12 Arketipe Merek: Apa Sampeyan?

Brand

Kita kabeh pengin nuruti setya. Kita terus-terusan nggolek rencana pemasaran ajaib sing bakal nyambungake kita menyang pamirsa lan nggawe produk dadi bagean sing ora bisa diganti. Sing asring ora kita sadhar yaiku koneksi yaiku sesambetan. Yen sampeyan ora ngerti babagan sejatine sampeyan, ora bakal ana sing minat karo sampeyan. Penting banget yen sampeyan ngerti sapa merek sampeyan, lan kepiye sampeyan kudu miwiti hubungan karo para pelanggan.

Ana 12 identitas dhasar-utawa archetypes—Jen merek bisa nganggep. Ing ngisor iki, aku wis ngrusak kabeh 12 kanggo mbantu sampeyan ngerti dununge:

  1. MAGICIAN ndadekake impen kayektenan - Arketipe Pesulap kabeh babagan sesanti. Merek pesulap ora nggawe sikat untu sing luwih apik utawa mbantu njaga kebersihan omah sampeyan; dheweke nggawe impen sing paling liar. Sing ditawakake yaiku pengalaman hebat sing ora bisa digayuh wong liya. Pesulap pancen selaras karo dhasar-dhasar jagad sing bisa nggawe sing mokal. Disney minangka pesulap sing sampurna. Disney minangka perusahaan media ing dhasar, nanging beda karo liyane. Dheweke nawakake pengalaman transformatif. Dheweke kalebu kategori dhewe-dhewe amarga hebat saka sesanti. Bayangake merek liyane sing bisa nggawe Kraton Piandel utawa Disney World.
  2. SAGE tansah ngupayakake kayekten - Kanggo wong wicaksana, kawicaksanan minangka kunci sukses. Kabeh sing liyane penting kanggo golek ilmu. Merek sing wicaksana bisa uga krasa ora anget lan cuddly. Dheweke ora nggayuh sampeyan ing jagad sing hebat kaya Disney. Nanging, wong bijak mrentah sampeyan ngurmati kanthi nuduhake keagungane. Universitas Harvard minangka ahli bijak. Dheweke minangka salah sawijining universitas sing paling dihormati ing donya. Duwe dhaptar alumni sing kalebu wolung présidhén AS, 21 pemenang Nobel, lan Mark Zuckerberg (semacam), merek Harvard minangka sing paling trampil.
  3. INNOCENT mung pengin seneng - Wong sing ora duwe dosa mlebu swarga. Kabeh wong bebas, sopan, lan seneng urip ing jagad sing ora resik. Merek sing ora duwe dosa ora bakal nyalahke sampeyan iklan utawa ora bisa ngerteni manawa sampeyan. Nanging, merek sing ora duwe salahe bakal nggawe sampeyan daya tarik sing luwih kuat: Nostalgia. Orville Redenbacher minangka archetype polos prototipe. Dheweke adol suguhan bocah, brondong, lan maskot minangka simbah sing ora mandheg seneng-seneng wiwit bocah cilik yaiku perkara sing ora cocog.
  4. THE OUTLAW pengin revolusi - Penjahat ora wedi. Merek pelaku kontrol urip tanpa preduli karo status quo. Ing ngendi archetype sing ora bersalah nyentuh bagean sampeyan sing seneng wektu cemilan ing taman kanak-kanak, archetype sing nyalahake narik kawigaten bagean sing ngilangi kelas ing sekolah menengah. Mbangun kultus kaya Apple minangka target utama merek terlarang. Elingi iklan iPod lawas kasebut ing ngendi wong-wong monochrome nate nikmati wektu paling apik sajrone nari? Iklan kasebut ora ngandhani sampeyan supaya bisa ngadeg ing akeh utawa mbukak konser. Iki menehi saran supaya sampeyan bisa nari, nari nalika sampeyan seneng, lan nulungi Apple. Yen sampeyan ngira Apple ora duwe kultus, coba pikirake iki. Apa wong ngenteni antri nganti pirang-pirang jam nalika Galaxy S7 dirilis? Ora, wangsulane.
  5. JESTER urip saiki - Jester iku seneng-seneng. Merek Jester bisa uga ora ngobati penyakit, nanging nggawe sampeyan luwih apik. Humor, licik, malah omong kosong kabeh ana ing toolkit jester. Tujuan merek jester yaiku supaya sampeyan mesem kanthi seneng-seneng. Old Spice Man minangka salah sawijining kampanye iklan favoritku lan conto conto archetype jester sing sampurna. Sawetara wong duwe reaksi sing apik kanggo merek hiper-maskulin. Wong lanang liya ora. Kanthi nggawe guyon saka merek super pria kasebut, Old Spice narik kawigaten kanggo loro pihak.
  6. PENCINTA pengin nggawe sampeyan duweke - Karep, kesenengan, lan sensualitas minangka tembung kunci kekasih. Merek kekasih pengin sampeyan nggandhengake dheweke karo wektu sing intim ing urip sampeyan. Apa sing sampeyan tuku kanggo ngrayakake? Apa sing sampeyan tuku liyane sing penting kanggo ulang taun lan ulang taun? Kemungkinan sampeyan tuku saka merek pacangan. Pikirake pariwara Chocolate Godiva. Apa dheweke nggawe sampeyan mikir babagan kesehatan, finansial, utawa masa depan sampeyan? Ora Godiva ngrayu sampeyan. Iki nuduhake kekayaan lan rasa krim. Sampeyan ngajak sampeyan melu nyenengi urip: coklat.
