Cara Ngalihake Pangguna Adhedhasar Dumunung ing WordPress

Geolokasi ing WordPress

Sawetara wulan kepungkur, klien multi-lokasi takon apa kita bisa kanthi otomatis ngarahake pengunjung saka wilayah tartamtu menyang kaca lokasi internal ing situs kasebut. Wiwitane, aku ora nyangka yen panjaluk angel banget. Aku ngira bisa ngunduh alamat IP menyang database lokasi lan sijine sawetara baris JavaScript menyang kaca lan bakal rampung.

Ya, pancen luwih angel tinimbang sing sampeyan kira. Mangkene sawetara masalah sing sampeyan tindakake:

  • Alamat IP dianyari kanthi terus. Lan basis data GeoIP gratis duwe potongan data sing ilang dadi akurasi bisa dadi masalah gedhe.
  • Kaca internal kudu ditangani. Gampang ngarahake wong ing kaca ngarep, nanging kepiye yen dheweke mlebu kaca internal? Sampeyan kudu nambah logika cookie supaya bisa pangalihan ing kunjungan pertama ing sawijining sesi, lan banjur tinggalake nalika mriksa situs kasebut.
  • Caching prelu banget saiki sampeyan kudu duwe sistem sing ngrawat ngenali saben pangguna. Sampeyan ora pengin siji pengunjung saka Florida menyang kaca Florida lan banjur saben pengunjung sawise iku.
  • Panyuwunan kanggo data karo saben pangguna ing saben kaca bisa nyuda server sampeyan. Sampeyan kudu nyimpen saben sesi pangguna supaya ora kudu terus-terusan golek informasi.

Saben minggu panggunaan saya akeh, mula pungkasane aku nyerah lan nindakake riset. Matur suwun, perusahaan wis ngidentifikasi lan ngrampungake masalah kasebut kanthi layanan, GeotargetingWP. GeotargetingWP minangka layanan API sing kuat kanggo geotarget konten utawa nggawe pangalihan-pangalihan target geo ing WordPress. Dheweke nggawe papat plugin sing bisa digunakake gumantung karo kabutuhan sampeyan:

  1. Pro Geotargeting minangka plugin favorit para pemasar afiliasi kanggo tawaran khusus negarane amarga kesederhanaan lan fitur sing kuat. Saiki kanthi akurasi premium kanggo mbantu target target konten tartamtu Negara lan Kota.
  2. Pangalihan Geo ngirim pangguna menyang situs web sing beda adhedhasar dununge kanthi sawetara langkah sederhana. Plugin Geo Redirects kanggo WordPress minangka alat sing kuat supaya sampeyan gampang nggawe pangalihan adhedhasar macem-macem kritéria.
  3. Gendéra Geo minangka addon sederhana kanggo plugin Geotargeting Pro sing bakal ngidini sampeyan nampilake gendera negara pangguna saiki utawa bendera liyane sing sampeyan pengin kanthi nggunakake shortcode prasaja kaya iki:
    [geo-flag squared = "false" size = "100px"]
  4. Pamblokir geo plugin kanggo WordPress bakal ngidini sampeyan gampang ngalangi akses menyang pangguna saka lokasi tartamtu. Sampeyan bisa ngalangi supaya ora ngakses kabeh situs utawa pilih kaca sing endi wae.

Platform kasebut uga ngidini sampeyan mbangun lan nggunakake wilayah kanggo target supaya sampeyan ora kudu nggawe aturan tanpa wates adhedhasar macem-macem wilayah. Sampeyan bisa klompok negara utawa kutha supaya luwih gampang target pangguna. Contone, sampeyan bisa nggawe wilayah sing diarani Eropa lan liyane sing diarani Amerika, banjur nggunakake jeneng kasebut kanthi gampang ing kode shortcode utawa widget sing ngirit wektu sampeyan. Caching uga ora masalah. Dheweke ndeteksi IP pangguna nyata ora masalah yen sampeyan nggunakake Cloudflare, Sucuri, Akamai, Ezoic, Reblaze, Varnish, lan liya-liyane. Yen sampeyan duwe prekara sing bisa ditambahake kanthi gampang.

API nyedhiyakake akurasi geolokasi paling dhuwur, data bawana, negara, negara lan kutha sing bali. Amarga biayane adhedhasar panggunaan, sampeyan mung bisa nyambung langsung menyang API lan nggunakake kaya sing dikarepake.

Miwiti WordPress Geotargeting

Pengungkapan: Kita nggunakake link afiliasi ing postingan iki amarga seneng banget karo layanan iki!

 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.