Playbook Iklan Facebook Jumuah Black & Q2019 4: Cara Tetep Efisien Nalika Dhuwur mundhak

Facebook Ads

Musim blanja preinan wis cedhak. Kanggo pengiklan, Q4 lan khusus minggu ing sekitar Black Friday ora beda karo wektu liyane taun iki. Biaya iklan biasane mundhak nganti 25% utawa luwih. Persaingan kanggo inventaris kualitas apik banget. 

Pengiklan e-commerce ngatur wektu boom, dene pengiklan liyane - kaya game lan aplikasi seluler - ngarep-arep bakal nutup taun sing kuat.  

Pungkasan Q4 minangka wektu paling sibuk taun iki kanggo para pengecer, mula ora kaya platform iklan liyane sing sepi. Nanging pariwara Facebook dadi kompetitif wiwit Oktober nganti 23 Desember. Nanging sanajan iklan Facebook rega mundhak nalika pungkasan Q4, isih dadi platform paling apik ing kutha. Umume pengiklan utama bakal ngundang kanthi agresif. 

Sanajan rega mundhak, umume para pengiklan e-commerce sukses. Sinau anyar saka Shopify Plus nuduhake manawa para pemasar ecommerce ujar manawa iklan Facebook minangka saluran sing paling efektif kanggo sing anyar akuisisi pelanggan sajrone preinan. 

5 Saluran Akuisisi Top kanggo Tuku Liburan

Mesthi wae, ora kaget yen saben taun iklan dadi larang regane dina Jumuah Ireng, Senen Siber, lan kabeh preinan Desember. Saben pengiklan ngerti babagan iki. Dheweke mung musim iki kanthi pasuryan sing wani, siyap ngupadi sing dhuwur kanggo nggayuh target tahunan. Sapa wae sing nate ndeleng dashboard Facebook Ads nalika preinan kudu ngonsumsi bongkahan batu bara nalika ndeleng biaya per klik.

Lan cukup mesthi: 80% pemasar e-niaga ujar manawa "nambah iklan mbuwang" minangka keprihatinan kanggo pemasaran liburan.

Masalah utama kanggo Ecommerce Liburan

Sanajan biaya lan kompetisi, Q4 minangka kesempatan gedhe. Kanggo pengecer, iki minangka kesempatan kanggo nggedhekake musim tuku paling apik ing taun iki. Kanggo game lan aplikasi seluler, preinan ndhisiki musim pariwara paling larang regane taun lan CPM paling murah ing taun 2020.

Kanggo mbantu sampeyan navigasi ing musim, iki kalebu limang Praktik paling apik ing pariwara Facebook kanggo pungkasan Q4: 

1. Atur Pangowahan Strategi ing Gelombang Belanja Iklan.

Rampung bener, pariwara promosi nganti prekara bisa penting banget kaya preinan. Pengiklan bisa nggunakake retargeting, dhaptar email, lan saluran liyane sing luwih larang regane sawise 8 Desemberth - if dheweke wis nambah kampanye kanthi bener sadurunge. 

Timeline Akuisisi Liburan

Nanging aja ngremehake booming blanja sawise Natal. Kabeh wong seneng nganggo dhuwit Natal lan tuku dhewe sing ora digawa Santa. Pramila periode sawise tanggal 26 Desember bisa efektif banget. Luangake wektu iki kanggo nyoba iklan piranti anyar (kaya iPhone 11), video, lan olahpesen / kreatif anyar. Lan aja nganti 15 Januari utawa uga Dina Valentine. Akeh pengiklan tradisional mbatalake pariwara ing wiwitan taun, dadi kesempatan liyane kanggo para tamu liyane.

2. Tambah Ukuran Pesenan Rata-rata.

Kapan biaya akuisisi pangguna munggah, sampeyan duwe rong pilihan kanggo ngreksa bathi: nyuda biaya overhead / produk, utawa ngunggahake rata-rata pesenan. Untunge, nambah rata-rata ukuran pesenan nglengkapi apa sing kedadeyan ing Q4 kanthi becik - wong mbuwang luwih akeh, kanggo awake dhewe lan wong liya.

