Mbangun utawa Tuku? Ngatasi Masalah Bisnis Kanthi Piranti Lunak sing Tepat

Cara milih teknologi sing cocog kanggo bisnis sampeyan

Masalah bisnis utawa target kinerja sing nyebabake sampeyan akhir-akhir iki? Kemungkinan solusi kasebut gumantung saka teknologi. Minangka panjaluk wektu, anggaran lan hubungan bisnis sampeyan tambah akeh, sampeyan mung bisa tetep dadi pesaing sadurunge tanpa kelangan pikiran automation.

Pangowahan tumindak panjaluk otomatisasi

Sampeyan wis ngerti manawa otomatisasi ora ana gandhengane karo efisiensi: luwih sithik kesalahan, biaya, telat, lan tugas manual. Penting banget, saiki sing diarepake para pelanggan. Kabiasaan digital kolektif kita, dirusak dening para Facebook, Google, Netflix, lan Amazon, tegese para pembeli saiki kepenginan level personalisasi, kacepetan lan kepuasan instan sing padha, vendor sing menehi pengalaman kaya ngono, lan ninggali vendor sing ora.

Pangowahan prilaku kasebut ora dianggep gampang: Pengalaman pelanggan saiki nggawe keputusan tuku luwih saka rega, biaya, fungsi utawa atribut merek liyane, ujare peneliti.

Kanggo bisnis, iki bakal nambah rasa lara nanging uga duwe kesempatan gedhe kanggo ngatasi pesaing: Saklawasé telu saka papat wakil layanan pelanggan ujar manawa ngatur beban kerja minangka tantangan sing paling gedhe (Menang Pelanggan), lan bisnis ilang meh $ 11,000 saben taun, saben karyawan, amarga komunikasi lan kolaborasi subpar (Telponku).

Ora nggumunake: Karyawan nglaporake mbuwang 50% wektu kanggo nggoleki dokumen kanthi manual, kanthi rata-rata 18 menit saben dokumen (File-M). Nomer kasebut mundhak dadi 68.6% nalika sampeyan nambahake tugas komunikasi lan kolaborasi (Wawasan CIO).

Nalika gampang ndeleng mupangate otomatisasi, implementasine ora cetha. Apa sampeyan kudu nggawe solusi khusus? Tuku soko rak? Nggawe solusi sing wis dikemas? Sing bisa nggawe keputusan angel lan angel.

Apa sampeyan kudu nggawe utawa tuku piranti lunak khusus? | Kothak-kuwalik

Mesthekake investasi teknologi sampeyan duwe bathi

Ketidakpastian, hemming lan hawing sing dipilih kanthi milih teknologi sing tepat yaiku: Solusi sing ora bakal mbuwang-mbuwang wektu lan dolar?

Sacara sederhana, sing misahake investasi teknologi sing duwe bathi karo sing miskin yaiku: Teknologi sing nguntungake ngatasi masalah pengalaman bisnis lan pelanggan nyata, ujare Kothak-kuwalik.

Masalah kasebut kalebu:

  • Proses manual
  • Spreadsheet akeh banget
  • Telat ing pangiriman layanan
  • Kagiyatan duplikat
  • Keputusan bias
  • Kesalahan manungsa
  • Inkonsistensi kinerja
  • Kurang personalisasi utawa relevan
  • Masalah kualitas
  • Ngerteni panemu saka kasunyatan
  • Kakehan gelembung kanggo tugas utawa jawaban sing gampang
  • Pelaporan sing rumit
  • Data sing ilang, mbingungake utawa ora mbantu, lan liya-liyane.

Kepiye wektu nalika alat teknologi mundur? Sampeyan wis ana ing kono: Malfungsi, gangguan utawa komplikasi sing ora dikarepake nyebabake karyawan protes, ninggali alat kasebut, lan bali menyang cara lawas. Kepiye sampeyan supaya ora kedadeyan?

Ternyata sampeyan bisa prédhiksi teknologi endi sing bakal pungkasane ora digunakake utawa dianggep dadi beban dening rong indikator kegagalan:

  • Organisasi ora mbutuhake wektu kanggo ngerti masalah sing dimaksudake teknologi lan ngrampungake masalah kasebut.
  • Karyawan ora ngerti kepiye cara nggunakake solusi kasebut bakal nyederhanakake pakaryane utawa panguripane.

Benerake pengawasan kasebut lan sampeyan mung bakal nambah kesempatan sukses.

