Mung Amarga Sampeyan Bisa…

Sawetara taun kepungkur nalika Bluetooth nggegirisi pasar, ana rame ing industri pariwara. Apa kepenak yen mlumpat iklan ing telpon nalika sampeyan cedhak karo produk, layanan utawa bisnis? Aku saiki bisa ndeleng pengiklan sing salivat!

kampanye BluetoothIki gambar sing ditemokake ing Situs Portofolio sing nerangake proses.
Nalika ana wong sing cedhak karo papan pariwara, ponsel seluler Bluetooth pangguna mbukak pesen kanggo iklan.

Ora ana apike Pengiklan nggunakake saliva - sampeyan duwe papat P pemasaran siji: produk, rega, promosi lan papan! IMHO, sampeyan ora duwe 'P' pemasaran sing anyar lan paling penting, sanajan… Idin!

Nomer pariwara sing rata-rata ditemokake wong Amerika saben dina wis njeblug nganti akeh banget 3,000 pesen sedina. Sejatine akeh, sing wis nambahake verbiage menyang kamus kanggo olahpesen sing ora dikarepake - diwiwiti karo email lan saiki wis ditampa kanthi akeh iklan sing ngganggu - SPAM.

Wong Amerika lara lan kesel. Kita meksa pamrentah nggawe apa wae, nggawe Aja Nelpon Registri lan CAN-spam Tumindak liwat email sing ora dikarepake. Tumindak CAN-SPAM, ironisé, wis digawe spamming luwih gampang saka spammer lan luwih angel kanggo para email adhedhasar ijin.

Mungkasi ngirim email kula! Mungkasi nelpon aku nalika nedha bengi! Mandheg! Yen aku pengin produk utawa layanan sampeyan, aku bakal nemokake! Aku bakal nggoleki sampeyan kanthi online. Aku bakal takon marang kanca-kanca kanggo menehi saran. Aku bakal maca kiriman blog babagan sampeyan.

Pemasaran Bluetooth wis berkembang. Michael Katz nulis ukara kasebut, Adverjacking, njlentrehake praktik kompetisi sampeyan nyebabake pesen kompetitif nalika sampeyan cedhak karo kompetisi. Adhuh! Bayangake tuku mobil lan entuk pesen liwat Bluetooth saka dealer ing jejere, supaya sampeyan langsung njaluk dhuwit $ 500!

Pariwara kaya virus (kanthi cara luwih saka siji!). Amarga konsumen saya suwe saya kena virus, kemampuane nolak virus kasebut saya mundhak nganti pungkasane ora dingerteni. Amarga pariwara saya meksa, konsumen dadi luwih nolak. Terusake teknik iklan sing luwih akeh lan sampeyan mung bakal nglarani ati - lan industri.

Napa wong-wong banjur nindakake? Amarga iku bisa digunakake! Kanggo 1,000 wong sing bisa ngirim pesen regane $ 500, 5 bisa uga nanggapi. ROI kanggo mung meksa pesen Bluetooth ana ing ewu persen. Lan wong sing nesu tenan ora bakal tuku saka sampeyan, dadi sapa sing prelu?

Masalahe yaiku pemasaran sing ora cedhak karo asil instan tanpa strategi jangka panjang. Kerusakan sing sampeyan lakoni angel diukur amarga mung bakal nyebabake asil ing dalan. Nalika iku, VP Pemasaran utawa Pariwara sampeyan bisa uga wis ilang lan nyedhot bisnis sabanjure.

Intine yaiku yen sampeyan ora menehi 'P' kaping lima - Idin - sawetara manungsa waé, sampeyan bakal luwih gampang ngrusak pemasaran jangka panjang. Kanthi tembung liyane, mung amarga sampeyan bisa nggunakake teknologi push kaya iki, ora ateges sampeyan kudune.

Aku bakal nyoba metu lan ujar manawa iki jinis pariwara sing berkembang saka teknologi, lan ora uga kosok balene. Pendhiri Bluetooth ora lungguh ing sawijining dina lan ujar, "Man, muga-muga ana cara supaya kita bisa pariwara pariwara menyang ponsel nalika wong mlaku!".

