Masalah Hukum Paling Ndhuwur karo Blogging

legal

Sawetara taun kepungkur, salah sawijining klien nulis postingan blog sing apik lan dheweke golek gambar sing apik kanggo ditampilake. Dheweke nggunakake Google Image Search, nemokake gambar sing disaring tanpa royalti, lan ditambahake ing kiriman kasebut.

Pirang-pirang dina, dheweke dihubungi perusahaan gambar saham utama lan menehi tagihan udakara $ 3,000 kanggo mbayar panggunaan gambar lan ngindhari masalah hukum sing ana gandhengane karo tuntutan hukum amarga nglanggar hak cipta. Masalah sing nggawe kita lengganan DepositPhotos kanggo gambar bebas royalti sing terjangkau lan berkualitas tinggi.

Apa sampeyan bisnis karo blog utawa, mung duwe blog individu, masalah ora bakal diganti. Mesthine, kanthi blog perusahaan sampeyan bisa yakin manawa semangat penuntutan bisa uga luwih agresif lan dendha malah luwih kenceng. 3 masalah legal lan tanggung jawab utama sing ditindakake blogger yaiku:

  1. Pelanggaran hak cipta - panggunaan karya sing dilindhungi undhang-undhang hak cipta tanpa idin, nglanggar hak eksklusif tartamtu sing diwenehake marang sing duwe hak cipta, kayata hak ngasilake, nyebarake, nampilake utawa nindakake karya sing dilindhungi, utawa nggawe turunan.
  2. Fitnah - komunikasi saka pernyataan palsu sing ngrusak reputasi wong, bisnis, produk, klompok, pamrentah, agama, utawa bangsa. Kanggo nyipta fitnah, pratelan umume salah lan wis digawe wong liya kajaba wong sing difitnah.
  3. Pelanggaran CAN-SPAM - CAN-SPAM minangka peraturan Amerika Serikat sing kalebu pesen email komersial. Pelanggaran bisa uga regane $ 16,000! Wacan: Apa Undhang-undhang CAN-SPAM?

Infographic iki, Hukum Blog 101, saka Monder Law Group nyathet dokumen kasebut masalah legal lan tanggung jawab ndhuwur digandhengake karo blog uga cara ngindhari.

Masalah Blogging Hukum

Pengungkapan: Kita nggunakake link afiliasi kanggo DepositPhotos ing kirim iki.

One comment

  1. 1

    Matur nuwun kanggo artikel iki! Informasi sing migunani banget lan rinci kanggo sampeyan sing arep miwiti blogging, lan ora mung. Kanggo kula, penting kanggo ngerti hukum sanajan bidang kasebut anyar kanggo sampeyan ('Ignorantia non est argumentum')

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.