Ndhaptar AI Nggawe Profil Tuku sing Sampurna lan Ngirim Pengalaman Pribadi

Tuku Profil lan Personalisasi Kanthi AI

Bisnis terus golek cara kanggo nambah efisiensi lan efektifitas operasine. Lan iki mung bakal dadi fokus sing luwih penting nalika terus navigasi ing iklim komersial sing COVID sing rumit lan ora stabil.

Untunge, e-commerce berkembang. Ora kaya ritel fisik, sing wis kena pengaruh banget saka watesan pandemi, penjualan online wis entek.

Sajrone musim perayaan 2020, sing biasane dadi periode blanja paling rame saben taun, penjualan online Inggris nganti 44.8% kanthi meh setengah (47.8%) kabeh penjualan ritel ditindakake kanthi sarana remot.

Penjualan Eceran BRC-KPMG Monito

Kanthi owah-owahan digital permanen ing cakrawala, utawa paling ora siji sing bakal weruh bisnis nggunakake pendekatan omnichannel supaya entuk keuntungan saka kalorone jagad paling apik, luwih akeh sing bakal golek cara kanggo nglancarake praktik sing ora pati ngerti kanggo bisnis digital anyar, uga kanggo nyuda beban kerja sing luwih gedhe.

AI wis nawakake solusi kanggo titik nyeri iki. Liwat kesempatan ngoleksi data lan opsi otomatisasi, ana kemampuan kanggo nyuda tugas administratif lan mbuwang sumber daya, ngirit wektu lan dhuwit kanggo bisnis lan nggawe pengalaman pelanggan sing luwih apik.

Nanging ing 2021, ana kasus kanggo njupuk langkah iki luwih adoh. Saiki kita ngerti manfaate AI lan bisa yakin manawa isih ana, bisnis kudu ora nemoni risiko sing ana gandhengane karo pendekatan integral.

Kanthi nggunakake teknologi lan data sing kasedhiya kanggo nggawe profil tuku sing luwih apik, perusahaan pancen bisa nggunakake kekuwatan lan kemampuan AI kanggo mupangate.

Pangerten Luwih Apik Kanggo Pelanggan Sampeyan

AI misuwur amarga bisa nglumpukake data kanggo nduduhake lan prédhiksi tren pelanggan lan pasar liwat nganalisis prilaku belanja, uga pengaruh ing lingkungan mikro lan makro.

Asil kasebut minangka gambaran sakabehe pasar sampeyan sing bakal bisa menehi informasi babagan keputusan bisnis. Nanging nalika maju, kualitas lan panggunaan data sing bisa dikoleksi lan dianalisis terus maju.

Dina iki, kanggo maju, data lan wawasan bisa digunakake kanggo ngasilake pemahaman rinci lan akurat kanggo saben pelanggan individu, tinimbang segmen konsumen umum. Contone, liwat koleksi lan panrima data cookie nalika pelanggan ngunjungi situs web sampeyan, sampeyan bisa miwiti nggawe profil, kalebu minat produk lan pilihan browsing.

Kanthi informasi iki disimpen kanthi aman ing cathetan, sampeyan bisa ngatur konten nalika maneh kaca kanggo nggawe pengalaman sing luwih pribadi lan disenengi. Yen sampeyan setuju karo kabijakan, sampeyan bisa nggunakake informasi iki kanggo ngatur iklan lan komunikasi sing ditarget.  

Saiki, ana macem-macem pandangan babagan etika praktik iki. Sanajan, kanthi ngencengi peraturan lan langkah-langkah kepatuhan, kontrol pangumpulan data tetep ana ing tangan konsumen. Kanggo sing nampa, dadi tanggung jawab pengecer, lan kanggo kapentingan sing paling apik, nggunakake kanthi wajar.

Biasane, konsumen pengin ngelingi preferensi browsing. Iki nggawe pengalaman blanja sing luwih trep lan ngirit wektu kanggo nyetel maneh lan nyaring pilihan. Nyatane:

90% konsumen gelem nuduhake informasi prilaku pribadi karo merek kanggo pengalaman sing luwih gampang. Dadi, merek sing bisa nindakake iki bakal katon luwih apik, nyengkuyung maneh lan mbaleni tuku.

Forrester lan RetailMeNot

Nanging sing ora dikarepake yaiku merek supaya nyalahi panggunaan ilmu sing dikepengini kanthi spam nganggo komunikasi tanpa wates lan pariwara target. Kasunyatane, iki bisa uga ngrusak reputasi merek, tinimbang menehi pitulung.

Nanging data sing dikoleksi bisa uga ngramal sampeyan. Sampeyan bisa nemokake jinis iklan sing paling apik sing ditanggapi dening saben pelanggan, lan uga rinci babagan wektu nanggapi, ing bentuk apa, piranti utawa saluran apa suwene, lan apa kasunyatane nyengkuyung klik utawa konversi

Informasi iki migunani banget kanggo nggawe profil tuku. Kanthi iki, sampeyan bisa nggawe kampanye lan penawaran sing luwih sukses nalika menehi pelanggan kaya sing dikarepake.

Lan nalika biyen, profil individu cenderung diklumpukake dadi segmen miturut kamiripan, kemampuan otomatis sistem integrasi AI tegese saben konsumen bisa diwenehi pengalaman pribadi lan khusus.

Hasil sukses lan penjualan bisa digunakake dhewe. Konten khusus wis nampa tarif keterlibatan sing luwih apik tinimbang alternatif sing luwih umum:

Email khusus bisa entuk tarif mbukak nganti 55%. 

Deloitte

lan

91% konsumen luwih seneng tuku merek sing nyedhiyakake tawaran lan rekomendasi sing relevan.

Survei Pulsa aksen

Saiki, pikirake babagan sukses apa wae kegiyatan kasebut yen njupuk target luwih maju lan menehi informasi babagan keputusan sing dikumpulake liwat kemajuan AI, kanggo nggawe profil tuku sing rinci lan akurat.

Secara pribadi, aku yakin iki minangka kesempatan sing ora bisa dilalekake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.