Nggawe piranti lunak khusus | Kothak-kuwalik

3 Pilihan + 3 Langkah

Nalika nimbang masalah sing nyoba ditanggulangi, sampeyan duwe telung pilihan:

  • Gawe piranti lunak khusus (utawa atur solusi sing ana)
  • Tuku solusi ing rak
  • Apa ora

Telung langkah kudu ngarahake keputusan sampeyan:

  • Netepake masalah sing pengin dirampungake piranti lunak
  • Ngevaluasi proses sing wis ana
  • Ngerteni implikasi finansial lan sumber daya

Opsi sing paling cocog kanggo kahanan sampeyan?

Bob Baird, pendiri Kothak-kuwalik, perusahaan pangembangan perangkat lunak khusus ing Indianapolis, ngrampungake piwulang sing wis dingerteni saka mbantu organisasi nemtokake solusi piranti lunak sing paling apik:

Alesan kanggo Mbangun

  • Karyawan sampeyan nggunakake wektu sing cukup kanggo ngetik data kanthi manual.
  • Bisnis sampeyan duwe kabutuhan khusus.
  • Sampeyan duwe loro utawa luwih sistem sing cocog karo kabutuhan sampeyan, nanging sampeyan pengin nyambungake.
  • Piranti lunak khusus bakal menehi kauntungan kompetitif.
  • Sampeyan ora pengin nganyari maneh operasi supaya cocog karo kemampuan piranti lunak.

Alasan kanggo Tuku

  • Kebutuhan sampeyan umum lan solusi wis kasedhiya.
  • Sampeyan gelem nganyari operasi bisnis supaya cocog karo kemampuan piranti lunak.
  • Anggaran saben wulan sampeyan kurang saka $ 1,500 kanggo piranti lunak.
  • Sampeyan kudu ngleksanakake piranti lunak anyar kanthi cepet.

Alesan Ora Apa-apa

  • Karyawan saiki nggunakake minimal utawa ora suwe kanggo proses manual utawa duplikat.
  • Sampeyan ora ngrencanakake ngembangake bisnis sajrone sawetara taun kepungkur.
  • Kesalahan, wektu tundha, salah komunikasi utawa slip kualitas ora ana ing bisnis sampeyan.
  • Proses saiki, proses turnaround lan operasional dioptimalake kanggo bisnis sampeyan saiki lan mbesuk.

Gawe piranti lunak khusus | Kothak-kuwalik

Condong menyang kustomisasi?

Bob nyathet sawetara pertimbangan kanggo pangembangan piranti lunak khusus:

  • Aja miwiti karo dhaptar fitur. Fokus kanggo ngerteni masalah sing pengin dirampungake dhisik. Beda karo poin peluru ing mburi kemasan piranti lunak, ide awal sampeyan babagan desain sing sampurna bisa uga cacat.
  • Kustomisasi ora kudu kabeh-apa-apa. Yen sampeyan seneng babagan solusi sing wis ana nanging kudu ngatur bagean kasebut, ngerti manawa akeh piranti lunak sing wis dikemas bisa dicocogake liwat API.
  • Piranti lunak bangunan mbutuhake biaya wiwitan. Ora mesthi larang regane luwih dhuwur; sampeyan mung bakal mbayar ndhisiki kanggo nduwe lisensi.
  • Piranti lunak khusus mbutuhake perencanaan wiwitan. Ora ana sing anyar ing kene, nanging kudu dielingi babagan rencana wiwitan sing ora ana masalah nalika nggawe piranti lunak kaya sing diarepake lan karyawan mbalela.

Nyewa utawa Outsource Pangembangan Piranti Lunak?

Industri pangembangan piranti lunak khusus banget, lan nggabungake aplikasi web sing siyap kanggo bisnis biasane mbutuhake telung katrampilan sing beda. Pertimbangan sing pertama (lan bisa uga paling gedhe) yaiku dhuwit: Apa sampeyan bisa nyewa kabeh spesialis kasebut?

Kanggo perspektif sing ditambahake, pikirake yen rata-rata bayaran pangembang junior .NET, kalebu tunjangan, yaiku $ 80,000 / taun, lan sampeyan butuh sawetara spesialis kanggo ngrampungake tim sampeyan. Beda karo, outsourcing proyek sampeyan menyang perusahaan pangembangan piranti lunak sing duwe staf kanthi biaya udakara $ 120 / jam, ujare Bob.

Intine yaiku, apa pilihan sampeyan kanggo mbangun utawa tuku nggawe bisnis sampeyan unik lan luwih disenengi para pelanggan, utawa meksa sampeyan ngganti bisnis supaya cocog karo piranti lunak?

Bob Baird, pendiri Kothak-kuwalik

Mbangun utawa Tuku Infographic Piranti Lunak

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.