Kamanungsan lan Trust ing Blogging

mbukak lawangAku nonton berita dina iki lan akeh obrolan babagan pandangan politik sing ora adil lan kepiye saben calon diwenehi lan diselidiki. Media massa uga duwe peran gedhe ing pemilihan, amarga kita ndeleng mayuta-yuta dolar dibuwang ing pariwara televisi. Minangka pemilihan sing kotor lan aku bakal seneng ndeleng pungkasane mengko.

Sing paling penting ing kampanye yaiku Internet lan kemampuan pamilih (yen padha repot nggunakake) mriksa kasunyatan manawa saben calon (calon apa wae, ora mung Presiden). Aku percaya blogger duwe diskusi sing luwih jujur, transparan lan mbabarake babagan calon tinimbang stasiun televisi siji-sijine.

Aku wis diskusi diskusi karo kanca-kanca online lan ora aktif babagan kampanye. Sanajan aku ndeleng sawetara komentar sing ala banget, sing nyenyamah katon saya suwe, wong-wong sing dakwaca lan blog kanthi hormat marang aku lan aku ngajeni, preduli saka pilihan sing kita pilih. Pancen apik banget.

Kasunyatane yaiku Internet, lan utamane blogging, nggawe komunikasi manungsa modern kanggo manungsa. Kita bisa uga durung nate ketemu, nanging sampeyan wis ngerti babagan blogku. Sawetara wong wis lunga, nanging sampeyan sing wis tetep bisa ngerteni apa sing dakkandhakake lan aku seneng nyatane yen bisa nuduhake apa sing dakkirim karo sampeyan. Ana kapercayan ing antarane kita!

Media massa wis kerja keras kanggo nyipta pandhangan sing ora dimaknani para pemimpin politik, bisnis gedhe, lan mungsuh ing luar negeri. Aku mikir luwih gampang kepeksa dadi sengit yen ora ana manungsa ing sisih liyane. Akeh karikatur sing kita deleng ing televisi (lan aku ngakoni, Youtube) digawe kanthi cara supaya luwih gampang nolak utawa ngremehake wong liya.

Wangsulane yaiku Blogging

Wangsulane, miturut aku, yaiku blog. Muga-muga pamimpin politik kita blog (tanpa arsitek dubbing lan nyaring konten kasebut). Muga-muga para pamimpin bisnis kasebut blog. Aku pengin ngerti apa sing dadi pikirane wong-wong kasebut ing Exxon. Aku pengin ngerti sebabe tulisan blog sing ngritik bank ora dijawab luwih saka setaun. Aku pengin ngerti sebabe perusahaan hipotek luwih milih mbatalake tinimbang mbiayai maneh omah idhamane para pelanggan.

Panaliten anyar nyedhiyakake bukti manawa blog minangka sumber sing dipercaya kanggo konsumen. Aku ngerti manawa perusahaan mung duwe tujuan golek dhuwit. Nalika perusahaan ngerti manawa dhuwit kasebut bakal teka nalika nuduhake kamanungsan lan transparan, apa dheweke bakal terus ngindhari blog?

Masa Depan yaiku Blogging

Aku ngarep-arep, ing sawetara taun, mung bisa nggarap bisnis sing blog. Aku ngarep-arep mung milih calon blog kasebut. Aku ngarep-arep ndhukung perusahaan lan politikus sing bisa dipercaya lan tanpa malu-malu nuduhake kamanungsan. Aku ngarep-arep blog sing ngemot bobot luwih akeh tinimbang iklan, utawa dhuwit sing dibuwang, utawa uga media massa.

Muga-muga Google bisa ngupayakake kabeh obrolan!

5 Komentar

  1. 1

    Poin apik, Doug. Ing taun iki aku nindakake riset online kanthi akeh sadurunge njupuk keputusan babagan sing mbukak kantor nasional lan lokal. Aku nemokake akeh sumber daya blog kanthi informasi kanggo mbantu aku nggawe pendapat. Aku seneng banget karo jumlah informasi sing kasedhiya ing calon lokal liwat blog; ana sawetara swara lokal sing semangat banget pengin dirungokake. Kaya sing sampeyan ujarake, kita isih durung nemoni kandidat sing nyata blogging, mula kita kudu ngrampungake omongane para pendukung lan pelanggaran.

  2. 2

    Doug, kuwi kiriman sing apik banget.

    Saiki, kanthi negara sing kecepet ing kaloro kampanye Presiden, mula sejatine kasunyatane. Aku bosen karo wong sing percaya marang desas-desus lan innuendo manawa "mesin politik" modern kita gumantung saiki. Akeh wong sing dakkarepake percaya marang gosip kasebut tinimbang riset lan sinau kasunyatane. Pancen, pancen salah kita amarga gumantung banget karo media massa nganti suwe. Nanging wis ganti, ta?

    Aku matur nuwun banget amarga kekuwatan internet lan kekuwatan sing menehi panulis blog sing jujur ​​lan cerdas sing bisa mbukak mata. Mesthi wae, mesthi ana blogger sing ora jujur ​​sing distorsi fakta kanggo agenda dhewe, nanging kita entuk sing apik karo sing ala. Ora preduli, aku yakin blog bakal terus ngowahi kepiye warta lan fakta lan pendapat bareng lan ing antarane masarakat.