Ana akeh cara kanggo nambah rata-rata ukuran pesenan:

  • Produk bundling
  • Nawakake fitur ekstra kanggo diskon
  • Nggunakake diskon $ -off (tawaran "nglampahi $ X, tuku $")

Sampeyan uga bisa uga mung kudu ngilangi strategi ukuran pesanan rata-rata iki. Gumantung saka perusahaan lan kahanan sampeyan, bisa dingerteni mung karo pimpinan kerugian ing Q4 lan digunakake kanggo mbangun basis pelanggan. 

Yen sampeyan ngatur strategi pimpinan kerugian kanthi apik, sampeyan bisa malah (utawa entuk bathi sing tipis banget), nanging sampeyan bakal nambah ton wong ing dhaptar pembeli. Gabungake karo pemasaran retensi sing efektif, lan Natal dadi kesempatan sing apik kanggo nemokake pelanggan anyar sing bisa. 

3. Ngenteni Utawa Golek Kanthong Efisiensi.

Mesthine, ora kabeh wong duwe e-commerce. Yen sampeyan nindakake pemasaran aplikasi utawa generasi utama, preinan bakal dadi masalah sing beda banget. 

Kanggo pengiklan Facebook sing ora ana ing e-niaga, wektu paling tepat kanggo skala nalika kuartal kaping papat yaiku wiwit tanggal 1 Oktober liwat Thanksgiving. CPM mundhak sajrone iku, nanging ora bakal kakehan. Banjur disaranake sampeyan mundur utawa ganti mbuwang antarane tanggal 28 November nganti 10 Desember.

Mangkene sawetara saran liyane kanggo mbantu sampeyan ngatasi rega sing mundhak sajrone kenaikan biaya CPM paling dhuwur:

Kanggo penganggaran:

  • Yen sampeyan bakal nglampahi dhuwit ing kuartal kaping papat lan dudu perusahaan e-commerce, cobanen mbuwang ngarep nganti bisa ing wulan Oktober lan November. 

Kanggo nargetake pamirsa:

  • Fokus ing pasar sing kurang kompetitif sajrone periode panjaluk sing dhuwur.
  • Alokasi anggaran luwih akeh menyang Android. Cenderung katon mundhak ing rega sing kurang.
  • Dhata pengaruh saka kampanye Internasional kanggo munggah ing EMEA (Eropa, Timur Tengah, lan Afrika), APAC (Asia-Pasifik), lan LATAM (Amerika Latin) sing kompetisi preinan ora kuat.

Tren Iklan CPM kanggo NA Mobile Gaming Advertising
saka Q2019 NA (Amerika Utara) Holiday Playbook PDF

Kanggo penawaran:

  • Skala target jagad ing saindenging jagad kanthi nggunakake optimalisasi nilai kanggo skala ing pasar global, nalika ngoptimalake biaya saben tuku paling murah. Sing cenderung ngreksa ROAS nalika nggarap ekspansi.
  • Riset Facebook kanggo kerangka Strukture kanggo Skala (S4S) sing anyar nuduhake manawa pangiriman set iklan stabil nalika set iklan entuk paling ora 50 konversi unik saben minggu. Dheweke nemokake korélasi langsung antarane set iklan sing entuk volume iki, nyuda CPA, lan ROAS sing luwih kuwat. Kadhangkala perbaikan ROAS bisa ngluwihi 25%.
  • Mulai cilik nganggo penawaran ROAS Minimal, nanging gunakake. Penawaran ROAS minimal ngidini pengiklan ngisi bathi iklan sing dikarepake kanggo saben set iklan. Sampeyan bisa nyetel ROAS minimal kanthi nomer luwih saka 0.01%, mula Facebook bakal mandheg ngirim pariwara yen ora bisa nggayuh persentase sing ditemtokake. Paling apik yen sampeyan miwiti kanthi nyoba target ROAS sing kurang (<1%) karo pamirsa sing jembar, mula bakal tambah yen kinerja ora ana (1%, 2%, lsp). Aja miwiti dhuwur lan skala maneh; ROAS minimal bisa digunakake kanthi nambah ditambah.
  • Gunakake AEO kanggo Penawaran Manual Tuku. Yen sampeyan ngalami konversi pangiriman utawa kualitas murah kanthi autobid, coba ganti menyang bid cerdas sing kompetitif (biaya paling murah kanthi cap tawaran). Kanthi kahanan penawaran sing ora bisa ditebak kaya preinan, bid cerdas minangka cara sing apik kanggo njaga pangiriman sing stabil.

