Tembung utawa Frasa Pemrograman Gedhe

Pelindung SakuNggarap sawetara programer sing luar biasa, aku asring nemoni rapat karo arsitek, lead, lan pangembang sing (menurutku) seneng mbuwang sawetara tembung utawa frasa gedhe kanggo nyoba lan wedi karo Manajer Produk utawa klien.

Minangka salah sawijining prekara sing pengin ditindakake. Mangkene sepuluh wong kasebut kanthi katrangan sing gampang banget (sing mesthi bakal nesu para pangembang ing endi wae nalika aku ngrusak terminologi nganti mati) kiasan mobilku sing sederhana):

  1. Abstraksi - Iki njupuk proses utawa fungsi sing angel lan biasane diuraine kanthi logis ... kanthi hirarki (A duweke B, B kalebu C, lsp) utawa miturut fitur utawa fungsi (warna, ukuran, bobot, lsp). Abstraksi nggawe program sing berorientasi obyek dadi luwih gampang kanthi ngatur fungsine kanthi logis. Kanggo nggawe mobilku, aku nggawe pigura, mesin, lan awak kanthi kapisah.
  2. Nyusut - iki tegese ana sawetara kode lawas ing sistem sing bisa tetep nanging kudu diilangi. Yen kode ora ana maneh, programer ora nuduhake kode kasebut utawa nggunakake kode sing luwih anyar nganti kabeh referensi wis ilang, mula nalika semana kudu dibatalake. Kadhangkala, yen fitur sing ilang, sampeyan bisa tetep sedhela kanthi menehi peringatan marang pangguna manawa fitur kasebut bakal sirna. Aku entuk sistem stereo anyar nganggo kabel anyar nanging aku ninggalake kabel lawas lan ora nggunakake.
  3. Encapsulation - iki minangka proses ngatur fungsi pamrograman ing wong tuwa nalika fungsi kasebut ora bisa ditemokake ing bagean sistem liyane. Yen sampeyan duwe pirang-pirang fungsi, sampeyan pengin diatur kanthi efisien lan bisa digunakake ing area sing dikelola tinimbang kasedhiya ing global. Aku nyelehake mekanik pendhukung mesin ing kompartemen mesin… Aku ora nyelehake saringan minyak ing kursi mburi.
  4. Pusaka - iki minangka kemampuan kanggo njupuk properti saka kode umum liyane (kelas) kanggo digunakake maneh kanggo fungsi anyar tanpa kudu nulis ulang. Warisan minangka praktik pangembangan berorientasi obyek liyane sing apik. Kursi mobilku bisa digunakake kanggo nggawa bocah utawa wong diwasa - sapa sing lungguh ing njeron.
  5. Normalisasi - iki minangka cara kanggo ngatur efisiensi data ing basis data kanthi nggawe referensi. Tuladhane yaiku yen aku kudu ngrekam lampu lalu lintas sedina muput ... abang, kuning lan ijo. Ora nulis saben cathetan kanthi warna abang, kuning, lan ijo - aku nulis 1, 2, lan 3 banjur gawe tabel liyane kanthi 1 = abang, 2 = kuning lan 3 = ijo. Kanthi cara iki, aku mung ngrekam warna abang, kuning lan ijo sapisan. Saben lawang mobilku duwe gagang lawang sing padha. Siji gagang, digunakake ing 4 lokasi sing beda tinimbang 4 gagang sing beda.
  6. Orientasi obyek - ing basa pamrograman modern, iki minangka metode desain sing ngidini sampeyan nulis kode tartamtu kanthi potongan, kanthi fungsi, banjur digunakake maneh. Tuladhane yaiku yen aku pengin mriksa alamat email sing wis dibangun kanthi bener. Aku bisa nggawe fungsi sapisan, lan banjur nggunakake aplikasi kasebut ing papan sing dakkarepake. Mobilku duwe 18 ″ pelek sing bisa digunakake ing mobil liyane karo pabrikan sing padha utawa liyane.
  7. Polimorfisme - Iki angel diandharake, nanging intine yaiku kemampuan nggawe kode sing bisa digunakake kanthi dinamis kanggo kahanan liyane. Kanthi tembung liyane, bisa entuk fungsi sing unik lan dinamis kanthi cara referensi. Iki minangka sarana pangembangan sing efisien banget. Aku bisa nggunakake stopkontak listrik mobilku kanggo ngisi daya telpon utawa kanggo menehi jus menyang pompa ban.
  8. Rekursi - iki minangka cara kanggo referensi kode kasebut. Kadhangkala, efisiensin lan disengaja, nanging ing wektu liyane bisa nambah aplikasi sing ora bisa dikendhaleni. Aku klik golek ing stereo mobilku lan daur ulang liwat stasiun radio. Ora rampung, terus wae.
  9. Nguripake maneh - iki minangka proses nulis ulang kode supaya luwih gampang ngetutake utawa ngatur kanthi luwih apik, nanging ora kudu nambah fungsi tambahan. Aku mbangun maneh mesinku.
  10. Arsitektur Berorientasi Server (SOA) - njupuk program orientasi obyek lan aplikasi menyang sistem gedhe sing bisa duwe kabeh sistem sing nindakake fungsi tartamtu. Sampeyan bisa uga duwe sistem manajemen hubungan pelanggan sing ngomong karo sistem e-commerce sing ngomong karo sistem pengiriman, lsp. Aku narik trailer nganggo mobilku kanggo ngirim barang saka sak papan menyang papan liyane. Aku nggunakake alangan trailer (XML) kanggo nyambungake.

Aku ngerti yen kiasan ora mesthi target sing sampurna. Muga-muga bisa mbantu sethithik!

Sawetara saran nalika sampeyan ngrungokake tembung kasebut ing rapat sabanjure karo pangembang ... aja bali menyang kursi lan delengen Wikipedia, dheweke bakal nonton. Aja kesusu, dheweke bakal nyerang. Mangkene apa sing kudu ditindakake ... mbayangake metu ing jendela kaya-kaya sampeyan mikir jero banjur ndeleng maneh kanthi tampilan sing kepengin weruh utawa nggoreng dagu. Ngenteni dheweke bakal ngetutake deklarasi kanthi luwih akeh info.

… Dheweke lagi nonton.

8 Komentar

  1. 1

    LOL sampeyan pancen wis mancep Doug 🙂 Apa sampeyan nyoba ngilangi bisnis? Sampeyan ngerti tenan, kita ngerti konsep sing ora dingerteni lan mulane bisa mlaku karo klien. Saiki kita kudu nemokake cara kanggo nyebarke cara kasebut nggabungke buzzwords kasebut kanggo nggawe siji frasa raksasa sing bisa dadi kaya iki:

    Sampeyan ngerti manawa fitur sing nyoba dilebokake bisa uga ditarik menyang macem-macem obyek sing nyakup fungsi lan komunikasi liwat arsitektur layanan.

  2. 5

    Dadi pangembang perangkat lunak, aku bisa ngormati postingan iki. Kita ora kabeh ala, 😉 Aku ora bakal bisa milih wong kanthi teknologi kaya ngono 🙂

    Ayo kula nyoba lan mikir sawetara tembung liyane kanggo sampeyan….

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.