Apa Tingkat Bouncing? Kepiye Sampeyan Bisa Nambah Tingkat Mumbul?

Ngapikake Tingkat Mumbul

Tingkat bouncing minangka salah sawijining KPI sing para pemasar digital nggunakake akeh wektu kanggo nganalisa lan nyoba nambah. Nanging, yen sampeyan ora ngerti babagan apa sing nyata, sampeyan bisa uga nggawe kesalahan nalika nyoba nambah. Aku bakal mbukak definisi tingkat bouncing, sawetara nuansa, lan sawetara cara supaya sampeyan bisa nambah tingkat bouncing.

Definisi Tingkat Bouncing

mumbul yaiku sesi siji kaca ing situs sampeyan. Ing Analytics, mumbul diitung khusus minangka sesi sing mung micu siji panjaluk menyang server Analytics, kayata nalika pangguna mbukak siji kaca ing situs sampeyan banjur metu tanpa nyebabake panjaluk liyane menyang server Analytics sajrone sesi kasebut.

Google Analytics

Kanggo ngukur tingkat bouncing kanthi akurat, kita kudu njupuk total pantulan lan nyuda kunjungan sing dirujuk saka blog menyang situs web perusahaan. Dadi - ayo ngliwati sawetara skenario bouncing:

  1. Pengunjung mlebu ing postingan blog, ora kasengsem karo konten kasebut, banjur ninggalake situs sampeyan. Iku mumbul.
  2. Pengunjung mlebu ing kaca kebangkrutan banjur ngeklik ajakan tumindak kanggo ndhaptar aplikasi sampeyan. Sing nggawa dheweke menyang situs eksternal kanthi subdomain utawa domain sing beda sing nganggo akun Google Analytics sing beda. Iku mumbul.
  3. Pengunjung nampilake artikel saka asil telusuran sing kaca sampeyan peringkat banget… kanggo istilah sing ora ditrapake kanggo produk utawa layanan sampeyan. Dheweke tekan tombol bali ing browser kanggo bali menyang asil telusuran. Iku mumbul.

Acara Bisa Nggawe Tarif Bouncing Nol

Tingkat bouncing umume dideleng minangka indikasi pangukuran pengunjung pertama engagement ing situs web… nanging sampeyan kudu ngati-ati. Mangkene skenario sing bisa ngejutake sampeyan:

  • Sampeyan ngatur analytics acara ing kaca… kaya tombol play sing dipencet, gulung acara, utawa kedadeyan popup sing kedadeyan.

Acara, kajaba kasebut minangka a acara non-interaksi, kanthi teknis engagement. Pemasar asring nambahake acara ing kaca supaya ngawasi luwih akeh kepiye interaksi karo pengunjung ing elemen ing kaca utawa nalika obyek katon ing sawijining kaca. Acara kasebut dadi pertunangan, mula langsung ndeleng tingkat bouncing mudhun dadi nol.

Tingkat Bouncing Versi Exit Versus

Aja galau Exit Rate karo Rate Bouncing. Tingkat metu khusus kanggo siji kaca ing situs sampeyan lan apa pengunjung ngiwa kaca kasebut kanggo mbukak kaca liyane (onsite utawa off). Tingkat Bouncing khusus kanggo kaca pisanan sing ditemokake pengunjung ing sesi sing diwiwiti ing situs sampeyan ... lan apa dheweke ninggalake situs sampeyan sawise ngunjungi.

Ing ngisor iki sawetara spesifikasi Tarif Keluar lan Bouncing Rate kanggo kaca tartamtu:

  1. Kanggo kabeh tampilan kaca menyang kaca, Tarif Keluar yaiku persentase sing ana ing pungkasan ing sesi kasebut.
  2. Kanggo kabeh sesi sing diwiwiti karo kaca, Bouncing Rate yaiku persentase sing ana ing mung salah sawijining sesi.
  3. Bouncing Rate kanggo kaca mung adhedhasar sesi sing diwiwiti karo kaca kasebut.  

Nambah Tingkat Bouncing Bisa Ngganggu Keterlibatan

Pemasar bisa nambah tingkat bouncing lan ngrusak keterlibatan ing situs kasebut. Bayangake wong sing ngetik kaca ing situs sampeyan, maca kabeh konten sampeyan, lan gawe jadwal demo karo tim penjualan sampeyan. Dheweke ora nate ngeklik liyane ing kaca kasebut ... bubar teka, maca liwat fitur utawa mupangate, banjur ngirim email menyang salesperson.

Sing teknis a mumbul… Nanging apa pancen masalah? Ora, mesthi ora. Yaiku keterlibatan hebat! Mung sawetara kedadeyan ing njaba kemampuan analitik kanggo njupuk acara kasebut.

Sawetara penerbit nggawe tingkat bouncing kanthi artifisial supaya luwih apik kanggo para pengiklan lan sponsor. Dheweke nindakake kanthi mbagi konten dadi pirang-pirang kaca. Yen wong kudu ngeklik 6 kaca kanggo maca kabeh artikel, sampeyan sukses nyuda tingkat bouncing lan nambah tampilan kaca. Maneh, iki minangka taktik kanggo nambah tarif pariwara tanpa nambah apa-apa utawa gaweyan kanggo pengunjung utawa pengiklan.

