Perang Browser: Internet Explorer terus Kalah menyang Firefox, Apa Safari?

Click the chart to see it full size. The two browsers to keep an eye on are Internet Explorer and Firefox. Internet Explorer's total penetration is dropping and Internet Explorer 7's share seems to be dropping off ing Firefox!

Pangsa Pasar Browser

Sumber data: W3Schools

Safari hasn't even made any impact, even with its attempt to push into the Windows market. Perhaps part of Safari's problems are the immediate and embarrassing security issues that were uncovered within 2 hours of its download by Lar Holm.

IMHO, masalah Internet Explorer sejatine amarga loro sebab:

  1. The Internet Explorer Team's terus nggatekke saka CSS standards. Though it may sound like this would be a small percentage of the population, it's the people that may matter most that they are alienating – the developers.
  2. Aku rumangsa kaya aku sengit karo Internet Explorer, nanging saben dinane nggunakake. Kayane performa kanthi apik lan, nalika disusupi hacking kaca, rendering kaca kasebut apik banget. Aku terus-terusan berjuang nganggo panggunaan aplikasi, sanalika nyoba nggunakake menu. Posisi menu sing ora lucu ing sisih tengen minangka cacat dhasar. Priksa aplikasi apa wae lan kabeh menu dipanggonke ing sisih kiwa, dudu ing sisih tengen.

Menu Internet Explorer

Aku bubar ngemot Vista ing anakku, Bill, PC sing njerit anyar lan aku kudu ngandhani yen antarmuka kasebut apik banget, utamane karo Efek aero mlaku. Bill bisa nginstal Office 2007 kanggo sekolah lan aku seneng banget sistem menu pita. Perlu sawetara wektu kanggo nggoleki ing endi wae - nanging saiki, saben fitur kanthi intuisi dipanggoni kanthi visual sing hebat sing nggambarake tumindak kanthi akurat.

Pita Microsoft Office 2007

Given these User Experience and Usability enhancements in core Microsoft products, I'm surprised that the Internet Explorer team hasn't put out a call for help.

Don't listen to me, though… just keep your eye on the statistics.

UPDATE: Siji statistik maneh miturut W3Schools that's important is the penetration of Javascript usage. Because it's becoming such an essential part of the User Experience, use of Javascript-enabled browsers is on the rise, with only 4% of browsers either not supporting it (e.g. IE Mobile) or disabled.

11 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Aku bubar maca ing komentar Lifehacker manawa statistik w3schools ora apik amarga kabeh fokus karo wong sing nggawe desain web - sing tingkat adopsi firefox luwih dhuwur tinimbang demografi liyane.

    Apa durung cukup digali.

  4. 4

    Aku uga wis ngrungokake komentar kasebut babagan desain web. Aku nggunakake Firefox saliyane kadang IE ora bisa dihindari, luwih-luwih nalika miwiti nggunakake produk adhedhasar web Microsoft liyane kaya SharePoint.

  5. 5
  6. 6
  7. 7

    Nganti statistik kasebut wiwit cocog karo web kanthi sakabehe, pancen ora ateges. Sampeyan uga mung bisa nerbitake statistik server.

  8. 8

    Kaget banget nalika ndeleng grafik iki nalika nganggep akeh situs sing isih durung kompatibel karo Firefox. Minangka pangguna Firefox sing suwe, iki nggawe saya edan.

  9. 9

    IE6 sengit b / c sing tundhuk non-CSS sing wis suwe, aku kaget amarga ora bisa nggayuh IE7, sanajan Microsoft nindakake tugas sing cukup kanggo nggawe bug sing wis diatasi. Iki, dikombinasikake karo kasunyatan manawa IE7 bakal di-push menyang pangguna Windows liwat Pembaruan, sampeyan bakal mikir yen IE6 bakal ambruk (lan saiki, penetrasi IE7 sing saya gedhe) saiki.

    Chris Schmitt nulis teks cekak cekak babagan bedane loro browser saka perspektif gaya sing dakwaca ing blogku kene.

  10. 10
  11. 11

    Kirim apik!

    Apike kapitunan saham IE6 langsung diterjemahake dadi saham IE7 .. apa kudu maca tegese tuwuhing Firefox teka saka pangguna IE lawas? Mesthi wae yen Firefox nggawe pangguna IE sing luwih tuwa bisa mlumpat, tinimbang pangguna sing luwih setya sing wis mbukak dalan upgrade IE4-5-6-7…

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.