Bisnis duwe Otoritas Risiko kanthi Tuku

Depositphotos 26681451 s

Bubar, aku lagi diskusi ing klompok kepemimpinan media sosial ing Facebook lan aku gumun nalika salah sawijining anggota mbela tuku pandherekipun. Pirang taun kepungkur aku nulis postingan kasebut Nomer Penting. Ing kiriman kasebut, aku ora mbantah tuku pengikut, suka, klik, lsp. Nyatane, aku rumangsa investasi sing asring migunani.

Aku ganti pikiran. Aku ora yakin yen angka kasebut penting. Aku percaya manawa perusahaan nggawe reputasi lan otoritas ing risiko kanthi nggunakake metode kasebut. Lan ton perusahaan yaiku. Otoritas tuku wis dadi industri sing gedhe. Yen tujuan sampeyan minangka merek yaiku nggawe panguwasa kanthi nampilake nomer sing luwih akeh… sampeyan bisa uga bakal kelangan panguwasa kasebut bebarengan karo kapercayan apa wae kanthi nglakoni.

Iki ngelingake kula ing optimisasi mesin telusuran industri Google ngumumake wis suwe Katentuan Pangginaan supados langkung Service yen tuku plancongan kanggo link wis nglanggar langsung. Mupangate; Nanging, luwih larang regane lan akeh wong sing bathi tuku tautan… nganti palu tiba. Saiki sawetara perusahaan sing nandur modal puluhan ewu dolar wis ilang yuta.

Aku ngramal iki uga bakal kedadeyan karo media sosial. Syarat Layanan kanggo kabeh situs media sosial utama wis ngelingake yen nggunakake informasi palsu kanggo nambah nomer:

  • Twitter - Sampeyan bisa uga nemoni situs web utawa aplikasi sing ngaku bisa mbantu sampeyan supaya akeh pengikut kanthi cepet. Program kasebut bisa uga njaluk pambayaran kanggo pandherek, utawa njaluk sampeyan ngetutake dhaptar pangguna liyane kanggo melu. Nggunakake iki ora diidini miturut Aturan Twitter.
  • Facebook - Apa aku bisa tuku seneng kanggo Kaca Facebookku? Ora. Yen sistem spam Facebook ndeteksi manawa Kaca sampeyan disambungake karo jinis kegiatan iki, kita bakal menehi watesan ing Kaca kanggo nyegah pelanggaran Pernyataan Hak lan Tanggung Jawabe sing luwih gedhe.
  • LinkedIn - Ora kaya sawetara layanan online liyane, anggota kita kudu dadi wong asli, sing menehi jeneng asline lan informasi sing akurat babagan awake dhewe. Ora becik nyedhiyakake informasi sing nyasab babagan sampeyan, kualifikasi utawa pengalaman kerja, afiliasi utawa prestasi ing layanan LinkedIn. Agreement Panganggo.
  • Google+ - Penerbit bisa uga ora ngarahake pangguna kanggo ngeklik tombol Google+ kanggo pangguna sing salah. Penerbit bisa uga ora promosi hadiah, dhuwit, utawa kesetaraan moneter kanggo ngganti klik tombol Google+. Kebijakan Tombol.
  • youtube - Aja nyengkuyung wong liya kanggo ngeklik iklan sampeyan utawa nggunakake cara implementasi sing ngapusi kanggo njupuk klik, kalebu klik ing video kanggo nambah tampilan. Iki kalebu komisioning agensi pihak katelu sing ngiklanake layanan kasebut kanggo nambah pamirsa. Tuku utawa game saka pelanggan, tampilan utawa fitur saluran liyane minangka pelanggaran tumrap kita Katentuan Pangginaan supados langkung Service.

Dadi… nalika perusahaan utawa anggota perusahaan nggunakake platform kasebut, dheweke setuju karo kesepakatan sing sah karo saben perusahaan kasebut. Yen sampeyan nglanggar syarat kasebut, sampeyan bakal ngilangi kontrak kasebut. Sanajan aku ora ngandel manawa ana raksasa iki sing bakal ngrusak amarga nglanggar janjine, dheweke isih ditindakake. Vevo, kayata, ilang kabeh pandangan lan panguwasa ing Youtube nalika Google ngerti yen dheweke tuku tampilan kanggo njaga nomer.

Nalika perusahaan ora cocog karo istilah kasebut, bakal luwih gampang ndeleng kepiye pamrih pamrentah. Malah tim sosial Presiden Obama wis kejiret ... karo luwih saka setengah pandhuane palsu. Mesthi wae, ora ana ragu manawa panguwasa Presiden Obama ... mula aku ora yakin kenapa 10 yuta utawa 100 yuta pengikut penting ing njaba ego. Departemen Luar Negeri uga wis kejiret - mbuwang luwih saka $ 630,000 ing Facebook Likes. (Ora dikatutake manawa aku ora yakin warga pengin dhuwit wajib pajak bisa digunakake kanthi cara iki).

Nanging ana sisi sing luwih peteng kanggo nomer kasebut peraturan perdagangan. Sejatine saben negara duwe panguwasa pamrentah sing diwajibake nggoleki konsumen. Kepiye yen konsumen mriksa perusahaan online, ndeleng akeh penggemar, pandhereke, seneng utawa retweet, lan nggawe keputusan tuku adhedhasar jumlah sing salah? Utawa malah luwih elek, kepiye yen investor mriksa perusahaan sing pengin diinvestasikan lan diwenehi kesan palsu yen dheweke luwih populer tinimbang dheweke? Tujuane tuku iki is kanggo pengaruhe konsumen… lan aku percaya kedadeyan kasebut.

Yen siji utawa rong tembung bisa digunakake dening FTC kanggo ngukum perusahaan kanggo pemasaran utawa iklan palsu, kepiye cara tuku penggemar, pandherekipun, retweet, + 1, disenengi utawa tampilan bisa dideleng karo perusahaan sing ora sopan? Apa perusahaan bakal duwe tanggung jawab amarga ngapusi jumlah kasebut?

Aku yakin bakal mbesuk. Priksa manawa karyawan sampeyan ora nggunakake taktik kasebut. Aku uga bakal nggawe manawa agensi utawa pihak katelu sing lagi nindakake bisnis ora nggunakake taktik kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.