Apa Kasetyan Merk pancen Mati? Utawa Kasetyan Pelanggan?

Kasetyan Merek Wis Mati

Yen ngobrol babagan kasetyan merek, aku asring nuduhake crita nalika tuku mobil. Wis luwih saka sepuluh taun, aku setya karo Ford. Aku seneng karo gaya, kualitas, daya tahan, lan regane adol saben mobil lan truk sing dak tuku saka Ford. Nanging kabeh mau diganti udakara sepuluh taun kepungkur nalika mobilku ngeling-eling.

Yen suhune mudhun ing ngisor beku lan asor saya dhuwur, lawang mobilku bakal saya beku. Kanthi tembung liyane, sawise mbukak lawang sampeyan ora bisa nutup. Sawise pirang-pirang musim nutup lawang sisih supirku kanthi mbebayani, dealer sing dakgawe tuku mobil ora gelem kerja kanthi gratis maneh. Aku ndelok perwakilan kasebut kanthi ora percaya lan ngandhani manawa dheweke bener ora nate bener-bener tetep liwat taun. Manajer nolak panjalukku lan ujar manawa dheweke wis nindakake kelingan saben syarat Ford lan kudu miwiti ngisi biaya saben nggawa mobil kasebut.

Sadurunge wayahe, aku setya karo merek kasebut. Nanging, owah-owahan kanthi cepet nalika aku ngerti manawa merek kasebut ora setya karo aku.

Aku dadi sedhih banget, nuli ngeterake Ford ing dalan lan dagang mobil nganggo Cadillac sing anyar. Pirang wulan mengko, aku ngomong karo anakku ora tuku Ford lan dheweke tuku Honda. Dadi, regane kurang saka $ 100, Ford kelangan 2 penjualan mobil anyar kanthi ora yakin yen aku dijaga dadi pelanggan.

Kabeh wong mesthi takon apa ora kesetiaan merek wis mati. Aku yakin kita kudu takon sing sebaliknya, yaiku kasetyan pelanggan mati?

Mung 23% pelanggan sing setya karo merek saiki kenapa? Matur nuwun sanget, kanthi nggunakake Internet ing pucuk driji, kita duwe pilihan. Kadhangkala atusan pilihan. Ora prelu manut karo merek sing bermasalah, konsumen bisa nggunakake 30 detik lan golek merek anyar. Lan bisa uga merek sing luwih ngucapake matur nuwun kanggo bisnis konsumen.

Napa Konsumen Pecah karo Brand?

  • 57% konsumen putus karo merek nalika review negatif tetep ora diatur nalika produk sing padha terus ditawakake
  • 53% konsumen ngilangi merek nalika wis ana bocor data lan nglanggar data
  • 42% konsumen ngilangi merek nalika ana ora ana layanan pelanggan langsung / nyata support
  • 38% konsumen ngilangi merek nalika ana ora ana penjualan lan promosi sing tepat wektu utawa nawakake

Ing jagad diskon lan barang sing bisa dibuwang, aku percaya manawa bisnis ora ngerteni nilai pelanggan sing setia. Taun demi taun, aku mbantu bisnis ndorong luwih akeh lan akuisisi produk lan layanane. Nalika takon apa sing bisa ditindakake kanthi luwih apik, aku meh asring takon babagan program retensi lan kasetyan. Ora nggumunake aku manawa perusahaan bakal mbayar atusan utawa ewu dolar kanggo entuk pelanggan, nanging bakal nolak pengalaman pelanggan sing bisa uga regane sithik.

Sanajan dadi agensi, aku wis nggarap strategi retensi. Nalika duwe turnover karyawan taun iki, aku ora kejawab sawetara karo klien. Sadurunge aku kelangan klien, aku ketemu karo wong-wong mau, menehi diskon kontrak, lan menehi pilihan carane bisa ngrampungake. Aku ngerti yen angel banget kanggo entuk kapercayan saka klien lan yen wis beresiko, aku ngerti kudu nambah lan nyoba supaya bener. Ora bisa mlaku saben-saben, nanging luwih becik tinimbang dipecat lan nguripake klien kiwa lan tengen.

Kita mung nuduhake infographic saka Bolstra ing ROI Kasetyan Pelanggan. Platform sukses pelanggan kaya duweke digunakake kanggo ndidik staf internal, ngenali masalah sing nyebabake konsumen ditinggalake, lan mbantu ngukur pengaruh sukses pelanggan ing bathi merek sampeyan. Organisasi sing diwasa ngerti manawa bathi umume kena pengaruh nalika retensi pelanggan mudhun. Lan ngisi ember mung bakal bisa digunakake nganti sampeyan entek dhuwit - sing kita deleng kanthi wiwitan.

Mangkene infographic lengkap saka Rave Review, Kasetyan Merek Wis Mati:

Kasetyan Merek Wis Mati

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.