Bloggin 'Ora Gampang! Malah karo Vox

vox blogging

nganyari: Platform Vox mati ing taun 2010.

Minangka pungkasan, aku mikir banget kanggo nyedhiyakake dokumentasi luwih akeh lan uga sawetara pidato umum ing blogging. Nopo nopo Bloggin ora gampang! Perusahaan nyadari iki… nalika nggawe 'wuda' ing web bisa uga ora dadi strategi sing apik. Ngluwihi strategi lan konten, yaiku teknologi kasebut.

Bloggin 'ora gampang.

Mesthi, para blogger sing hebat nggawe gampang katon. Dheweke nggawe blog lan iklan kanthi ewonan dolar. Wong mbuwang dhuwit. Nanging kepiye Ibu & Pop sing pengin nggawe blog sederhana babagan bisnis utawa kulawarga? Web Analytics, panguwasa, optimalisasi mesin telusuran, rangking, trackback, ping, post slug, komentar, umpan balik sing digawe pengguna, kategori, menehi tag, feed, feed Analytics, lengganan email… cukup kanggo sapa wae mlayu njerit!

Gampang kanggo kula amarga wis setaun nggayuh kabeh komponen blogging. Aku entuk. Aku geek. Iki hobi, tugas, lan tresnaku.

Bocah anyar ing blok kasebut yaiku Vox. Aku ndeleng sawetara gambar layar Vox kanggo meksa nindakake perkara (audio, video utawa gambar) menyang kiriman kasebut lan kesengsem kepiye cara nggawe. Nanging ing kana gampang mandheg.

Mangkene gambar layar:

Vox

Ora ana kurang saka 30 tautan ing kaca blog sing kudu ditindakake. Aku mung pengin ngunggah gambar kanggo blog lan mbingungake gambar blog kanggo gambar profil. Yen sampeyan bakal nggunakake alat minangka "gampang" sabanjure blogging, sampeyan mesthi luwih gampang. Ora ana cara kanggo meksa kanca sampeyan menyang alat iki. Aku luwih seneng ngobrol karo dheweke WordPress or Blogger.

Mungkin salah sawijining masalah karo Vox yaiku pengaruh blogging kanggo pengaruhe blog. Yen SixApart pancen pengin nggawe platform blogging sing sederhana, mesthine dheweke bakal golek wong sing durung nate blog sadurunge. Aku ora yakin apa tarif adopsi sing bisa munggah menyang Vox, nanging aku ragu manawa spektakuler.

2 Komentar

  1. 1

    Sampeyan nggawe poin sing apik Doug. Masa depan lan tuwuhing blogging lan wong-wong sing teka ing blog sampeyan yaiku wong "biasa". Sawetara wong sing uga durung ngerti apa tegese istilah blogging saiki.

  2. 2

    Aku mriksa Vox nalika pisanan uga diluncurake lan ora kesengsem karo dheweke. Wis tutup es sing apik banget, nanging yen digali kanthi jero, ora nyenengake utawa gampang digunakake. Aku mikir dheweke bisa nggunakake sistem over-haul.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.