Kanggo kreatif:

  • Rencanakake luwih akeh asring gawe anyar kreatif kanggo nglawan lemes kreatif. Sampeyan bisa uga kudu ngrancang sadurunge, amarga umume karyawan pengin paling ora sawetara preinan. Utawa, yen perlu, goleki mitra kreatif kanggo kapasitas nggedhekake.
  • Mbangun kreatif-tema liburan kanggo nambah skor relevansi. Iki bisa nyuda sawetara biaya pariwara pariwara sing luwih dhuwur.
  • test Iklan sing bisa ditampilake ing Jaringan Pemirsa kanggo nginstal luwih akeh instal, kanthi kualitas tinggi. Facebook ujar manawa pariwara kasebut entuk performa paling apik saka format iklan saiki.

Untunge, dina sing larang regane kliwat. Meh kaya sihir, tanggal 26 Desemberth, biaya mudhun. Umume para pemasar e-commerce wis ngentekake anggaran, adol inventaris, lan nimbang taun rampung. 

Iki nalika para pemasar non-ecommerce - kaya game lan aplikasi seluler - duwe masa kejayaan. Dheweke bakal seneng sawetara CPM paling efisien ing taun wiwit tanggal 26 Desember nganti Dina Valentine tanggal 14 Februari 2020.

Tarif Iklan CPM Jumuah Ireng

Coba gunakake penurunan CPI lan inventaris kemasukan wiwit tanggal 26 Desember nganti Dina Valentine kanthi nggunakake Sales Lelang. Sawise Natal uga wektu sing tepat kanggo target pangguna piranti anyar, lan kreatif khusus piranti asring ndadekake sampeyan relevan banget. Mesthine, yen sampeyan pengin dominasi penawaran sajrone dina sihir kasebut, sampeyan kudu nyisihake sawetara anggaran sadurunge. 

4. Fokus ing Mobile.

Kabeh wong ngerti lalu lintas seluler saiki ngluwihi lalu lintas desktop. Nanging akeh pemasar sing isih precaya lalu lintas seluler ora ngonversi… Utawa paling ora konversi uga lalu lintas desktop. 

Iki bisa uga ora bener maneh. 

A sinau saka Iklan Google Shopping ngumumake kenaikan tarif konversi seluler sing dramatis ing sawetara taun kepungkur. Tingkat konversi kanggo para pembeli sing miwiti lan mungkasi lelungan para pembeli ing piranti seluler saya mundhak nganti 252%.

Tumbas Google Shopping Cross-Channel

Nanging enteni ... ana liyane:

Jalur para pembeli miwiti telusuran ing desktop lan ngrampungake tuku ing seluler mundhak 259% taun luwih saka setahun.

Kanthi tembung liya, sawetara wong luwih seneng mriksa liwat seluler tinimbang ing desktop.

Mesthine, iku Google Shopping, dudu pariwara Facebook. Nanging Facebook nindakake riset dhewe. Dheweke uga nemokake manawa pangguna seluler wis dadi pembeli seluler.

Statistik Blanja Pertama Ponsel

5. Gunakake Video.

Yen sampeyan wis ora gelem nandur modal ing video utawa nandur modal luwih akeh ing video, bisa dadi ujung sing dibutuhake kanggo Q4 2019. 

Saklawasé 1 saka 3 pembeli seluler sing disurvei ing AS ujar manawa video minangka media paling apik kanggo nemokake produk anyar.

Riset Facebook

Dadi, yen sampeyan pengin entuk luwih akeh panuku, gawe luwih akeh video - kanggo Facebook lan Instagram. Lan ya, Virginia, isih ana cukup wektu kanggo njupuk video digawe sadurunge preinan belanja utama. 

Langkah sabanjure

Kepiye perusahaan utawa agensi sampeyan ngatur kenaikan tarif iklan Facebook Q4? Apa strategi kanggo Q4 sukses ing taun kepungkur? Pikirake babagan strategi sampeyan menyang tujuan sing bakal ditindakake. Cukup mikir kanthi cepet; Dina Jumuah Ireng wis kliwat.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.