Cara Nggunakake Data Intine Pembeli Bisa Nggawe Strategi Pemasaran ing taun 2019

Tujuan Pembeli B2B

Kayane luar biasa, ing taun 2019, luwih akeh perusahaan sing ora nggunakake data maksud kanggo ndorong inisiatif penjualan lan pemasaran. Kasunyatan manawa sithik banget sing golek jero supaya bisa nemokake cara sing paling apik, sampeyan lan perusahaan entuk keuntungan. 

Dina iki, kita kepengin mriksa sawetara aspek data maksud lan apa sing bisa ditindakake kanggo strategi penjualan lan pemasaran mbesuk. Kita bakal mriksa kabeh perkara ing ngisor iki:

  • Apa data Intent lan kepiye sumber
  • Cara kerja data maksud
  • Alignment lan kolaborasi antarane marketing lan sales
  • Kaunggulan kompetitif
  • Strategi nggunakake

Apa Data Intent?

Data Intensi Inferensi

Sumber gambar: https://www.slideshare.net/infer/what-is-intent-data

Ing istilah sing paling gampang, data niat ditampilake nalika prospek tartamtu nuduhake prilaku online sing nuduhake maksud tuku. Nyatakake kanthi rong wujud sing beda: data internal lan data eksternal.

Rong conto umum data intine yaiku

  1. Formulir kontak situs web sampeyan: Wong sing kontak wis komunikasi maksud kanthi kepengin ngerti babagan perusahaan, layanan, lsp.
  2. Data pelanggan lokal: Data sing diklumpukake liwat babagan pelanggan lokal liwat CRM utawa platform pemasaran liyane iku penting banget nalika nyoba ngerti maksud. Data kasebut digunakake dening tim pemasaran kanggo fokus ing lead sing bakal nyedhak nggawe keputusan tuku.

Data tujuan eksternal dikumpulake liwat panyedhiya pihak katelu lan nggunakake data gedhe kanggo nyusun informasi sing luwih ringkes. Dikumpulake liwat cookie sing dituduhake lan dikuripake ing level IP. Data iki minangka produk jutaan kunjungan ing kaca tartamtu ing atusan ewu situs web. 

Data semacam iki nyedhiyakake informasi spesifik lan ringkes babagan metrik sing meh ora ana enteke. Ing ngisor iki mung sawetara conto:

  • Kaping pirang-pirang dokumen, file, utawa aset digital tartamtu diunduh
  • Kaping pirang-pirang video ditonton
  • Pira wong sing ngeklik sawise maca ajakan kanggo tumindak ing kaca kebangkrutan
  • Statistik telusuran tembung kunci

Kepiye Sumber Data Inten?

Data Tujuan Partai Pertama lan Pihak Ketiga

Sumber gambar: https://idio.ai/resources/article/what-is-intent-data/

Data tujuan dikompilasi dening vendor sing nglumpukake data saka situs web B2B lan penerbit konten, kabeh kalebu bagean saka kooperatif nuduhake data. Mesthi, ide ngerti situs sing dikunjungi wong tartamtu, istilah sing digoleki, lan merek sing digunakake bisa uga katon serem banget, nanging ora ana apa-apa. Data kasebut dikumpulake lan disimpen kanggo tujuan iki, banjur dituduhake karo (utawa didol menyang) profesional penjualan lan pemasaran. Perusahaan copywriting, umpamane, bakal narik kawigaten perusahaan (utawa, ing sawetara kasus, individu) sing ngetik istilah telusuran kaya "layanan nulis karangan"Utawa" panulis akademik "dadi mesin telusuran utama lan sing uga ngunjungi situs sing adol layanan kasebut kanthi tujuan sing bisa dilacak.

Data dikompilasi lan dilaporake saben minggu ing akeh kasus. Liwat agregasi miliaran telusuran, kunjungan situs, unduhan, klik-tayang, konversi, lan keterlibatan, vendor bisa menehi profil konsumsi konten lan ngenali lonjakan. 

Video iki saka Bombora sing nerangake proses kanthi apik:

Kepiye Cara Kerja Data Intensi?

Konsumsi Konten Bombora

Sumber gambar: https://gzconsulting.org/2018/08/02/what-is-intent-data/

Mayuta-yuta wong ing saindenging jagad nggunakake Internet kanggo nggoleki jutaan topik lan sengaja melu konten online tartamtu. Sampeyan milih rincian sing paling penting lan wiwiti ngawasi interaksi tartamtu sing cocog karo kriteria sing wis ditemtokake. Pemasar nyedhiyakake kabeh intel kontekstual kalebu, nanging ora winates kanggo:

  • Judhul kerja prospek sing ideal
  • Ukuran lan lokasi perusahaan
  • Jeneng lan URL saka akun pelanggan sing ana
  • Jeneng lan URL akun sing ditarget
  • Jeneng lan URL pesaing langsung
  • URL kanggo pengaruh industri lan acara
  • Ngalahake sosial pengaruh industri lan pemimpin pamikiran
  • Istilah telusuran sing ringkes lan kompleks sing ana gandhengane karo produk, layanan, masalah / titik nyeri, lan kemungkinan / asil sing dikarepake

Kabeh kasebut ing ndhuwur digawe dadi algoritma sing bisa mirsani lan nyathet tumindak sing relevan (sing nuduhake keterlibatan unik ing antarane jutaan telusuran lan keterlibatan sing kedadeyan saben dina). Data sing dikompilasi nampilake rincian kontak lengkap kalebu jeneng ngarep & pungkasan, nomer telpon, alamat email, jeneng perusahaan, judhul prospek, lokasi, industri, lan ukuran perusahaan. Iki uga nuduhake data kontekstual sing ngenali tumindak sing ditindakake. 

