Cara Ngawasi Kinerja Panelusuran Organik (SEO)

Cara Ngawasi Kinerja SEO

Wis kerja kanggo nambah kinerja organik saka kabeh jinis situs - saka situs mega kanthi jutaan kaca, nganti situs e-commerce, nganti bisnis cilik lan lokal, ana proses sing aku lakoni sing mbantu aku ngawasi lan nglaporake kinerja klienku. Ing antarane perusahaan pemasaran digital, aku ora percaya pendekatanku unik ... nanging luwih jero tinimbang telusuran organik sing khas (SEO) agensi. Pendekatanku ora angel, nanging nggunakake macem-macem alat lan analisis target kanggo saben klien.

Alat SEO kanggo ngawasi Kinerja Panelusuran Organik

  • Google Webmaster - pikirake Google Search Console (sadurunge dikenal minangka alat webmaster) minangka platform analitis kanggo mbantu sampeyan ngawasi visibilitas ing asil telusuran organik. Google Search Console bakal ngenali masalah karo situs sampeyan lan mbantu ngawasi rangking sampeyan kanthi maksimal. Aku ujar "nganti sawetara" amarga Google ora nyedhiyakake data lengkap kanggo pangguna Google sing mlebu. Uga, aku nemokake sawetara kesalahan salah ing console sing muncul banjur ilang. Uga, sawetara kesalahan liyane ora nyebabake kinerja sampeyan. Masalah sing digawe Google Search Console bisa mbuwang akeh wektu ... mula ati-ati.
  • Google Analytics - Analytics bakal menehi data pengunjung nyata lan sampeyan bisa langsung misahake pengunjung kanthi sumber akuisisi kanggo ngawasi lalu lintas organik sampeyan. Sampeyan luwih bisa ngrampungake dadi pengunjung anyar lan bali. Kaya konsol telusuran, analitik ora nyebarke data pangguna sing wis mlebu menyang Google, mula yen sampeyan nggawe data dadi tembung kunci, sumber rujukan, lan liya-liyane, sampeyan mung bakal entuk subset informasi sing sampeyan butuhake. Kanthi akeh wong sing mlebu Google, iki pancen bakal kesasar.
  • Bisnis Google - Kaca asil mesin telusuran (SERP) dipecah dadi telung wilayah sing beda kanggo bisnis lokal - iklan, paket peta, lan asil organik. Paket peta dikendhaleni Google Business lan gumantung banget karo reputasi (ulasan), akurasi data bisnis, lan frekuensi postingan lan ulasan sampeyan. Bisnis lokal, manawa toko ritel utawa panyedhiya layanan, kudu ngatur profil Google Bisnis kanthi efektif supaya tetep katon.
  • Analytics Channel YouTube - YouTube minangka mesin telusuran paling gedhe nomer loro lan ora ana alesan yen ora ana ing kana. Ana ton saka macem-macem jinis video manawa bisnis sampeyan kudu ngupayakake ngarahake lalu lintas organik menyang video lan lalu lintas rujukan saka YouTute menyang situs sampeyan. Apamaneh video kasebut bakal nambah pengalaman pengunjung ing situs web sampeyan dhewe. Kita nyoba nduwe video sing relevan ing saben kaca situs bisnis kanggo entuk manfaat saka pengunjung sing luwih seneng maca pirang-pirang informasi ing sawijining kaca utawa artikel.
  • SEMrush - Ana sawetara banget Piranti SEO ing kana kanggo golek organik. Aku wis nggunakake SEMrush nganti pirang-pirang taun, mula aku ora nyoba ngatasi sampeyan saka wong liya ing njaba ... Aku mung pengin nggawe manawa sampeyan ngerti manawa sampeyan ngerti kudu duwe akses menyang alat kasebut kanggo ngawasi kinerja telusuran organik kanthi nyata. Yen sampeyan mbukak browser lan miwiti nggoleki kaca asil mesin telusuran (SERP) sampeyan entuk asil sing dipersonalisasi. Sanajan sampeyan ora mlebu log lan ing jendela pribadi, lokasi fisik sampeyan bisa langsung nyebabake asil sing sampeyan lakoni ing Google. Iki minangka kesalahan umum sing dakdeleng klien nalika mriksa prestasine dhewe ... dheweke wis mlebu log lan nduwe riwayat telusuran sing bakal menehi asil pribadi sing bisa beda banget karo rata-rata pengunjung. Alat kaya iki uga bisa mbantu sampeyan ngidentifikasi kesempatan kanggo nggabungake media liyane kaya video, utawa berkembang kaya potongan menyang situs sampeyan kanggo nambah visibilitas.

