Negara apa sing ngrayakake dina Jumuah Ireng?

Black Friday

Kadhangkala kita urip ing sawetara gelembung ing kene ing Amerika Serikat, nanging yen sampeyan adol produk lan layanan kanthi online, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan minangka perusahaan global… ora mung sing regional. Sasi ngarep yaiku dina Jumuah Ireng, lan dudu mung acara Amerika.

Biyen, Jumuah Ireng ana ing dina Jumuah November pungkasan, nanging para pedagang nggawe lobi yen tanggal kasebut wis ditemtokake Jumuah papat November dadi pengecer lan pembeli duwe wektu luwih suwe kanggo ngrancang lan blanja, ora mung ing Black Friday, nanging sisa musim blanja Natal.

Tarjamahan Dina, Jumuah Ireng Ing saindenging Jagad

Tandhani tanggal… ing 2019, Black Friday dianakaké ing November 29.

Negara-negara sing gabung karo jalur Black Friday wiwit taun 2006 nganti 2017 saiki kalebu Australia, Austria, Belgia, Bolivia, Brasil, Kanada, Kolombia, Costa Rica, Denmark, Finlandia, Prancis, Jerman, Yunani, India, Irlandia, Italia, Latvia, Lebanon, Meksiko, Timur Tengah, Walanda, Selandia Baru, Nigeria, Norwegia, Pakistan, Panama, Polandia, Romania, Rusia, Afrika Selatan, Spanyol, Swedia, Swiss, Ukraina, lan Inggris.

Mangkene infographic sing apik saka Dina Terjemahan, Jumuah Ireng Ing saindenging Jagad, sing nyedhiyakake perspektif global ing Black Friday taun kepungkur!

Jumuah Ireng Ing saindenging Jagad