Cara Nggawe Analisis Pesaing Kanggo Ngenali Prospek Mbangun Link

Analisis Pesaing Bangunan Link

Kepiye sampeyan nemokake prospek backlink anyar? Sawetara seneng nggoleki situs web kanthi topik sing padha. Sawetara nggoleki direktori bisnis lan platform web 2.0. Lan sawetara mung tuku backlink kanthi akeh lan ngarep-arep sing paling apik.

Nanging ana siji cara kanggo ngatur kabeh lan riset pesaing. Situs web sing ngubungake pesaing sampeyan bisa uga cocog karo tematik. Apa maneh, dheweke biasane bakal mbukak kemitraan backlink. Lan para pesaing sampeyan wis nindakake kabeh usaha kanggo nemokake, dadi sampeyan mung kudu golek lan njupuk prospek dhewe.

Ing pandhuan iki, sampeyan bakal sinau cara nemokake pesaing sing sejatine, nemokake tautan balik, lan nyilih sing paling potensial.

1. Temokake Pesaing Sejati

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu ditindakake yaiku ngerteni sapa sing dadi pesaing telusuran sejatine lan pilih sing paling apik sing bakal dideleng Elinga yen pesaing telusuran sampeyan ora mesthi padha karo pesaing nyata. Nanging, iki situs web sing dhuwur ing kaca asil mesin telusuran (SERP), yaiku kanggo tembung kunci ing ceruk sampeyan. Panliten iki uga bisa mbantu sampeyan nemtokake anggaran kira-kira masa depanmu kampanye bangunan link.

Cara paling gampang kanggo ndeleng pesaing utama sampeyan yaiku ngetik tembung kunci winih ing Google lan ndeleng domain sing asring katon ing Google SERP. Saiki, sampeyan bakal entuk sawetara situs web sing ganjil, kayata Kesehatan Pria utawa Forbes utawa rangking majalah gaya urip liyane kanggo tembung kunci, nanging, sawise sawetara telusuran, sampeyan kudu duwe ide babagan sapa sejatine sing beroperasi ing ceruk kasebut.

Analisis SERP

Mesthi wae, googling kabeh tembung kunci winih lan nulis situs web sing paling akeh pangkat ora efisien. Untunge, analisis kompetitif minangka tantangan umum kanggo SEO lan pamilik situs web, mula ana akeh alat profesional sing bisa nyepetake proses kasebut. Yen sampeyan wis nggunakake alat SEO, bisa uga Moz, Semrush, utawa Ahrefs, mesthine duwe sawetara jinis riset pesaing internal. Gumantung saka alat SEO sing digunakake, sampeyan bakal bisa ngenali pesaing telusuran kanthi topik utawa miturut domain, utawa kadang-kadang kalorone.

Kanggo ngenali pesaing miturut topik, sampeyan kudu ngetik sawetara tembung kunci winih lan alat kasebut bakal bisa nemokake situs web paling dhuwur kanggo tembung kunci kasebut. Cara iki ngidini sampeyan milih tembung kunci lan golek pesaing ing ceruk sing sempit.

Kanggo ngenali pesaing miturut domain, sampeyan kudu ngirim domain. Alat kasebut bakal nganalisa kabeh tembung kunci sing sampeyan rangking lan nemokake situs web kanthi tumpang tindih tembung kunci paling gedhe. Cara iki ngidini sampeyan nemokake situs web pesaing sing paling padha karo situs web sampeyan, sanajan ceruk bisa uga luwih jembar tinimbang sing sampeyan karepake.

Analisis Domain Kompetitif Panelusuran Organik

Sawise entuk dhaptar pesaing, umume alat SEO ngidini sampeyan ngevaluasi nggunakake macem-macem metrik kualitas. Metrik sing paling umum kalebu panguwasa domain, lalu lintas organik, lan persentasi persimpangan tembung kunci, yaiku sepira situs web pesaing karo sampeyan. Gunakake metrik kasebut kanggo milih antarane lima lan sepuluh pesaing berkualitas tinggi kanggo panelitian backlink luwih lanjut.

2. Temokake Backlink pesaing sampeyan

Sawise nggawe dhaptar pesaing sing paling relevan, sampeyan bisa pindhah kanggo neliti profil backlink.

