Apa Blogger kudu Mbenerake Kesalahan kasebut?

Depositphotos 13825258 s

Ana diskusi sing apik babagan Crowsy Geeks sing diluncurake menyang TWIT minggu iki sing paling cedhak lan aku ngajeni karo wartawan. Blogger dudu wartawan kanthi pangertene tradisional, nanging kita sing wartawan yen dideleng saka sudut pandang konsumen.

Koreksi iku penting lan kudu ditangani, nanging gumantung saka kesalahan sing ditindakake.

Kiriman lawas isih 'urip' ing asil mesin telusuran lan ana komentar sing ana gandhengane (asring) karo informasi sing dibahas. Dvorak mikir yen mbalik maneh lan nggawe suntingan ing kiriman lawas ... dheweke percaya yen wis tumpah susu lan amarga ora ana sing biasane maca, wis rampung lan pangguna kudu maju. Leo ngrembug manawa dheweke kepeksa mbenerake kiriman kasebut, luwih-luwih yen ana komentar sing katon ora ana gandhengane karo suntingan sawise digawe. Aku setuju karo Leo!

  • Atribusi - yen aku rindu menehi gambar, kutipan, artikel, lsp. Aku bakal langsung ngowahi suntingan tanpa preduli umur postingan kasebut. Penting (yen ora sah miturut ukum) kita kudu njamin manawa kredit kudu dibayar.
  • Kesalahan sing dituduhake dening Komentar - nalika sing maca blogku nemokake kesalahan ing kiriman, biasane aku bakal mbenerake kesalahan kasebut lan nanggapi komentar sing wis dibenerake lan luwih akeh aku ngurmati informasi sing diwenehake. Iki nyedhiyakake cathetan pangowahan tertulis uga nuduhake para pamiarsa manawa aku dudu mung manungsa, nanging aku prihatin babagan sejatine informasi.
  • Kesalahan sing dakkirim - Aku bakal nggunakake tag mogok ing HTML kanggo nuduhake kesalahan lan koreksi. Tag mogok gampang digunakake.
    Tembung kanggo mogok

    Maneh, iki ora preduli umur jabatan kasebut. Aku pengin kirimanku akurat, lan pengin supaya para pamaca weruh nalika aku nindakake kesalahan lan ndandani. Iku kabeh babagan kapercayan - lan ngakoni kesalahan sampeyan duwe regane.

  • Tata Basa lan Ejaan - Yen sejatine aku ngerteni manawa aku wis nggawe kesalahan gramatika (biasane wong liya kudu ngandhani), aku bakal ngowahi lan ora dakkabarake. Amarga iki ora ngganti akurasi postingan blog, aku ora prelu ngumumake kepiye banget anggonku tata bahasa lan ejaan. Sawise kabeh, para pamiarsa biasa wis ngerti iki!

Aku mbenerake kabeh kesalahan sing ditemokake utawa sing diwaca dening pembaca. Sampeyan uga kudu! Beda karo wartawan cetak, kita duwe katrampilan sing luwih maju ing panyuntingan online sing ora prelu 'republikasi' postingan.

Aku ora percaya yen perlu nulis cathetan ing postingan blog mengko sing njlentrehake sunting menyang kiriman sadurunge (kayadene John markoff disaranake ing acara Cranky Geeks!), Blogging luwih saka gaya komunikasi obrolan lan streaming. Maca bakal nampa kesalahan… kajaba yen ora kabeh dibenerake.

Babagan kapercayan, panguwasa, lan akurasi aku dadi kebiasaan mbenerake kesalahan blogku. Blog ora duwe kekuwatan kajaba para pamaca percaya informasi sing ana ing kono lan ngrujuk. Aku yakin manawa sampeyan ora nggatekake mbenerake kesalahan sampeyan, kredibilitas sampeyan bakal ilang - kaya jumlah pamaca sing duwe lan sawetara situs sing nuduhake referensi sampeyan.

11 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Aku setuju sampeyan kudu mbenerake kesalahan sampeyan. Matur nuwun kanggo nuduhake strikethrough HTML. Apa kode kanggo narik munggah?

  4. 6

    Douglas: Aku setuju amarga ana kesalahan faktual. Yen sampeyan ngiwa, sampeyan bisa uga bakal maca kanthi serius. OTOH, yen sampeyan njupuk posisi kothak sinetron lan ditelpon ing karpet, aku kira ora bisa nulis maneh sejarah. JMTCW ngono wae.

  5. 7

    Pijet utama kanggo kesalahan blog fokus ing kesalahan gramatikal - kayata mung mripatku, kayata, ndeleng tampilan plugin WWSGD:

    Yen sampeyan lagi anyar ing kene, waca feedku!

    ARGH! 'Mesthi wae, ora ana gandhengane karo kiriman lawas, nanging iki sing pertama sing dipikir.

    Aku bakal terus mbenerake kiriman yen perlu - kalebu blogger sing tanggung jawab.

    Sugeng Minggu, Barbara

    • 8

      Matur nuwun Barbara! Muga-muga sampeyan bisa nahan (lan nuduhake) kesalahan gramatikalku.

      Aku mung ngerteni dheweke sawise isin wong kaya sampeyan nyekel dheweke lan menehi ngerti. Aku mesthi isin amarga aku sakloron luwih ngerti lan wis sinau - iku salahku.

      Kanthi ati-ati, praktik lan bukti, aku nyuda akeh kesalahan. Minangka salah sawijining sebab aku meksa nulis saben dina!

  6. 9
    • 10

      Hai Patric,

      Pitakon sing apik lan aku bakal ngakoni manawa aku wis mbenerake kesalahan ejaan lan grammar ing komentar! Sanajan 'digawe pangguna', isih ana konten ing blogku. Kaya mengkene, nduweni nilai sing padha lan bisa narik kawigaten sing padha. Aku ora nindakake apa-apa sing ngganti tema asli pesen kasebut!

      Doug

  7. 11

    Yen kesalahan grammar utawa ejaan - kayane aku duwe salah sawijine! - Aku bakal ndandani tanpa menehi perhatian.

    Nanging yen ana kesalahan konten, dakkira kudu didandani. Entri blog minangka cathetan sejarah. Dudu koran sing diwaca banjur dibuwang. Kesalahan ngirim ora didandani ing entri mandiri. Blog, kaya Internet liyane, iku permanen, lan kudu didandani supaya bisa mlaku kanthi bener.

    carane sing dikoreksi gumantung karo blogger masing-masing. Secara pribadi, aku bakal ndandani kesalahan, lan yen cukup gedhe, tandhane manawa aku mbenerake. Yen perkara cilik, kaya entuk kutha sing salah, aku bakal ndandani tanpa kabar.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.