Apa Sing Dituku Personas? Napa Sampeyan Perlu Dheweke? Lan Kepiye Sampeyan Nggawe?

Personas sing Tuku

Nalika para pemasar asring ngupayakake ngasilake konten sing padha mbedakake lan nggambarake mupangat kanggo produk lan layanane, dheweke asring ora bisa ngasilake konten kanggo saben jinis wong sing tuku produk utawa jasa.

Contone, yen prospek sampeyan golek layanan hosting anyar, pemasar sing fokus ing telusuran lan konversi bisa uga fokus karo kinerja, sanajan direktur TI bisa uga fokus karo fitur keamanan. Penting banget yen sampeyan ngobrol karo wong loro - lan asring mbutuhake target saben karo iklan lan konten tartamtu.

Cekakipun, babagan pamisahan pesen perusahaan sampeyan ing saben jinis prospek sing kudu diajak. Sawetara conto kesempatan sing ora kejawab:

  • mata uang - Perusahaan fokus ing konten sing paling akeh perhatian ing situs kasebut tinimbang ngenali personas sing bener-bener nyurung konversi. Yen 1% pengunjung situs dadi pelanggan, sampeyan kudu target 1% lan ngerti sapa sejatine, apa sing kudu dikonversi, lan banjur kepiye carane ngomong karo wong liya kaya dheweke.
  • Industri - Platform perusahaan nyedhiyakake pirang-pirang industri, nanging konten umum ing situs kasebut mung ngobrol karo bisnis umume. Kanthi ora duwe industri ing hirarki konten, prospek sing ngunjungi situs saka segmen tartamtu ora bisa nggambarake utawa ngerteni kepiye platform bisa mbantu.
  • positions - Konten perusahaan ngomong langsung karo asil bisnis umume sing diwenehake platform, nanging ora kepengin ngerti kepiye platform mbantu saben posisi kerja ing perusahaan kasebut. Perusahaan nggawe keputusan tuku kanthi kolaboratif, mula penting kanggo komunikasi saben posisi sing kena pengaruh.

Daripada fokus ing merek, produk, lan layanan kanggo nggawe hirarki konten sing saben posisi, sampeyan luwih becik ndeleng perusahaan saka mripate pembeli lan nggawe konten lan program olahpesen sing langsung diajak motivasi sing amarga wis dadi pelanggan merek sampeyan.

Apa sing Dituku Personas?

Personas pembeli minangka identitas fiksi sing makili jinis prospek sing diajak bisnis sampeyan.

Brightspark Consulting nawakake iki infographic wong sing tuku B2Ba:

Profil Persona sing Tuku

Tuladhane Personas Panuku

Publikasi kaya Martech Zone, kayata, nyedhiyakake macem-macem personas:

  • Susan, Kepala Petugas Pemasaran - Sue minangka pamutus keputusan nalika tuku teknologi kanggo mbantu kebutuhan pemasaran perusahaane. Sue nggunakake publikasi kanggo alat panemuan lan riset.
  • Dan, Direktur Pemasaran - Dan ngembangake strategi kanggo ngleksanakake alat sing paling apik kanggo mbantu pemasaran lan dheweke kepengin tetep maju ing teknologi paling anyar lan paling gedhe.
  • Sarah, sing duwe usaha cilik - Sarah ora duwe sumber daya dhuwit kanggo nyewa departemen pemasaran utawa agensi. Dheweke ngupayakake praktik paling apik lan alat sing murah kanggo ningkatake pemasaran tanpa ngilangi anggaran.
  • Scott, Investor Teknologi Pemasaran - Scott nyoba ngawasi tren paling anyar ing industri sing diinvestasikan.
  • Katie, Intern Marketing - Katie mlebu sekolah kanggo Pemasaran utawa Hubungan Masyarakat lan pengin luwih ngerti industri kasebut supaya dheweke bisa entuk kerja sing apik nalika lulus.
  • Tim, Panyedhiya Teknologi Pemasaran - Tim pengin ngawasi perusahaan mitra sing bisa digabung karo utawa saingan layanan.

Nalika nulis kiriman, kita bakal priksa manawa komunikasi kanthi langsung menyang sawetara personas kasebut. Ing prekara iki, Dan, Sarah lan Katie sing fokus.

Contone, mesthine, ora versi rinci - mung ringkesan. Profil persona nyata bisa lan kudu luwih jero babagan wawasan babagan saben elemen profil wong ... industri, motivasi, struktur nglaporake, lokasi geografis, jenis kelamin, gaji, pendhidhikan, pengalaman, umur, lsp. Luwih akeh persona sampeyan, komunikasi sampeyan bakal luwih cetha nalika ngomong karo calon pembeli.