Variabel Eksternal sing Mengaruhi Lalu Lintas Organik

Ngramut asil visibilitas sing dhuwur ing istilah telusuran sing relevan penting banget kanggo sukses pemasaran digital bisnis sampeyan. Perlu dielingi manawa SEO dudu kedadeyan sing sadurunge rampung… Dudu proyek. Nopo nopo Amarga variabel eksternal sing ora bisa sampeyan kontrol:

  • Ana situs sing saingan karo sampeyan kanggo peringkat kaya warta, direktori, lan situs informasi liyane. Yen bisa menang telusuran sing relevan, tegese bisa ngisi daya sampeyan kanggo akses menyang pamirsa - yaiku ing iklan, sponsor, utawa papan sing misuwur. Conto sing apik yaiku Kaca Kuning. Kaca Kuning pengin menang asil telusuran sing bisa ditemokake situs sampeyan supaya sampeyan kepeksa mbayar supaya bisa nambah visibilitas.
  • Ana bisnis sing saingan karo bisnis sampeyan. Dheweke bisa uga nandur modal akeh konten lan SEO kanggo nggunakake telusuran sing relevan sing sampeyan saingan.
  • Ana pengalaman pangguna, pangowahan peringkat algoritma, lan tes terus-terusan sing kedadeyan ing mesin telusuran. Google terus nyoba nambah pengalaman para pangguna lan njamin asil telusuran sing berkualitas. Iki tegese sampeyan bisa duwe asil telusuran ing sawijining dina lan banjur bakal kelangan esuke.
  • Ana tren telusuran. Gabungan tembung kunci bisa nambah lan nyuda popularitas kanthi suwe, lan istilah bisa uga diganti kabeh. Yen sampeyan minangka perusahaan perbaikan HVAC, umpamane, sampeyan bakal entuk AC ing cuaca panas lan masalah tungku nalika hawa adhem. Asile, nalika sampeyan nganalisa lalu lintas saben wulan, jumlah pengunjung bisa uga beda karo tren.

Agensi SEO utawa konsultan sampeyan kudu ngupayakake data iki lan nganalisa manawa sampeyan nambah utawa ora mikir kanthi variabel eksternal kasebut.

Ngawasi Kata Kunci Sing Penting

Apa sampeyan nate entuk lapangan SEO ing endi wong-wong ujar manawa dheweke bakal entuk Kaca 1? Uh… busak nada kasebut lan aja menehi wektu kanggo sedina. Sapa wae sing bisa pangkat ing kaca 1 kanggo istilah sing unik… meh wae ora usaha. Sing nemen mbantu bisnis kanggo ngasilake asil organik yaiku nggunakake istilah sing ora nganggo merek sing cocog karo calon pelanggan menyang situs sampeyan.

  • Kata Kunci Merek - Yen sampeyan duwe jeneng perusahaan sing unik, jeneng produk, utawa uga jeneng karyawan sampeyan ... kemungkinan sampeyan bakal pangkat kanggo istilah telusuran kasebut preduli saka sethithik gaweyan sampeyan ing situs sampeyan. Aku luwih pangkat Martech Zone… Iku jeneng sing unik banget kanggo situsku sing wis ana luwih saka sepuluh taun kepungkur. Nalika nganalisa rangking sampeyan, tembung kunci bermerek vs. tembung kunci sing ora nganggo merek kudu dianalisis kanthi kapisah.
  • Konversi Kata Kunci - Ora kabeh tembung kunci sing ora merek uga penting. Nalika situs sampeyan bisa pangkat atusan istilah, yen ora ngasilake lalu lintas sing relevan karo merek sampeyan, kenapa repot? Kita duwe tanggung jawab SEO kanggo sawetara klien sing nyuda lalu lintas organik kanthi drastis nalika nambah konversi amarga kita fokus karo produk lan layanan sing ditawakake perusahaan!
  • Kata kunci sing ana gandhengane - Strategi utama kanggo ngembangake a perpustakaan isi nyedhiyakake nilai kanggo para pengunjung. Sanajan ora kabeh pengunjung bisa dadi pelanggan, dadi kaca sing paling lengkap lan migunani babagan topik bisa nggawe reputasi lan kesadaran merek sampeyan kanthi online.

Kita duwe klien anyar sing nandur modhal puluhan ewu ing situs lan konten sajrone taun kepungkur kanthi atusan atusan istilah telusuran, lan ora duwe konversi saka situs kasebut. Umume konten malah ora ditargetake menyang layanan tartamtu ... padha kanthi peringkat kanthi syarat layanan sing ora diwenehake. Pancen boros! Kita wis ngilangi konten kasebut amarga ora ana gunane kanggo pamirsa sing nyoba digayuh.

Asile? Kurang kunci tembung kunci… kanthi substansial Mundakake ing lalu lintas telusuran organik sing relevan:

Kurang rangking tembung kunci kanthi nambah lalu lintas organik

Tren Ngawasi Kritik Kanggo Kinerja Panelusuran Organik

Nalika situs sampeyan ngliwati samodra web, bakal ana pasang surut saben wulan. Aku ora nate fokus ing rangking lan lalu lintas instan kanggo klien, aku meksa supaya bisa ndeleng data kanthi suwe.

