Blockchain - Masa Depan Teknologi Keuangan

pangembangan blockchain

Tembung cryptocurrency lan blockchain saiki ditemokake ing endi wae. Perhatian umum kasebut bisa diterangake kanthi rong faktor: biaya cryptocurrency Bitcoin sing larang lan kerumitan pangerten inti teknologi kasebut. Sejarah munculé mata uang digital pisanan lan teknologi P2P sing ndasari bakal mbantu kita ngerti "alas crypto" kasebut.

Jaringan Desentralisasi

Ana rong definisi Blockchain:

• Rantai blok terus-terusan sing ngemot informasi.
• Basis data sing didistribusikake;

Kalorone sejatine sejatine intine nanging ora menehi wangsulan babagan pitakon apa. Kanggo luwih ngerti babagan teknologi, kudu dielingi arsitektur jaringan komputer sing ana lan sing endi sing dominasi pasar sistem TI modern.

Secara total ana rong jinis arsitektur:

  1. Jaringan server klien;
  2. Jaringan peer-to-peer.

Jaringan kanthi kaping pisanan nuduhake kontrol terpusat kanggo kabeh: aplikasi, data, akses. Kabeh logika lan informasi sistem didhelikake ing njero server, sing nyuda persyaratan kinerja piranti klien lan njamin kacepetan proses sing dhuwur. Cara iki wis entuk perhatian ing jaman saiki.

Jaringan peer-to-peer utawa desentralisasi ora duwe piranti utama, lan kabeh peserta duwe hak sing padha. Ing model iki, saben pangguna ora mung konsumen nanging uga dadi panyedhiya layanan.

Versi awal jaringan peer-to-peer yaiku sistem olahpesen sing disebarake USENET sing dikembangake ing taun 1979. Rong dekade sabanjure ditandhani karo nggawe P2P (Peer-to-Peer) - aplikasi ing macem-macem lapangan. Salah sawijining conto sing paling misuwur yaiku layanan Napster, jaringan sambungan file peer-to-peer sing populer banget, utawa BOINC, platform piranti lunak kanggo komputasi sing disebarake, lan protokol BitTorrent, sing dadi dhasar klien torrent modern.

Sistem adhedhasar jaringan desentralisasi isih ana, nanging nyata-nyata kalah karo server-server amarga prevalensi lan tundhuk karo kabutuhan konsumen.

Panyimpenan data

Umume aplikasi lan sistem sing akeh banget kanggo operasi normal mbutuhake kemampuan ngoperasikake set data. Ana akeh cara kanggo ngatur karya kasebut lan salah sijine nggunakake metode peer-to-peer. Database sing disebarake, utawa sejajar, dibedakake karo kasunyatan manawa informasi sebagian utawa lengkap disimpen ing saben piranti jaringan kasebut.

Salah sawijining kaluwihan sistem kasebut yaiku kasedhiyan data: ora ana siji titik kegagalan, kaya dene database sing ana ing siji server. Solusi iki uga duwe watesan tartamtu babagan kacepetan nganyari data lan disebarake ing antarane anggota jaringan. Sistem kaya ngono ora bakal nahan beban jutaan pangguna sing terus-terusan nerbitake informasi anyar.

Teknologi pamblokiran nganggep panggunaan basis data blok sing disebarake, yaiku dhaptar sing ana gandhengane (saben blok sabanjure ngemot pengenal sing sadurunge). Saben anggota jaringan nyimpen salinan kabeh operasi sing ditindakake kanggo kabeh wektu. Iki ora bakal bisa ditindakake tanpa inovasi tartamtu sing dirancang kanggo njamin keamanan lan kasedhiyan jaringan. Iki nggawa kita menyang "pilar" blockchain pungkasan - kriptografi. Sampeyan kudu ngubungi a perusahaan pangembangan aplikasi mobile kanggo nyewa pangembang pamblokiran kanggo nggabungake teknologi iki menyang bisnis sampeyan.

blockchain

Sawise nyinaoni komponen utama lan sejarah nggawe teknologi, saiki wayahe ngilangi mitos sing ana gandhengane karo tembung "blockchain". Coba conto conto tukar mata uang digital sing gampang, prinsip panggunaan teknologi pamblokiran tanpa komputer.

Umpama kita duwe klompok 10 wong sing pengin bisa nindakake operasi pertukaran mata uang ing njaba sistem perbankan. Coba tindakake kanthi cepet tumindak sing ditindakake para peserta ing sistem kasebut, ing endi blokade bakal diwakili dening lembaran kertas biasa:

Kothak kosong

Saben peserta duwe kothak sing bakal nambah sheet karo informasi babagan kabeh transaksi sing wis rampung ing sistem.

Wayahe Transaksi

Saben peserta lungguh karo selembar kertas lan pena lan siyap nyathet kabeh transaksi sing bakal ditindakake.

Ing sawetara titik, peserta nomer 2 pengin ngirim 100 dolar menyang peserta nomer 9.

Kanggo ngrampungake transaksi, Peserta Nomer 2 ngumumake marang kabeh wong: "Aku pengin transfer 100 dolar menyang Nomer 9, mula cathet iki ing lembar sampeyan."

Sawise iku, kabeh wong mriksa apa Peserta 2 duwe saldo cekap kanggo ngrampungake transaksi. Yen mangkono, kabeh wong nggawe cathetan babagan transaksi ing lembar dheweke.

Sawise iku, transaksi kasebut dianggep lengkap.

Pelaksanaane Transaksi

Suwe-suwe, peserta liyane uga kudu nindakake operasi pertukaran. Peserta terus ngumumake lan nyathet saben transaksi sing ditindakake. Contone, 10 transaksi bisa direkam ing siji sheet, sawise iku kudu dilebokake ing kothak lan njupuk sing anyar.

Nambahake Lembar menyang Kothak

Kasunyatan manawa sheet dilebokake ing kothak tegese kabeh peserta setuju karo validitas kabeh operasi sing ditindakake lan ora bisa ngowahi sheet kasebut mbesuk. Iki sing njamin integritas kabeh transaksi antarane peserta sing ora saling percaya.

Tahap pungkasan yaiku kasus umum kanggo ngrampungake masalah jenderal Byzantine. Ing kahanan interaksi peserta sing adoh, sawetara sing bisa dadi penyusup, kudu golek strategi sing menang kanggo kabeh. Proses ngrampungake masalah iki bisa dideleng liwat prisma model kompetitif.

Future

Ing bidang instrumen finansial, Bitcoin, minangka cryptocurrency massal pertama, mesthi wis nuduhake cara main aturan anyar tanpa perantara lan kontrol saka ndhuwur. Nanging, bisa uga ana asil sing luwih penting saka munculé Bitcoin yaiku nggawe teknologi pamblokiran. Hubungi perusahaan pangembangan blokir kanggo nyewa pangembang pamblokiran kanggo nggabungake teknologi iki menyang bisnis sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.