  7. EXPLORER pengin bebas - Kebebasan iku kabeh peduli karo para panjelajah. Yen merek liyane bisa nyoba mbantu sampeyan omah, merek panjelajah pengin nggawa sampeyan ing njaba. Kanthi dipikirake, mula bisa dingerteni manawa akeh merek ruangan sing cocog kanggo archetype panjelajah. Subaru minangka merek Explorer klasik. Dheweke ora adol mobil adhedhasar kemewahan utawa kenyamanan; padha negesake kebebasan sing diwenehake Subaru. Blizzard? Ora masalah. Subaru ngidini sampeyan arep lunga, ora preduli kahanan apa wae. Sampeyan wis bebas.
  8. PEMERINTAH pengin kekuwatan mutlak - Kemewahan lan eksklusivitas yaiku sing dadi paugeran. Merk panguwasa minangka penjaga gerbang. Yen pelanggan tuku saka dheweke, dheweke bakal dadi duweke elit. Dianggep kualitas dhuwur lan larang banget kanggo merek panguwasa. Perhiasan lan kendaraan mewah minangka bahan alami kanggo archetype penguasa. Apa sampeyan tuku Mercedes Benz amarga rating uji coba kacilakan? Kepiye mileage gas kasebut? Kursi sing digawe panas? Ora. Sampeyan tuku Mercedes-Benz amarga sampeyan bisa tuku, lan umume wong liya ora bisa. Kapan sampeyan nyetir mobil, wong bakal ngerti status sampeyan tanpa ngucapake sepatah. Nilai sing dingerteni kanthi sepi yaiku sing didol merek panguasa.
  9. CAREGIVER pengin ngopeni sampeyan - Pengurus iku apikan. Dheweke pengin kasedhiya kanggo sampeyan lan wong sing sampeyan tresnani. Merek caregiver yaiku babagan kehangatan lan kepercayaan. Sampeyan bisa gumantung marang dheweke nalika nerangake anak-anake. Jarang ndeleng merek pangopènan mbukak iklan sing entuk kompetisi. Dheweke ngelawan konfrontatif. Baris tagline Johnson & Johnson yaiku Johnson & Johnson: Perusahaan Kulawarga. Sampeyan ora bisa luwih setya marang kulawarga tinimbang iku. Iklan Johnson & Johnson mesthi fokus ing babagan produk supaya sampeyan bisa ngurus anak. Kepiye produke nggawe kulawarga. Iki minangka roti-lan-mentega kanggo archetype pengasuh.
  10. PAHLAWAN pengin mbuktekake awake dhewe - Pahlawan nggawe jagad iki luwih apik kanthi dadi sing paling apik. Merek pahlawan ora prelu ngurus sampeyan; dheweke kepengin nantang sampeyan. Yen sampeyan pengin menehi kesempatan, sampeyan butuh pitulung saka pahlawan. Tentara AS minangka conto utama archetype pahlawan. Pikirake iklan rekrutmen sing sampeyan wis weruh karo pasukan sing mlumpat saka helikopter, mbukak kursus pelatihan, lan nglindhungi negara kasebut. Apa wae sing padha karo saben dinane? Mesthi ora. Ora mestine. Sampeyan dirancang kanggo meksa sampeyan njawab telpon lan entuk kesempatan kanthi gabung karo merek pahlawan: Tentara AS.
  11. Wong lanang / wedok REGULAR pengin dadi - Ora ana glamor utawa glamor, mung produk sing bisa dipercaya sing bisa ngrampungake. Yaiku sing adol merek pria / bocah wadon biasa. Arketipe fokus nyedhiyakake barang sing adoh banget saka keindahan sing bisa narik kawigaten kabeh wong. Iki minangka archetype paling angel kanggo mbukak amarga sampeyan kudu duwe produk sing narik kawigaten babagan demografi. Kabeh wong ngombe kopi. Ora kabeh wong, nanging saben demografi utama ora kalebu bayi. Sing nggawe Folgers dadi merek saben pria / wanita sing apik. Folgers ora dipasarake menyang wong sing rame. Dheweke ora ngegung-egungake kopi sing kualitas apik lan organik. Dheweke tetep gampang: "Sisih paling apik kanggo tangi yaiku Folgers ing cangkir sampeyan." Kabeh uwong tangi. Kabeh wong ngombe Folgers.
  12. Sang Pencipta kepengin banget - Kreator ora kuwatir babagan biaya produksi utawa nggawe skala kanthi skala. Siji peduli karo siji: nggawe produk sing sampurna. Nalika pesulap uga negesake sesanti lan imajinasi, kreator beda amarga ora mbukak kunci sihir jagad lan nggawe sing mokal. Dheweke nggawe produk sing sampurna. Lego minangka conto sing apik kanggo archetype pencipta. Ing salah sawijining pariwara, Lego nggawe detail rinci babagan pemandangan paling misuwur ing saindenging jagad. Dheweke ora nggawe situs anyar, lan ora nggawe teknologi anyar sing nyelehake situs ing omah sampeyan. Lego nggunakake teknologi paling gampang: blok. Dheweke nggunakake kesederhanaan iki lan nuwuhake kekarepan sing paling sampurna. Sing diarani dadi pangripta.

Dadi, merek apa jenis archetype?

Saka pirang-pirang taun pengalaman, aku bisa menehi pitutur marang kowe saben perusahaan teka ing meja sing nganggep dheweke kabeh wong lanang / wadon, nanging ing 99% kasus kasebut ora. Ngebor babagan apa sing nggawe merek sampeyan spesial lan kepiye pelanggan paling nyambung karo produk sampeyan ora gampang, nanging sing paling penting sampeyan bisa ngerti apa sing kudu digunakake archetype.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.