Sinau Nggawe Sepeda lan Piranti Lunak Bangunan

BikeKerja saiki dadi tantangan nyata. Dadi Manajer Produk minangka proyek sing apik banget - yen sampeyan pancen kudu nindakake tugas kasebut. Aku ngerti perkara sing angel diucapake nanging sampeyan pancen pusat pusat perang karo Sales, Development, Layanan Pelanggan lan kepemimpinan ing perusahaan.

Sawetara wong kelangan kasunyatan manawa objektif kasebut ora kanggo nggawe luwih akeh fitur utawa aplikasi Web 2.0 keren sabanjure, tujuane yaiku menehi kekuwatan supaya wong bisa nindakake tugas kanthi luwih efektif, lan luwih efisien. Saben dina aku takon, "Fitur apa ing rilis sabanjure?"

Aku arang mangsuli pitakon amarga fokuse dudu fitur, fokusku yaiku nggawe solusi sing ngidini para pemasar nindakake tugas kanthi luwih efektif lan luwih efisien. Nguatake para pelanggan apa tegese. Yen sampeyan fokus ing perkara sing gedhe lan mengkilap, sampeyan bakal duwe barang sing gedhe lan mengkilap tanpa ana pangguna sing nggunakake.

Google dibangun kekaisaran diwiwiti karo kothak teks siji. Aku wis maca sawetara artikel ing endi Yahoo! sejatine ngritik Google babagan kagunaane. Apa kegunaan sing luwih apik tinimbang kothak teks? Aja salah paham, Yahoo! nggawe sawetara fitur fantastis menyang aplikasi. Aku seneng banget karo komponen antarmuka panganggo, aku ora nggunakake aplikasi.

Google ndhidhik wong carane nunggang sepeda, lan banjur terus nambah sepeda. Kanthi nggawe telusuran sing luwih efisien saka siji kothak teks, Google nguatake atusan yuta wong kanggo nindakake tugas kanthi luwih apik. Iku bisa digunakake, lan mulane kabeh nggunakake. Ora apik, ora nduwe kaca ngarep sing apik banget, nanging menehi kekuwatan marang para pangguna supaya bisa kerja kanthi efisien lan efektif.

Apa sampeyan bisa mbayangno nempatno sampeyan umur 4 taun ing sepeda gunung 15-kacepetan kanthi kaca spion, sinyal, kendhi banyu, lsp? Sampeyan ora bakal. Dadi, kenapa sampeyan pengin nggawe aplikasi piranti lunak sing nduwe 15 kecepatan, cermin, sinyal lan kendhi banyu? Sampeyan kudune ora. Tujuane yaiku supaya dheweke sinau nunggang sepeda supaya bisa entuk saka titik A nganti titik B. Nalika Titik A nganti Titik B tuwuh kompleksitas, mula sampeyan butuh sepedha kanthi fungsi anyar sing ndhukung. Nanging mung yen pangguna pancen bisa nunggang!

Iki tegese roda latihan sing apik (kita waca nganggo penyihir). Sawise pangguna bisa nunggang sepeda, sampeyan bisa nyopot rodha latihan. Nalika pangguna seneng banget nunggang sepeda lan kudu nunggang luwih cepet, banjur pasang sawetara gir. Nalika pangguna kudu mlayu ing dalan, pasang nganggo Mountain Bike. Nalika pangguna bakal entuk lalu lintas, uncalan pangilon. Lan kanggo kulo sing dawa, uncal kendhi banyu.

Google nindakake iki kanthi rilis progresif lan perbaikan piranti lunak sing terus-terusan. Aku seneng kasunyatan manawa dheweke ngubungake aku karo sing sederhana banjur terus ditambahake. Dheweke diwiwiti nganggo kothak teks, banjur nambah barang-barang liyane kayata telusuran gambar, telusuran blog, telusuran kode, kaca Ngarep Google, dokumen Google, Google Spreadsheets… Nalika aku wis biasa nggunakake piranti lunak, dheweke terus nambah kanggo ndhukung proses tambahan sing nggawe aku nindakake tugas kanthi luwih efektif lan luwih efisien.

Sepedha yaiku sing nggawe wong kasebut saka titik A menyang titik B. Gawe sepeda gedhe sing gampang ditunggangi, dhisik. Sawise ngerti carane nunggang sepeda, banjur kuwatir babagan carane ndhukung proses tambahan kanthi nggawe fungsi anyar ing aplikasi sampeyan.

Elingi - Google diwiwiti kanthi kothak teks sing sederhana. Aku nantang sampeyan ndeleng aplikasi sing paling cepet lan bisnis sing sukses ing web lan sampeyan bakal nemokake siji ciri khas kanggo kabeh ... gampang digunakake.

Ora bisa digunakake…

3 Komentar

  1. 1

    Kirim apik! Utamane seneng karo analogi kasebut.

    Aku mikir manawa manajer produk sing kesulitan saiki wis nemtokake kanthi tepat kapan wektune pas kanggo fitur "sepeda" lan kepiye cara masang fitur sing wis ana sing wis biasa para pangguna.

  2. 2

    Kiriman apik Doug. Akeh prekara sing katon keren tenan dadi luwih angel gaweane. Katon buku "Napa Software Ngisep" utawa "Ngalamun ing Kode"?

    Loro-lorone ngomong babagan carane piranti lunak rusak kanthi nyoba dadi kelangan utawa super fleksibel vs. mung ngrampungake proyek kanthi gampang.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.