Video babagan Pembeli Personas

Video hebat iki saka Marketo rincian babagan kepiye wong sing mbantu wong liya kanggo ngidentifikasi kesenjangan ing konten lan carane target target sing akurat kanggo pamirsa sing luwih seneng tuku produk utawa layanan sampeyan. Marketo menehi saran babagan profil kunci ing ngisor iki sing kudu mesthi dilebokake ing Persona Pembeli:

  • Jeneng:  Jeneng persona sing digawe kaya-kaya konyol, nanging bisa migunani kanggo mbantu tim pemasaran ngrembug babagan para pelanggan lan nggawe rencana kanggo nyedhaki dheweke luwih gampang
  • Age:  Umur utawa umur sawetara wong bisa ngerti karakteristik khusus generasi.
  • Interes:  Apa hobine? Apa sing disenengi ing wektu luang? Jinis-jinis pitakon kasebut bisa mbantu mbentuk tema konten sing bisa ditindakake.
  • Panggunaan Media:  Platform media lan saluran sing digunakake bakal mengaruhi cara lan cara nggayuh.
  • Keuangan:  Penghasilan lan ciri finansial liyane bakal nemtokake jinis produk utawa layanan sing dituduhake lan apa rega utawa promosi sing bisa dingerteni.
  • Afiliasi Merek:  Yen seneng merek tartamtu, iki bisa menehi tandha babagan konten apa sing ditanggapi kanthi apik.

Download Cara Nggawe Persona Panuku lan Lelungan

Napa Gunakake Personas Panuku?

Kaya infographic ing ngisor iki, nggunakake personas panuku nggawe situs 2 nganti 5 kaping luwih efektif kanthi target pangguna. Ngomong langsung menyang pamirsa tartamtu ing konten utawa video sing ditulis kanthi apik banget. Sampeyan bisa uga nambah menu navigasi ing situs khusus kanggo industri utawa posisi kerja.

Nggunakake personas panuku ing program email sampeyan bakal nambah tarif klik-tayang ing email 14% lan tingkat konversi 10% - ngasilake 18 kali lipat penghasilan tinimbang email sing disiarake.

Salah sawijining alat sing paling penting sing dipasarake para pemasar kanggo nggawe jinis iklan sing ditargetake supaya bisa ningkatake penjualan lan konversi - kaya jinis sing katon ing kasus Skytap - yaiku persona pembeli. Kanggo ngerteni luwih lengkap babagan apa sing dadi pembeli lan cara ngapikake asil kampanye pemasaran, priksa infographic paling anyar saka Single Grain - Target sing Ditampa: Ilmu Pengetahuan Mbangun Bangunan.

Personas pembeli nggawe efisiensi pemasaran, keselarasan lan efektifitas karo target pamirsa sing seragam nalika komunikasi karo calon klien liwat pariwara, kampanye pemasaran, utawa ing strategi pemasaran konten.

Yen sampeyan duwe persona panuku, sampeyan bisa nyerahke menyang tim kreatif, utawa agensi sampeyan, kanggo ngirit wektu lan nambah kemungkinan efektivitas pemasaran. Tim kreatif sampeyan bakal ngerti nada, gaya, lan strategi pangiriman - uga ngerti ing endi para pembeli nggoleki ing papan liya.

Personas sing Tuku, nalika dipetakan menyang Tuku Journeys, mbantu perusahaan ngenali kesenjangan ing strategi konten. Ing conto kaping pisanan ing babagan profesional TI prihatin babagan keamanan, saiki audit utawa sertifikasi pihak katelu bisa dilebokake ing materi pemasaran lan pariwara supaya anggota tim kasebut tenang.

Cara Nggawe Personas Panuku

Kita cenderung miwiti nganalisis pelanggan saiki lan banjur bali menyang pamirsa sing luwih akeh. Ngukur kabeh wong ora masuk akal ... elinga umume para pamirsa ora bakal tuku saka sampeyan.

Nggawe personas bisa uga mbutuhake sawetara panelitian abot babagan pemetaan afinitas, riset etnografi, netnografi, kelompok fokus, Analytics, survey, lan data internal. Luwih asring ora, perusahaan golek perusahaan riset pasar profesional sing nindakake analisis demografi, firmagraphic, lan geografis ing basis pelanggan, banjur nindakake serangkaian wawancara kualitatif lan kuantitatif karo basis pelanggan.

Ing wektu kasebut, asil dipisahake, informasi dikompilasi, saben wong diarani, target utawa tumindak ajakan dikomunikasikan, lan profil sing digawe.

Personas Pembeli kudu ditinjau maneh lan dioptimalake amarga organisasi sampeyan ngowahi produk lan layanan lan entuk pelanggan anyar sing ora cocog karo personas sampeyan saiki.

Cara Nggawe Personas Panuku

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.