  • Cacah Tembung Kunci Miturut Posisi Suwe-suwe - Ningkatake rangking kaca mbutuhake wektu lan momentum. Nalika ngoptimalake lan ningkatake konten kaca, promosi kaca kasebut, lan wong nuduhake kaca sampeyan, rangking sampeyan bakal nambah. Nalika 3 posisi paling dhuwur ing kaca 1 pancen penting, kaca kasebut bisa diwiwiti maneh ing kaca 10. Aku pengin nggawe manawa kabeh kaca situs diindeks kanthi bener lan rangking saya terus saya tuwuh. Iki tegese gaweyan sing kita lakoni saiki bisa uga ora bisa ngasilake lan konversi nganti pirang-pirang wulan… nanging visual bisa nuduhake klien yen kita pindhah menyang arah sing bener. Priksa manawa segmen asil kasebut dadi istilah sing relevan karo merek utawa ora merek kaya sing dibahas ing ndhuwur.

Peringkat Tembung Kunci Miturut Posisi

  • Jumlah Pengunjung Organik Sasi Suwene Wulan - Ngelingi tren mangsan kanggo istilah telusuran sing ana gandhengane karo bisnis sampeyan, sampeyan pengin ndeleng jumlah pengunjung sing entuk situs saka mesin telusuran (anyar lan bali). Yen tren telusuran konsisten saben wulan, sampeyan bakal pengin nambah jumlah pengunjung. Yen tren telusuran wis diganti, sampeyan bakal pengin nganalisa manawa sampeyan tuwuh sanajan tren telusuran. Yen jumlah pengunjung sampeyan rata, kayata, nanging tren telusuran kanggo tembung kunci sing relevan ... sampeyan pancen luwih apik!
  • Cacahe Pengunjung Organik Bulanan Liwat Taun - Nimbang tren musiman kanggo istilah telusuran sing ana gandhengane karo bisnis sampeyan, sampeyan uga pengin ndeleng jumlah pengunjung sing entuk situs saka mesin telusuran (anyar lan bali) dibandhingake taun sadurunge. Seasonalitas mengaruhi umume bisnis, saengga nganalisa jumlah pengunjung saben wulan dibandhingake karo periode sadurunge minangka cara sing apik kanggo ndeleng manawa sampeyan lagi nambah utawa yen sampeyan kudu ngupayakake apa sing kudu dioptimalake.
  • Jumlah Konversi saka Lalu Lintas Organik - Yen agensi konsultan sampeyan ora naleni lalu lintas lan tren kanggo asil bisnis sing nyata, mula sampeyan bakal gagal. Iku ora ateges gampang ditindakake… ora. Perjalanan pelanggan kanggo konsumen lan bisnis ora resik sales funnel kaya sing kita bayangke. Yen ora bisa nggawe nomer telpon tartamtu utawa panjaluk web menyang sumber sing utama, kita bakal luwih cepet klien supaya bisa nggawe prosedur operasi standar sing nyathet sumber kasebut. Contone, kita duwe rantai untu, sing takon saben klien anyar babagan kepiye krungu bab kasebut ... umume saiki ujar Google. Sanajan ora mbedakake antarane paket peta utawa SERP, kita ngerti manawa upaya sing ditrapake kanggo kalorone bisa ngasilake.

Fokus ing konversi uga mbantu sampeyan ngoptimalake konversi! Kita luwih akeh meksa klien kanggo nggabungake obrolan langsung, klik-kanggo-telpon, formulir sing gampang, lan tawaran kanggo nambah tarif konversi. Apa gunane peringkat dhuwur lan nambah lalu lintas organik yen ora nyebabake luwih akeh konversi lan konversi ?!

Lan yen sampeyan ora bisa nggawe pengunjung organik dadi pelanggan saiki, sampeyan uga kudu nggunakake strategi pameliharaan sing bisa nulungi lelungan pelanggan dadi siji. Kita seneng buletin, kampanye netes, lan nawakake dhaptar kanggo mbujuk pengunjung anyar supaya bali.

Laporan SEO Standar Ora Bakal Ngcritakake Crita Kabeh

Aku bakal jujur ​​yen ora nggunakake platform ing ndhuwur kanggo nggawe laporan standar. Ora ana rong bisnis sing padha lan aku sejatine pengin menehi perhatian luwih akeh ing endi kita bisa nggunakake kapital lan mbedakake strategi tinimbang niru situs sing saingan. Yen sampeyan minangka perusahaan hyperlocal, umpamane, ngawasi wutah lalu lintas telusuran internasional ora bakal nguntungake, bener? Yen sampeyan perusahaan anyar sing ora duwe wewenang, sampeyan ora bisa mbandhingake sampeyan karo situs sing menang asil telusuran ndhuwur. Utawa sanajan sampeyan bisnis cilik kanthi anggaran winates, mbukak laporan manawa perusahaan kanthi anggaran pemasaran jutaan dolar ora bisa dipercaya.

Data saben klien butuh saring, segmen, lan fokus karo target target lan pamirsa supaya sampeyan bisa ngoptimalake situs kanthi suwe. Agensi utawa konsultan sampeyan kudu ngerti bisnis sampeyan, sing sampeyan adol, apa bedane, banjur terjemahake menyang dashboard lan metrik sing penting!

Pengungkapan: Aku afiliasi saka SEMrush lan aku nggunakake link afiliasi ing artikel iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.