Apa sing diarani Permalink? Nglacak maneh? Ngirim slug? Ping?

blogging tamu

Aku saiki ing nedha awan sing apik banget karo para pemasar sing cerdas banget saka kabeh penjuru Indianapolis. Saben 4 nganti 6 minggu, kita nemoni diskusi buku bisnis utawa pemasaran anyar (utawa populer). Iki minangka kesempatan sing apik kanggo metu saka kantor lan metu saka rincian lan bali menyang pamikiran 'gambaran gedhe'. Sawetara wong sing print lan media, sing liyane pinter ing Internet. Siji komentar sing dakrungu dina iki nggawe bingung sawetara blogging jargon. Aku bisa nggabungake sawetara iki menyang pandhuan E-metrik sing aku tulis, nanging senadyan ana entri blog:

Apa sing diarani Permalink?

Permalink minangka 'tautan permanen' menyang kiriman sampeyan. Iki minangka fitur sing mbutuhake ngaktifake ing blog sampeyan, ngidini pangguna kanggo nuduhake siji, teks, alamat web kanggo saben entri konten. Contone, artikel E-metrik sing dakkandhakake ing ndhuwur duwe permalink saka:

https://martech.zone/blog-jargon/

Apa Trackback?

Lacak bali

Trackbacks kuat nanging saiki saya akeh dilecehake dening spammer. Mangkene cara kerjane ... Blogger maca kiriman sampeyan lan nulis babagan sampeyan. Nalika diterbitake, bloge dikandhani blog sampeyan kanthi ngirim informasi menyang alamat trackback (didhelikake ing kode kaca).

Iki ngidini sampeyan ndeleng manawa ana wong sing nulis babagan kiriman online. Alat sing apik tenan amarga ora ngganggu lan sarana kanggo menehi informasi marang wong sing wis ditulis utawa ngirim informasi liwat blog. Tansah nggunakake Trackback nalika ngrembug babagan postingan utawa blog wong liya. Sopan. Yen sampeyan arep nulis babagan iki, paling ora sampeyan kudu menehi kesempatan kanggo nanggapi.

Mesthi, iki tambang emas kanggo spammer. Dheweke nggunakake piranti lunak sing bener-bener nggawe situs sampeyan nganggo URL sing dikepengini sampeyan lan ora nulis babar pisan. Amarga iku, kita wis maju lan mateni ing setelan WordPress.

Apa slug Post?

Slug kirim minangka referensi teks menyang kiriman. Nggunakake conto ing ndhuwur, slug postingan yaiku blogging-e-metrik. Slug postingan saka postingan iki yaiku 'blog-jargon'. Yen sampeyan duwe nomer ing pungkasan kiriman, sampeyan kudu ngaktifake Permalinks ing blog. Sing ngidini URL teks, hirarkis dibangun kanggo saben kiriman lan kaca ing situs sampeyan. Iki bisa nguntungake kanggo mesin telusuran… nggunakake tembung kunci ing slug postingan sampeyan bisa mbantu! Sampeyan ora usah kuwatir nulis dhewe-dhewe, sanajan… piranti lunak blog sampeyan kudu nggawe sampeyan. Kadhangkala aku seneng nyilikake sethithik kanthi judhul dawa kaya postingan bengi iki!

Apa Ping?

(Singkat kanggo Pingback) Sawise digunakake kanggo nyoba komunikasi ing antarane rong komputer ing jaringan, saiki 'pings' wis berkembang kanggo blogging. Yen sampeyan wis ngaktifake ping ing blog sampeyan, blog sampeyan bakal kanthi otomatis ping layanan panrima kanggo menehi ngerti nalika sampeyan wis nerbitake blog. Sing ngidini mesin telusuran banjur 'nyusup' situs kanggo konten lan nyelehake sampeyan. Aku ping 5 layanan ing kana ... bisa uga bola-bali nanging ora apa-apa:

  • http://rpc.technorati.com/rpc/ping
  • http://rpc.pingomatic.com/
  • http://api.feedster.com/ping
  • http://rpc.newsgator.com/
  • http://xping.pubsub.com/ping

Layanan kasebut, banjur lacak lan pasang konten ing mesin telusuran uga dikirim menyang wong liya. Priksa manawa sampeyan duwe ping ing situs sampeyan!

Kanggo info lengkap, Wikipedia: Lacak bali, permalink, Ping

12 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Yvonne: Apa PingGoat duwe alamat ping otomatis sing bisa dilebokake ing WordPress?

    SeanRox: Matur suwun! Ya, kita kudu terus nulis tips lan trik kasebut. Wong kudu ngerti!

    TechZ: Pingomatic minangka salah sawijining alamat ping sing kasebut ing kiriman… apa sampeyan nggunakake kanthi manual uga?

  3. 3

    Yvonne: Apa PingGoat duwe alamat ping otomatis sing bisa dilebokake ing WordPress?

    Ora, nanging sampeyan mung bisa nyimpen alamat tartamtu minangka tetenger, banjur bukak kapan wae wis dikirim. Sampeyan butuh detik liyane kanggo ngunjungi kanthi manual. 🙂

  4. 4
  5. 5

    apa sampeyan bisa nggunakake trackback amarga alasan liyane? Aku entuk akeh trackback menyang blog sing padha kanthi tembung kunci aneh sing nuduhake obat-obatan, mula aku curiga tenan. Aku wis ngilangi. Tekan titik sing nesu banget, lan kedadeyan asring banget, mula aku kudu mbusak opsi trackback. Dadi, sanajan sampeyan ngomong babagan iki minangka "sopan santun," aku kepingin weruh kepiye carane bakal dilecehake, amarga kayane situs blogku (sing minangka situs studi budaya kanggo para siswa).

  6. 6
  7. 7

    Pelacak balikku wis rusak ing blog wordpress.comku sawetara wektu.

    Apa ana sing ngerti alat pihak katelu sing bisa daklakoni ing blog kanggo ngasilake nglacak kanthi otomatis?

    • 8

      Sing menarik - aku durung nate krungu kedadeyan kasebut sadurunge. Apa sampeyan duwe xmlrpc.php ing panggonane? Apa sampeyan njupuk ping? (Nggunakake file sing padha). Sampeyan uga bisa nyoba yen pengin… Aku mikir sampeyan ngirim data menyang kaca liwat formulir kanggo ndeleng manawa bisa digunakake.

  8. 9

    Iki minangka barang sing digunakake kanggo pangguna WP.com tartamtu.

    Aku wis rampung nyoba lan kayane trackbackku ADA yen dikirim kanthi manual, yaiku pingback otomatis sing rusak.

  9. 10
  10. 11
  11. 12

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.