    Nalika nerangake politik, aku ngarepake bisa nyebabake AS berkembang saka sistem politik partai 2 sing lawas (kiwa kiwa lan kiwa tengen) menyang macem-macem partai politik sing nuduhake pandangan sing luwih moderat ing tengah-tengah ekstrem kasebut. Aku kudu mikir manawa ana akeh pandangan moderat ing Amerika sing ora bisa rapi ing kemah Republik Demokratik utawa inti sing keras. Nganti saiki, partai politik liyane kayata sayuran ijo lan libertaria durung nemokake swara sing penting, nanging internet bisa nggawe prabédan. Apa sampeyan mikir Apa bisa duwe sistem partai 3 utawa 4 nyata rolas taun wiwit saiki?

  3. 3

    Apik tenan pira pemimpin sing ora blog. Dheweke mesthi wedi yen tumindak salah. Aku yakin manawa statistik saiki udakara% 12 saka rejeki 500 perusahaan duwe blog. Yaiku nuwuhake.
    Aku ngarep-arep bisa ndeleng blog liyane saka perusahaan lan pimpinan perusahaan. Aku nganggep tumindak semacam iki sing bakal mbantu dheweke nggawe kapercayan lan hubungan sing luwih jero karo pelanggan. Aku ora ngerti sebabe dheweke ora entuk!

  4. 4

    Kampanye kanggo? MASS TRANSPAREN? MEDIA?

    Kanthi cepet golek bathi sing sensasional lan luwih gedhe, kita bisa nggunakake distorsi kasunyatan.

    Kita menehi sampeyan sawetara kasunyatan negatif sing ora dikarepake lan kita nglawan!

    1. Presentasi kasebut, kanthi rutin nglaporake warta babagan aspek negatif, kanthi subyektif komentar, njupuk sisih utawa waspada.
    2. Vitiasi gambar Rumania ing Donya kanthi nolak panemu sing ora sah sing menehi label kabeh bangsa sawise tumindak individu sawetara Rumania, utawa malah paling ala, sawetara Rromi (Gipsy) sing duwe masalah karo ukum.
    3. Mbaleni warta negatip sing padha ing wektu sing luwih gedhe utawa luwih cilik.
    4. Generalisasi rutin sing ora teratur, kaya aturan sing kudu ditindakake utawa fitur karakter nasional.
    5. Ngambil informasi sing ora dicenthang saka wong sing duwe minat lan subordinat saka segi telu sing korup? wong politik? wong bisnis? perwakilan media massa, sing narik kawigatosan saka sebab sejatine kedadeyan kasebut.
    6. Seringkali, kita ngerti kepiye siaran sing ora profesional dadi protagonis sawetara tokoh, warga sing masalah karo hukum, duwe kosa kata sing sepele, ing endi informasi sing dicethakake ana hubungane karo urip pribadi utawa pacoban. Kita ngelingake sampeyan manawa keadilan ora bisa ditindakake kanthi televisi lan uga ora nyebabake proses investigasi liwat macem-macem manuver utawa pangalihan sing ujar manawa ana investigasi jurnalistik. Kita takon kanthi alesan, yen media-massa ora nggawe kapitalisme klien.
    7. Kanggo nyegah awake dhewe ing upaya apresiasi institusi negara, kanggo nyengkuyung anarki lan klompok kepentingan khusus sing tujuane ngrusak kekuwatan lan panguwasa negara nasional Rumania minangka negara sing demokratis.
    8. Kaya sing kita ngerteni, undang-undang dhasar negara, Konstitusi Rumania, negesake kanthi cetha ing artikel 30, paragraf 6: "kebebasan wicara ora bisa nyuda martabat, kehormatan, urip pribadi wong kasebut lan uga ora ana hak saka awake dhewe. ? paragraf 7:? dilarang ukum karo fitnah negara lan bangsa, panutan tumindak agresi, kebencian nasional, ras, kelas utawa agama, nyurung diskriminasi, menyang wilayah
    separatisme kanggo panganiaya umum, uga manifestasi saru, sing nglanggar prilaku sing apik ?. Uga ing artikel 31, paragraf 3, negesake manawa? Hak kanggo informasi ora bisa ngrusak pengukuran proteksi bocah enom utawa keamanan nasional ?.
    9. Ing konteks iki, kita ngusulake nggawe organisme kanthi otoritas yuridis? Dewan Nasional Terhadap Manipulasi?, Kaya sing wis ana, sing diarani "Dewan Nasional Diskriminasi Diskriminasi?, Sing bakal duwe tujuan kanggo nyuda media, mbayangake lan ideologis perang, nglarang mabuk pendapat umum liwat disinformasi, nanging uga informasi sing kakehan.
    10. Kita takon karo Presiden Rumania, Pak Traian Basescu, kanggo ngetrapake hak-hak Konstitusi, nyebutake artikel 30, paragraf 5, sing negesake manawa: "ukum kasebut bisa menehi kewajiban marang media massa supaya nggawe publik dadi sumber pembiayaan ?.

    Parlemen bakal duwe tanggung jawab gedhe kanggo ngowahi lan ngrampungake undang-undang perlindungan informasi, kanthi konsultasi karo masyarakat sipil lan akademik ?.

    Pendapat saka wong sing kasengsem ing kampanye iki bakal diterbitake ing Romania lan luar negeri.

    Presiden DAYA KOMUNIKASI MASS
    Mihail Geogevici

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.