Dina Tindakan Blog: Banyu lan Minyak

Aku dudu ahli lingkungan. Aku uga ora ndukung "Bebener sing Ora Enak". Ing data seng di tuduh lan dakkira arupa keangkuhan manungsa sing percaya manawa tumindak ala kita bisa uga mateni Bumi. Bumi ora nemoni masalah ... iku wong sing.

Dina Tindakan Blog

Aku pengin nyopir mobil listrik, nanging aku ngerti manawa ora efisien lan pungkasane bisa ngobong bahan bakar fosil. Aku pengin nyopir mobil sing nggunakake bahan bakar alternatif, nanging aku ngerti manawa nggawe bahan bakar kasebut ora efisien lan… pungkasane ngobong bahan bakar fosil. Mbok manawa hibrida minangka wangsulan paling apik, nanging aku prihatin menyang endi batere lan cairan korosif sing digunakake.

Aku ngerti manawa kesombongan kita uga nyebabake konflik global, masalah kesehatan, lan krisis energi yen bisa dihindari. Aku pengin mlaku ing njaba lan mambu hawa seger. Aku pengin bisa dolan menyang gunung lan ora weruh sampah. Aku pengin ndeleng yen luwih sithik mbuwang dhuwit kanggo ngresiki. Lan, mesthine, aku pengin Amerika Serikat nyuda katergantungan karo minyak lan negara-negara Arab.

Kanggo nindakake iku, aku kudu mbedakake. Wong ujar manawa kabeh politik diwiwiti saka omah. Aku bisa tantangan yen kabeh konservasi energi diwiwiti ing omah. Dhuwit sing digunakake kanggo botol plastik, TPA lan energi mung boros lan nggawe wong sing konservatif kaya aku pengin ndhukung 'ijo'.

Minangka wong sing seneng ing njobo, aku ora pengin ndeleng sampah lan TPA ngilangi kaendahan alam murni negara kita. Aku uga ora pengin ndeleng manawa kita kudu nglawan perang kanggo njaga asupan minyak.

Nanging kepiye carane bisa nggawe prabédan? Mangkene 3 perkara sing bisa daklakoni (lan sampeyan uga bisa!):

  1. Mandheg tuku banyu botol. Aku tuku kasus ing omah lan weruh sampahku bisa luwih cepet lan cepet. Aku bakal pindhah menyang layanan omah sing dikirimake banyu ing kendi sing bisa digunakake maneh. Aku wedi yen ora bisa pindhah menyang banyu keran, banyu ing kotamadya bau lan godhong teyeng kabeh.
  2. Aku arep blanja ing pasar tani lokal. Apa sampeyan ngerti manawa sayur-sayuran utawa woh-wohan rata-rata lelungan 1,800 mil kanggo nggawa piring? (Sumber: Ekonomi Jero). Transportasi pertanian menyang komplong utawa tanduran kemasan, banjur menyang supermarket, minangka konsumen bahan bakar ing negara kita. Lan sejatine nglarani petani amarga biaya transportasi ora regane regane. Ndhukung pasar tani lokal lan entuk dhuwit luwih akeh lan bahan bakar kurang digunakake!
  3. Setel thermometer lan wenehi 5 derajat liyane ing salah siji arah - panas lan adhem. Napa nggunakake AC utawa panas liyane? Ganti sandhangan sampeyan ing njero ruangan kanggo nyediakake ... aja nggunakake luwih energi.

Aku arep miwiti dina iki. Muga-muga sampeyan uga!

3 Komentar

  1. 1

    Pos sing apik, Doug. Aku mesthi pitados nindakake apa sing BISA lan aja keweden. Aku mesthi tuku seger yen bisa luwih sehat, ndhukung petani / ekonomi lokal lan ora nate mikir babagan transportasi mudhun. Aku wis pindhah menyang kendi Brita tinimbang botol banyu, luwih murah tinimbang layanan omah lan sampeyan ora kudu kuwatir bab pangiriman. Mung ganti filter sampeyan saben wulan lan elinga isi kendi banyu sadurunge kosong. Butuh menit kanggo nyaring.

    Aku uga nggunakake lampu sing hemat energi. Nalika aku mung ngalih menyang bolam iki, laporan lan wong sing ngerti yen nggunakake bakal ujar yen bakal ngethok sawetara dolar saka tagihan listrik saben taun lan luwih apik kanggo lingkungan b / c ora akeh sampah sing diowahi bolam lan padha nggunakake kurang energi.

    Matur suwun ngelingake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.