Bantuan Merek: Negara Merek

Depositphotos 20400871 s

Aku kedadeyan ing hebat kirim sore iki babagan Negara Merek. Aku babar pisan ora setuju karo penulis, Brad VanAuken, nanging aku pengin nambah sawetara poin. Wis pirang-pirang taun wiwit aku kerja kanthi resmi dadi manajer merek samping, nanging aku pengin menehi titik kunci sing bisa uga jelas nanging kudu diandharake.

Nalika ing industri koran sajrone dasawarsa pungkasan, aku weruh tambah akeh kemampuan kanggo ngontrol utawa ngatur merek kasebut. Secara visual, isih cukup prasaja… warna, logo, lan produk ora diganti. Nanging, ing account iya Merek diganti saka njaba dadi.

Pesen lan visi kita konsisten. Nanging, ing medium liwat ngendi wong nampa account kita ganti dadi wong-wong, liwat Internet, wong sing dikirim, liwat layanan pelanggan, liwat pelanggan, liwat kompetisi online, lsp.

Manajemen merek

Yaiku bisnis kaya biasane. Kita kabeh melambai lan mesem lan nunjuk driji nalika media iki ujar lan nindakake perkara sing bakal ngrusak kita, lan kita ora nindakake apa-apa. Akibate, merek wiwit gagal - lan dheweke isih gagal. Aku weruh, aku njerit, lan aku dituduhake metu (matur nuwun sanget).

Kadhangkala industri iki ora sepi ing industri liyane, nanging saiki ndeleng transisi ing endi wae. Sing dadi masalah yaiku manawa manajer merek sampeyan nindakake apa-apa. Kepiye manajer merek sampeyan kanthi efektif komunikasi pesen apa sing perusahaan pengin nyoba menehi saran marang para pelanggan liwat media anyar kasebut? Apa kabeh karyawan saiki ngerti yen dheweke ngatur merek? Apa dheweke tanggung jawab? Kepiye carane dilatih kanggo ngatasi iki? Apa sing diandharake blog babagan merek sampeyan?

Saiki luwih banter tinimbang manajer merek sampeyan yaiku kualitas perusahaan kasebut. Aku percaya Pak VanAuken nindakake tugas banget kanggo nerangake iki. Nggedhekake masalah iku pilihan. Pelanggan entuk pilihan anyar kanthi cepet nalika krungu warta ala babagan merek sampeyan. Cilik, wengi liyane aku dikirim bab Swapagift.com. Sawise dikirim, aku nemokake forum sing ngomong babagan layanan kasebut lan nemokake layanan liyane sing dirujuk kanthi luwih apik… CardAvenue. Ing sawetara menit, aku nemokake produk sing apik (Ora liwat pemasaran) lan nemokake panyedhiya alternatif produk sing padha (ora liwat pemasaran)!

Pancen apik tenan yen warta ala bakal cepet lan kompetisi bakal muncul. Luwih saka saiki, Manajer Brand sampeyan kudu ngupayakake komunikasi internal kaya sing digunakake kanthi eksternal. Dheweke kudu dadi penginjil lan pelatih kanggo kabeh karyawan sampeyan. Layanan, produk, lan sing paling penting, wong sampeyan minangka media paling gedhe kanggo komunikasi merek sampeyan. Kepiye kahanane?

One comment

  1. 1

    Aku rumangsa bathi banget, minangka wirausahawan wiwitan, amarga wis sinau babagan jejaring sosial lan merek awake dhewe wiwit wiwitan. Ing artikel sing sampeyan referensi, panulis negesake poin-poin iki: "kesadaran, aksesibilitas, nilai, diferensiasi sing relevan lan hubungan emosional." Aku ngupayakake ngetrapake poin kasebut nalika saya gedhe. Fokusku saiki yaiku menehi nilai kanthi gratis, kanggo nggawe kredibilitas. Ditambah maneh, aku ora kewalahan karo birokrasi kembung. BTW, aku apik tenan!

    Vince, prop tunggal, penjual eBay, panulis cara.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.