Kanggo mriksa cepet backlink para pesaing, sampeyan bisa nggunakake alat mriksa backlink. Ketik domain pesaing kanggo ndeleng kaca sing pas sing nyambung menyang situs web, URL sing nyambung, teks jangkar, rangking domain, apa tautan dofollow utawa ora:

Link Balik Pesaing Panelusuran Organik

Yen sampeyan pengin nganakake panelitian babagan backlink para pesaing, sampeyan kudu nggunakake piranti lunak SEO profesional. Alat analisis pesaing khusus bakal ngidini sampeyan neliti sawetara pesaing sekaligus, uga filter sing ditemokake backlink kanthi otoritas, lokasi, tag nofollow, risiko penalti, lan parameter liyane:

Prospek Outreach Backlink

Bisa dibantah, salah sawijining fitur riset backlink paling apik yaiku nalika sampeyan bisa ndeleng situs web sing duwe link menyang loro utawa luwih pesaing sampeyan. Situs web iki minangka prospek backlink prioritas utama - luwih bisa digunakake ing ceruk lan cenderung ora duwe kemitraan eksklusif karo pesaing sampeyan.

3. Pilih Prospek Backlink Paling Kuat

Sawise sampeyan narik dhaptar lengkap backlink pesaing, sampeyan bakal duwe ribuan, kadang puluhan ewu calon situs web. Sing jelas akeh banget kanggo nglakokake kampanye penjangkauan efektif. Kajaba iku, kanthi nyalin kabeh prospek backlink saka pesaing sampeyan dudu strategi sing paling apik, amarga ana sing bisa menehi backlink kualitas rendah sing bakal nyebabake SEO sampeyan.

Kanggo nyepetake dhaptar prospek backlink dadi ukuran sing bisa diatur, sampeyan kudu mbuwang situs web sing nawakake backlink kualitas rendah. Faktor sing paling umum sing nuduhake kualitas prospek backlink kalebu:

Panguwasa domain. Saya dhuwur, saya apik. Domain panguwasa sing dhuwur yaiku situs web sing duwe akeh backlink, konten berkualitas tinggi, lan pengalaman panganggo sing apik, mula entuk wewenang luwih akeh liwat tautane.

Dofollow / nofollow. Ora kaya tautan nofollow, tautan dofollow bisa ngirim jus link menyang kaca sing dituju. Tautan Nofollow ora migunani kabeh, nanging ora menehi kontribusi kanggo rangking sampeyan. Ora apa-apa manawa nduwe link nofollow ing profil sampeyan, nanging sampeyan ora muspra sumber sampeyan supaya bisa luwih akeh.

Link tumpang tindih. Kaya sing wis kasebut, domain sing nyambung menyang loro utawa luwih pesaing sampeyan utamane migunani minangka prospek backlink.

Resiko ukuman. Tautan sing asalé saka situs web teduh kanthi konten sing tipis utawa ora umum, pirang-pirang iklan, lan pengalaman panganggo sing salah bisa uga nggawa sampeyan ing banyu panas karo Google.

Gumantung saka alat SEO sing digunakake kanggo nglumpukake prospek backlink, sampeyan bakal bisa nggunakake sawetara utawa kabeh paramèter kasebut ing ndhuwur kanggo nyaring dhaptar backlink. Nganggo Moz minangka conto, sampeyan bakal duwe DA kanggo panguwasa domain, Skor Spam, Lan Situs sing intersect:

Otoritas Domain Kompetitif Backlink

Piranti SEO liyane bisa uga duwe metrik utawa jeneng sing beda kanggo metrik sing padha, nanging prosese biasane. Sampeyan kudu mutusake apa ambang (kayata panguwasa situs web> 60; risiko penalti> 50) lan saring prospek sampeyan. Setel setelan sampeyan nganti sampeyan isih duwe prospek sing cukup memuaskan lan iki minangka dhaptar shortlist.

4. Miwiti Kampanye Outreach

Saiki sampeyan duwe dhaptar prospek potensial dhuwur, saiki wayahe ndeleng sapa ing antarane sing bakal dadi tuan rumah backlink.

Langkah kapisan ing kampanye jangkauan sampeyan yaiku pamisah prospek dadi segmen sing beda lan pilih cara sing pas kanggo nggawe komunikasi karo saben segmen. Bukak kaca sing sampeyan pilih kanggo dhaptar dhaptar sampeyan, lan priksa manawa ana backlink sing dilebokake ing kaca kasebut. Segmenake prospek miturut konteks backlink.