Teknik iki pancen apus-apus lan ora nyaranake… kanggo pengiklan utawa kanggo pengunjung sampeyan dhewe. Pengalaman pengunjung ora kudu ditemtokake mung kanthi tingkat bouncing.

Nambah Tingkat Bouncing Sampeyan

Yen sampeyan pengin nyuda tingkat bouncing kanthi efektif, ana sawetara cara sing nyaranake:

  1. Tulis konten sing diatur kanthi apik lan dioptimalake sing relevan karo apa sing digoleki para pamirsa. Nggunakake tembung kunci kanthi efektif kanthi riset babagan tembung kunci sing nggawe lalu lintas menyang situs sampeyan, banjur gunakake ing judhul kaca, judhul post, slug post-post, lan konten. Iki bakal mesthekake manawa mesin telusuran ngindeks kanthi tepat lan sampeyan bakal ora bakal menehi pengunjung mlebu ing situs sing ora kepincut lan mumbul.
  2. Nggunakake link internal ing konten sampeyan. Yen pamirsa tekan situs sampeyan kanggo nggoleki - nanging konten ora cocog - duwe sawetara tautan menyang topik sing ana gandhengane bisa mbantu sampeyan supaya bisa maca. Sampeyan bisa uga duwe tabel indeks kanthi tetenger sing mbantu wong mlumpat menyang subtopik utawa judhul tartamtu (ngeklik bookmark minangka keterlibatan).
  3. Gawe otomatis kiriman sing gegandhengan adhedhasar tagging utawa tembung kunci. Kanggo blogku, aku nggunakake Kiriman sing Gegandhengan Jetpack fitur lan tugas banget kanggo nyedhiyakake dhaptar kiriman tambahan sing ana gandhengane karo tag sing sampeyan gunakake kanggo kiriman saiki.
  4. Nggunakake Google Tag Manager, sampeyan bisa kanthi gampang pemicu nggulung acara ing sawijining kaca. Ayo diadhepi ... pangguna sing nggulung kaca yaiku engagement. Mesthi wae, sampeyan uga pengin ngawasi wektu ing situs lan metrik konversi sakabèhé kanggo mesthekake yen kegiatan kasebut migunani tumrap target umum sampeyan.

Mbusak Bounces sing Keterlibatan Nyatane

Elingi skenario ing ndhuwur nalika aku ujar manawa ana wong sing mlebu situs sampeyan, maca kaca kasebut, banjur ngeklik situs eksternal kanggo ndhaptar? Sampeyan bisa nindakake sawetara perkara kanggo mesthekake yen ora terdaftar minangka bouncing ing situs sampeyan:

  • Gandhengake acara kanthi klik link. Kanthi nambahake acara, sampeyan mung mbusak bouncing nalika pengunjung ngeklik ing endi sing sampeyan karepake. Iki bisa rampung karo klik-kanggo-telpon utawa link klik-menyang-email uga.
  • Tambahake kaca pangalihan interstitial. Yen aku klik ndhaftar banjur mlebu ing kaca internal liyane sing nglacak klik lan pangalihan wong menyang kaca eksternal, sing bakal dianggep minangka tampilan kaca liyane lan ora mumbul.

Pantau Tren Tarif Bouncing Sampeyan

Aku nyaranake sampeyan fokus ing tingkat bouncing kanthi suwe tinimbang kuwatir karo kedadeyan ing kene. Nggunakake teknik ing ndhuwur, sampeyan bisa nyathet pangowahan ing analytics banjur ndeleng kepiye tingkat bouncing sampeyan nambah utawa apa bakal saya parah. Yen sampeyan komunikasi karo para pemangku kepentingan babagan tingkat bouncing minangka KPI, aku nyaranake nindakake sawetara prekara kasebut.

  • Komunikasi tingkat bouncing apa kanggo pamangku kepentingan.
  • Komunikasi kenapa tarif bouncing bisa uga ora dadi indikator historis sing apik.
  • Komunikasi saben pangowahan dramatis ing tingkat bouncing nalika sampeyan nambah acara menyang situs sampeyan kanggo ngawasi keterlibatan kanthi luwih apik.
  • Mirsani tren tingkat bouncing sampeyan kanthi suwe lan terusake optimalisasi struktur situs, konten, pandhu arah, ajakan-ajakan, lan acara.

Intine yaiku aku luwih seneng pengunjung mlebu kaca, nemokake kabeh sing dibutuhake, lan njaluk melu utawa lunga. Pengunjung sing ora relevan dudu mumbul sing ala. Lan pengunjung sing melu ngonversi tanpa nate ninggalake kaca sing ana ing pandhuan uga ora apik. Analisis tingkat bouncing mung mbutuhake kerja tambahan tambahan!

One comment

  1. 1

    Aku ora nate mikir nggawe cara kaya cara mbeling kasebut kanggo nambah tampilan kaca. Aku duwe tarif bouncing sing sithik ing situsku amarga dudu keprihatinan gedhe sing dakkira ora prelu dipikirake!

    Minangka cara sing disaranake, aku wis nggunakake plugin postingan sing gegandhengan sawetara wektu saiki lan mesthi nambah tampilan kaca. Nanging, durung ana link ing konten sing dioptimalake.
    Postingan anyar aku Tinjauan Wadi Rahasia Gadis Ramping

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.