10 Taktik Media Sosial sing Ndhuwur Saham lan Konversi

Gambar Media Sosial

Beda karo kapercayan umum, pemasaran media sosial luwih saka ora konsisten karo kiriman online. Sampeyan kudu nggawe konten sing kreatif lan pengaruh - prekara sing bakal nggawe wong pengin tumindak. Iki bisa uga gampang kaya ana sing nuduhake kiriman utawa miwiti konversi. Sawetara seneng lan komentar ora cukup. Tujune, tujuane dadi virus nanging apa sing kudu ditindakake kanggo nggayuh?

Ing artikel iki, kita nimbang strategi media sosial sing nambah saham sosial lan konversi sampeyan. Kepiye carane supaya wong bisa nindakake postingan? Apa sing bakal nggawe dheweke pengin nuduhake kiriman kasebut? Kita nyathet sawetara tips sing migunani kanggo sampeyan:

Panaliten Panaliten

Manungsa duwe kecenderungan alami kanggo menehi panemu marang wong liya. Sanajan kayane ngganggu, sampeyan bisa nggunakake iki kanggo mupangat lan nganakake survey! Platform media sosial nawakake fitur polling utawa survey supaya bisa nggunakake. Sampeyan bisa ngirim babagan sing paling ringkes kaya papan plancongan sing luwih apik, sing kudu ngombe, utawa yen nganggep sampeyan kudu ngethok rambut utawa ora. Sampeyan uga bisa nggunakake iki kanggo ngerteni luwih akeh babagan preferensi kanthi takon babagan warna, kegiatan apa sing luwih disenengi, utawa layanan sing dikarepake. Sing paling apik babagan survey yaiku supaya bisa ditemokake kanthi acak dadi masarakat ora wedi menehi sen loro.

Takone melu Kontes

Umume blogger entuk pandhereke kanthi miwiti kontes. Iki nambah kehadiran online, lan sampeyan entuk konversi kanthi cepet amarga pengunjung kaca kudu nindakake apa-apa supaya bisa dadi bagean saka kompetisi. Sampeyan uga bisa nggunakake kesempatan iki kanggo promosi kaca, lan ora mung nambah seneng lan saham uga tarif konversi.

Miwiti Sesi Tanya Jawab

Yen sampeyan pengin nambah ilmu babagan profil wong sing ngunjungi, utawa kanthi acak nggulung kiriman sampeyan, tahan sesi takon lan njawab. Iki bisa ditindakake amarga dheweke ngakoni utawa ora, wong pancen seneng banget nalika ana wong sing njaluk pendapat. Kabutuhan tartamtu kaleksanan nalika ana wong sing njaluk klarifikasi. Iki minangka cara sing paling apik kanggo sampeyan luwih ngerti wong ing jaringan lan nggawe strategi sing bakal mbantu tren kiriman mbesuk.

Entuk Gambar sing Ngalih?

Maksude, upload video. Gambar apik banget, nanging kita ora bisa nolak manawa persentasi pangguna online luwih seneng konten video. Miturut panaliten sing ditindakake dening Social Media Examiner sing kita kabeh kenal minangka Facebook, pangguna nggunakake satus yuta jam nonton video saben dina siji. Coba gunakake iki lan tingkatake tingkat konversi kanthi ngunggah video liyane!

Statistik Share
Kredit Gambar: Buffer Sosial

Posting Kerep

Yen sampeyan mung ngirim seminggu sepisan, mula ora ngerteni yen online sampeyan kurang. Sing penting sampeyan kudu eling yaiku: keterlibatan media sosial sampeyan langsung nyambung karo frekuensi kiriman sampeyan. Saiki, frekuensi gumantung karo platform media sosial sing digunakake. Yen Facebook, sampeyan bisa ngirim paling ora sepisan saben dina, nanging yen nggunakake Twitter, sampeyan kudu ngirim paling ora saben rong jam supaya njaga online.

Upload Infografis

Kanthi kabeh gerakane cepet banget, masarakat dadi ora sabar banget. Panganan cepet bisa dipilih kanthi gampang amarga masarakat wis ora gelem ngenteni panganan maneh. Semono uga apa sing dikirim kanthi online. Yen kakehan tembung, percaya manawa masarakat bakal bisa lolos. Kanggo ngatasi iki, ganti esai kasebut dadi infographic. Perwakilan informasi visual kanthi macem-macem statistik, data utawa bandhingane luwih disenengi para pamaca, mula infographic iku penting. Kanggo nggawe grafis, sampeyan bisa nyelehake alat kaya Canva lan entuk inspirasi babagan cara nggawe infografis sing ora mung narik perhatian, nanging uga bisa nambah konversi.

Infographic

Ngguyu minangka Obat Paling Apik

Kabeh wong butuh ngguyu saben-saben, mula upload animasi GIF utawa meme kapan wae sampeyan bisa. Sampeyan bisa nindakake iki kanggo nggawe humor ing kiriman sampeyan. Saiki iki ora mung nggawe wong ngguyu; uga nuduhake wong sing gampang dicedhaki yen duwe humor ing ati. Wong lucu mesthi gampang gandhengane. Sampeyan bakal kaget yen cepet lan saham bakal nambah yen sampeyan upload meme.

Gampang Wong Nuduhake Kiriman

Salah sawijining kesalahan sing umum ditindakake penerbit yaiku ngunggah konten lan ngarepake wong-wong bisa nemokake ing endi tombol bagi. Apa sampeyan ana ing platform media sosial utawa situs web, priksa manawa tombol enggo bareng sosial sampeyan wis katon.

Cepet Nalika Mbales pesen

Priksa manawa sampeyan balesan pesen lan komentar kanthi cepet. Wong ora duwe wektu sing kurang perhatian lan ora kepengin weruh yen ana wong sing butuh wektu suwe kanggo mangsuli pitakonane. Kanthi nanggepi pesen kanthi cepet, sampeyan bakal menehi kesan yen sampeyan aktif online lan sampeyan bisa nyukupi kabutuhane kapan wae. Sampeyan uga bisa ngaktifake balesan otomatis supaya ngerti yen sampeyan ndeleng pesen lan sampeyan bakal nanggapi manawa kasedhiya. Iki isih luwih apik dibandhingake karo "sing katon" sing ditampilake ing kothak pesen amarga bakal nggawe dheweke rumangsa yen sampeyan sengaja ora nggatekake.

Tansah Nuduhake Kabecikan

Pikirake akun media sosial sing sampeyan tindakake. Napa sampeyan ngetutake? Dadi jinis akun media sosial sing sampeyan pengin nganyari terus. Tindakake obrolan, lan tandhani wong sing dikutip amarga iki bakal nggawe dheweke rumangsa yen sampeyan ngurmati lan ngurmati. Wenehi premi kanggo nggawe konten, lan promosi liyane, utamane yen sampeyan nganggep pakaryan kasebut bakal disenengi para pandherek. Loman karo nuduhake crita, wawasan, informasi, samubarang sing bakal migunani kanggo pandherekipun. Yen sampeyan ora wedi promosi wong liya, pandherekipun bakal ngrasakake iki lan bakal nggawe dheweke pengin nuduhake kiriman luwih akeh.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.