Tuladha tumindak sing diamati kalebu telusuran umum, keterlibatan situs pesaing, keterlibatan influencer industri, lan pitakon sing ana gandhengane karo acara industri utama. Data uga ngrusak tumindak miturut jinis lan pemicu. Kanthi tembung liyane, nuduhake ora mung apa sing ditindakake prospek utawa pelanggan, nanging kok dheweke nindakake

Sampeyan uga bisa menehi tandha data sing ngenali pelanggan saiki, akun target, lan mbaleni kedadeyan sing dituduhake. Kabeh iki kalebu dhaptar wong nyata sing njupuk tindakan nyata kanggo sinau luwih akeh babagan jinis produk lan layanan sing sampeyan adol.

Data Intent Minangka Alat Alignment lan Kolaborasi

Pemasaran lan penjualan wis mesthi duwe hubungan sing sengit karo katresnan. Tim penjualan pengin pandhuan sing luwih mumpuni sing siyap tuku. Tim pemasaran pengin nemokake petunjuk awal, melu, lan ngrawat nganti tekan kesiapan. 

Kabeh prekara iki ningkatake asil lan data niat entuk bathi lan pemasaran kanthi signifikan. Nyedhiyakake alat kolaborasi umum sing nyambung langsung karo sales lan marketing, ningkatake kolaborasi, interpretasi data lan ngrancang strategi sing efektif kanggo kabeh jinis kontak. Mangkene sawetara conto umum babagan cara data maksud digunakake kolaboratif: 

  • Panemuan babagan penjualan sing luwih aktif
  • Pengurangan gandum lan nambah kasetyan pelanggan
  • Interaksi sukses karo akun target
  • Penyisipan awal kanggo pangenalan merek lan nggawe nilai
  • Nelusuri tren sing relevan

Saben wilayah ing ndhuwur narik kawigaten pemasaran lan penjualan. Sukses ing kabeh mau maju perusahaan lan ngidini kolaborasi produktif lan migunani ing antarane tim.

Data Intent: Kauntungan Kompetitif

Nggunakake data maksud duwe macem-macem kaluwihan. Salah siji sing paling penting yaiku kemampuan kanggo mbantu tenaga sales lan marketing target target para pembeli ing kabeh organisasi. Siji perusahaan bisa, lan asring duwe, kalebu luwih saka mung siji target pasar utawa persona ing sangisore atap. Sing penting kanggo siji eksekutif utawa pimpinan bisa uga - lan asring uga - beda karo liyane. 

Data tujuan mbantu para pemasar ngatur konten kanggo saben wong sing melu proses tuku. Kanthi atusan organisasi nggunakake kritéria sing padha ing telusuran web, data niat mbantu nyengkuyung nggawe konten sing target banget kanggo nggawe kampanye pemasaran sing solid lan sukses.

Efektif nggunakake Data Intensif

Duwe hubungan sing luwih langsung ing antarane maksud lan konten asli para pembeli nggawe para pemasar lan profesional sales dadi kompetitif. Kanggo nggedhekake koleksi lan kualitas data maksud, ora prelu manawa data sing diklumpukake gegandhengan karo macem-macem data demografi, geografis, lan firmographic. Tanpa ana gandhengane, angel (waca: cedhak mokal) kanggo ngerti kanthi prilaku tartamtu sing cocog karo profil pelanggan tartamtu.

Nalika pangerten saka maksud tartamtu wong sing panuku wis ditetepake, adol lan pemasaran ana ing posisi sing luwih apik kanggo nggawe konten sing relevan lan migunani sing bisa ngetrapake saben langkah lelungan panuku

Salah sawijining cara paling gampang kanggo nggunakake data tujuan kanthi efektif yaiku nggawe konten blog, artikel web, lan konten konten tinulis liyane sing nduduhake pemahaman sing jelas babagan target pasar. Konten kasebut kudu ngatasi masalah lan titik nyeri ditambah karo sing ditemokake liwat data maksud sing dikumpulake. Nindakake kabeh posisi kasebut minangka merek minangka panguwasa lan komunikasi kemampuan kanggo ngirim konten sing cerdas, dipercaya, lan dipercaya. 

Sampeyan uga luwih becik disebarake konten asli kanthi cara ngembangake jangkauan. Iki kalebu ngembangake strategi penerbitan lan sindikasi ing kabeh konten sing ditarget. Singkat, gawe lan terbitake konten sing nggambarake maksud prospek lan priksa manawa bisa ditemokake ing ngarep para pamirsa sing dituju.

Pungkasan Takeaway

Rencana generasi utama sing efektif nggunakake lan nggunakake data tujuan nyedhiyakake kalodhangan sing ditemtokake kanggo inisiatif penjualan utawa pemasaran apa wae. Iki nggawe merek sampeyan beda karo pesaing utama lan nambah kemungkinan bakal diakoni dadi pimpinan industri. 

Gawe strategi pemasaran konten sing langsung lan lancar sing nggambarake sinyal niat sing ditrapake dening prospek sajrone kabeh kegiatan online (telusuran, kunjungan situs, interaksi karo pesaing, lsp). Iki ora mung bakal mbantu ngasilake petunjuk sing luwih apik, nanging uga bakal menehi pengaruh positif ing dhasar sampeyan. Nggabungake data tujuan bakal nggawe kampanye pemasaran mbesuk dadi luwih sukses, saengga tim penjualan sampeyan luwih fokus marang akun sing paling bisa dituku.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.