7 Komentar

  1. 1

    Iku mung conto khas carane umume wong nggunakake luwih akeh wektu mikir kepiye carane bisa ngetrapake nilai kanggo pie sing wis ana lan ngukum wong liya, tinimbang kepiye cara nyuntik nilai adhedhasar apa sing dikarepake wong liya.

    Wong mesthi nindakake iki, nanging nalika sadurunge Internet sing nyambung mesthi durung mesthi jelas. Saiki amarga ora larang regane kanggo ngetrapake kepinginan kanggo entuk nilai kanggo akeh wong sing wis tekan kana, kajaba yen ana perkara sing owah. kita kabeh bakal ngalami tekanan terus-terusan lan kepenak nganti kabeh perkara bakal ngrusak kanthi cara sing durung bisa kita bayangke.

    OTOH, and here’s my hope, that people start to realize that no only does injecting value give them good karma, it will also gets them much better returns over the long haul. Will people actually become that enlightened? Only time will tell…

  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Minangka pangirim langsung, aku asring takon apa prekara email, lan saiki sms, wis nyebabake email langsung. Apa durung? Yen ana, iki bakal dadi luwih populer, amarga akeh wong sing isih seneng nampa informasi produk lan tagihan anyar liwat surat, dudu email.

    Nanging, kita arang banget ing industri surat langsung, amarga kita pancen nyengkuyung supaya masarakat ora nyuda jumlah surat langsung sing dikirim. Aku ora pengin wong ngirim luwih akeh menyang akeh wong sing ora pengin entuk; Aku pengin dheweke ngirim luwih sithik kanggo wong sing luwih seneng tuku, luwih seneng ngrungokake, lan cenderung ora nggawa amplop tanpa dideleng.

    Aku uga nulis babagan ora nelpon dhaptar ing blogku dhewe

  5. 5

    I’m rather surprised at the seeming short-sightedness of this article and most of the comments. No, the good people at Bluetooth weren’t sitting around trying to devise alternate methods of advertising when they created their product. But then again I’m sure the inventors of television and radio weren’t trying to do that either. Yet somehow, decades later, it is a widely accepted medium for marketing.

    If you really think about it, Bluetooth marketing is more permission based than TV, radio, and print. You don’t have a choice most of the time when viewing ads from big media, but every single Bluetooth device out there will prompt you for approval before receiving any content (as your illustration clearly points out). And what if you don?t want to be prompted at all? Great! Simply disable Bluetooth on your device, or set it to ?invisible? mode.

    Now we all know that big media is a sick and/or dying industry, and I agree with your assessment of advertising being like a virus. People are sick of seeing stupid messages from companies they?re not interested in? and on now on my mobile? Outrageous! But where would we be if we let old ideas kill the new ones? Of course we don?t want traditional advertisements on our mobile. That would do to this new medium what it did to the old ones. But if I?m sent a ringtone, an advergame, or a cool screensaver? pssh sure, hook me up. That?s the greatest part about these new technologies: the choices for content are virtually boundless. As Mike Schinkel pointed out, these industries only need to be educated on how to inject value. If marketers keep that in mind and distribute engaging and interactive content, not just a 10% off coupon for Starbucks, then they are doing their job. If things are kept relevant and interesting, I think it?ll help their industry and their company, not hurt it.

  6. 6

    Hai, aku lagi wae nggunakake AreaBlu Bluetooth Light lan aku duwe kesan apik babagan piranti lunak kasebut. Aku nggunakake vesion demo nanging arep tuku lisensi $ 99.
    Dheweke uga menehi kupon diskon 25% kanggo Google checkout? Blue4less?
    Kanggo info lengkap situs kasebut http://www.areabluetooth.com/en/

  7. 7

    Hai Douglas,

    Aku wis nggawe kiriman babagan 6 'P ing pemasaran jarak bluetooth sing sebagian diilhami dening kiriman iki. Aku rumangsa yen idin meh diwaca manawa sampeyan kudu nindakake kampanye kanthi bener lan sesuai karo praktik paling apik.

    Saka pengalaman, aku nemokake 'P' sing paling penting ing kampanye proksi sing dijanjekake. Aku wis menehi sawetara tokoh kanggo nduduhake iki.

    http://some-spot.blogspot.com/2009/01/what-others-think-about-proximity.html

    Best regards

    jetd

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.