Iki bisa migunani kanggo koleksi utawa visual khusus kanggo iklan lan saham media sosial.
  5. Kita liwati proses iki luwih saka setengah rolas kaping sadurunge penyelesaian ing rencana final.

skema warna closet52

Nalika werna account padha pink cahya lan werna abu-abu peteng, kita dikembangaké ing werna tumindak dadi ijo ijo. Ijo minangka warna sing berorientasi aksi, mula dadi pilihan sing apik kanggo narik mata pangguna menyang unsur sing berorientasi aksi. Kita nggabungake invers saka ijo kanggo tumindak sekunder kita (wates ijo karo latar mburi putih lan teks). Kita uga nyoba warna ijo sing luwih peteng ing werna aksi kanggo tumindak hover.

Wiwit mentas ngluncurake situs kasebut, kita wis nggabungake pelacakan mouse lan peta panas kanggo mirsani unsur-unsur sing narik kawigaten pengunjung lan paling sesambungan kanggo mesthekake yen kita duwe skema warna sing ora mung katon apik…

Werna, Spasi Putih, lan Karakteristik Unsur

Ngembangake skema warna kudu ditindakake kanthi nyoba ing antarmuka pangguna sakabèhé kanggo mirsani interaksi pangguna. Kanggo situs ing ndhuwur, kita uga nggabungake margin, padding, garis, radiuse wates, ikonografi, lan tipografi sing spesifik.

Kita ngirim pandhuan merek lengkap kanggo perusahaan supaya bisa disebarake sacara internal kanggo bahan pemasaran utawa produk. Konsistensi merek penting banget kanggo perusahaan iki amarga dheweke anyar lan ora duwe kesadaran ing industri saiki.

Mangkene Situs E-dagang kanthi Skema Warna

  • Closet52 - Tuku Gaun Online
  • Kaca Koleksi Closet52
  • Kaca Produk Closet52

Dolan maring Closet52

Kegunaan Warna lan Buta Warna

Aja lali tes kegunaan kanggo kontras warna antarane unsur situs sampeyan. Sampeyan bisa nyoba skema nggunakake Alat Uji Aksesibilitas Situs Web. Kanthi skema warna, kita ngerti manawa ana sawetara masalah kontras sing bakal ditindakake ing dalan, utawa bisa uga duwe sawetara pilihan kanggo pangguna. Apike, kemungkinan masalah warna karo target pamirsa cukup sithik.

Buta warna yaiku ora bisa ngerteni beda antarane sawetara warna sing bisa dibedakake dening pangguna sing ora duwe warna. wuta werna mengaruhi babagan limang nganti wolung persen lanang (kira-kira 10.5 yuta) lan kurang saka siji persen wanita.

Usability.gov

Tim ing WebsiteBuilderExpert wis nggabungake artikel infografis lan rinci babagan Cara Milih Werna kanggo Situs Web iku banget pepek.

Cara Milih Skema Warna Kanggo Situs Web Sampeyan