Mangkene conto kaya apa konteks backlink:

  • listikel;
  • postingan blog;
  • kiriman tamu;
  • nyemak;
  • komentar;
  • sikil situs web;
  • bagean mitra bisnis;
  • rilis pers;
  • direktori bisnis.

Yen sampeyan nggunakake piranti lunak jangkauan khusus, sampeyan bisa uga menehi tag prospek ing kana. Yen ora, salin domain prospek backlink menyang spreadsheet Excel, lan tandhani kategori ing kolom sabanjure:

Strategi Kampanye Outreach Backlink

Sampeyan banjur bisa ngurutake prospek menyang kategori, golek informasi kontak, lan miwiti jangkauan sampeyan. Pilih ing cithakan email miturut jinis prospek, lan ujar langsung apa sing bakal dijaluk, lan apa sing bakal sampeyan tampa minangka baline.

Elinga nggawe pesen jangkauan sampeyan dadi pribadi. Wong ora seneng huruf kaya bot, lan asring mbusak tanpa maca.

cathetan: Priksa prospek sampeyan menehi kesempatan liyane kanggo mriksa situs web babagan relevan lan kualitas lan mbusak sawetara prospek liyane saka dhaptar. Kajaba iku, yen sampeyan nemokake manawa sawetara situs web minangka direktori bisnis, situs web web 2.0, utawa papan liyane sing bebas nggawe konten, mula ora prelu diubungi. Pindhah menyang dhaptar liyane lan pasang backlink sampeyan dhewe ing format sing dibutuhake.

5. Monitor Profil Backlink Sampeyan

Ngawasi riwayat backlink sampeyan bakal ngerti manawa ana backlink anyar sing nggawe perubahan posisi sampeyan, deleng yen ana kesalahan, lan selidiki masalah sing ana.

Munculake backlinks kanthi kualitas murah minangka salah sawijining perkara sing mbutuhake perhatian sampeyan. Bisa uga a serangan SEO negatif dening salah sawijining pesaing sampeyan, utawa tautan bisa uga katon kanthi organik, utawa bisa uga agensi SEO sampeyan tuku link kualitas murah kanggo situs web sampeyan. Nanging apa sebabe, munggah tautan spam kanthi tiba-tiba bisa narik kawigaten Google lan bakal menehi sampeyan paukuman. Lan pulih saka paukuman kaya ngono, bisa ditindakake sawetara wulan nganti pirang-pirang wulan.

Yen sampeyan ndeleng akeh curiga babagan backlink ing situs web sampeyan, priksa manawa neliti manawa tautan kasebut apik utawa ora apik lan asale saka ngendi. Yen link ora apik, coba hubungi pamilik situs web lan njaluk supaya mbusak utawa paling ora nututi tautan kasebut. Yen ora bisa rampung, sampeyan bisa nggunakake Alat disavow Google kanggo ngandhani Google sampeyan ora ana gandhengane karo dheweke.

Gulung tiba-tiba ing backlinks berkualitas tinggi minangka prekara liya sing mbutuhake perhatian sampeyan. Iki bisa uga kedadeyan amarga kaca sing ngubungake dipindhah menyang URL liyane, wis dibusak, konten kaca wis diganti, utawa backlink dhewe wis dihapus utawa diganti link menyang pesaing sampeyan. Ing kasus iki, sampeyan kudu ngubungi mitra backlink kanggo ndeleng apa sing kedadeyan lan mulihake backlink yen bisa.

Aja lali ngawasi profil backlink pesaing uga. Pay manungsa waé kanggo mundhak akeh jumlah backlink saiki. Yen ana, priksa asale saka endi. Yen prospek anyar katon bisa dipercaya, coba uga kalebu ing outreach.

Pro Tip

Analisis kompetitif minangka cara sing paling efektif kanggo nemokake prospek backlink kualitas. Ora ana cara liya sing bisa nyedhiyakake derajat relevansi iki. Lan petunjuk uga panas, amarga pesaing sampeyan wis bisa nempatake backlink ing kono. mesthine minangka papan kanggo miwiti nggawe backlinks utawa nyoba kanggo sampeyan yen durung nyoba sadurunge.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.