Beyond Afiliasi - Bangunan Saluran Sales

Depositphotos 43036689 s

Minangka pamilik bisnis, aku ora bisa ngandhani sepira kerepe aku entuk kesempatan kanggo entuk dhuwit ekstra utawa loro kanggo penghasilan afiliasi. Yen aku mung nggunakake klambi kanggo menehi barang, dheweke bakal mbayar dhuwit. Lan, sawise kabeh, yen ana sing mbayar dhuwit, aku motivasi nindakake ... bener? Salah.

Yen sampeyan kepengin banget nggawe model sales adhedhasar afiliasi, ngirit sawetara wektu banjur tekan endi sing ana afiliasi.  ClickBank, Komisi Junction, utawa sapanunggalane. Lan, aku ora ngalahake model kasebut. Iku bisa. Bathi. Lan ana wong sing trampil lan kasengsem ing kesempatan kasebut. Kadhangkala dheweke ora mesthi padha-padha karo pamilik bisnis sing sukses karo perusahaan sing ngasilake bathi dhewe.

Amarga macem-macem alasan, asring ana gandhengane karo gambar merek, penjualan afiliasi bisa uga ora kaya sing sampeyan goleki. Sanajan bisa entuk asil, bisa uga duwe reputasi. Yen sampeyan ora pengin ndeleng produk sampeyan dipasang ing atusan kaca remet kanthi salinan dawa hyped, disurung metu ing stream twitter sing kebak link afiliasi, utawa digawe jutaan wong - kabeh ana jeneng sampeyan - mula bisa uga sampeyan nimbang pendekatan sing beda.

Tantangan, yaiku, kepiye sampeyan entuk bisnis "biso dipercoyo" (lan aku nggunakake istilah kasebut kanthi ragu-ragu, amarga aku ora ateges manawa afiliasi kalebu kategori ora sopan) kanggo makili produk sampeyan kanthi gaya bisnis sing luwih konservatif? Wangsulane: temokake apa sing motivasi.

As Douglas Karr nuduhake ing kiriman anyar, kanthi nyebutake salah sawijining video viral favoritku, dhuwit ora mesthi wangsulane. Nyatane, arang banget. Kasunyatane, iki nawakake dhuwit, lan ora liya, sing nyatane ora ngganggu tawaran afiliasi. Kasunyatane, ngolok-olok regane dhewe, ngrasakake sapa sejatine aku lan apa sing daklakoni, kanthi nganggep aku bisa ngganggu bisnis sing wis akeh dhuwit kanthi dhuwit sing gampang.

Dadi, kepiye sampeyan nggawe sing diarani "Penjualan Saluran" - model distribusi ora langsung sing luwih rumit (ya, luwih akeh canggih) tinimbang afiliasi? Kepiye sampeyan ngerti apa sing sejatine bakal menehi motivasi marang pamilik bisnis sing pengin dadi mitra? Sederhana: urusane.

Pengusaha kerja keras terus akeh perusahaane. Dheweke duwe impen - sawetara babakan dhuwit, sawetara altruistik, lan sawetara uga nyenengake lan menehi hadiah. Yen sampeyan pengin nambah semangat lan nggunakake kanggo pertumbuhan sales, sampeyan kudu nyelarasake kalorone. Temokake kepiye carane gabung karo saluran sampeyan ora mung bakal nambah sawetara komisi menyang garis dhasar, nanging sejatine bakal mbantu dheweke ngarahake bisnis kaya sing dikarepake.

Sampeyan bisa ndeleng kepala sekolah iki digunakake ing pirang-pirang model penjualan saluran sing sukses saiki. Contone, agensi iklan minangka model sing penerbit ngupayakake ngisi sisipan, nanging padha ngerti manawa semangat agensi kanggo solusi kreatif. Penerbit cerdas nemokake cara kanggo nambah target kasebut. Pakaryan pertama yaiku adol piranti lunak kanggo Autodesk VAR lokal. Aku bingung kenapa Autodesk mbayar tarif standar kaping pindho kanggo layanan, nganti aku ngerti yen dheweke pengin menehi semangat marang para pelanggan kanthi cara apa wae kanggo nggunakake layanan VAR lokal. Malah duweke dhewe Panyedhiya Mitra program dibangun adhedhasar apa sing wis dakkerteni saka pro kasebut, lan liya-liyane.

Mbangun saluran penjualan ora gampang, lan arang banget proses cepet. Yen sampeyan pengin cepet lan gampang, entuk afiliasi ing sisih sampeyan. Yen sampeyan duwe luwih akeh tinimbang ing dhuwit, mula uga ngerti.

3 Komentar

  1. 1

    Pos sing apik, Nick! Lan sugeng rawuh ing blog Teknologi Pemasaran. Aku yakin ana kesalahan gedhe sing ditindakake dening akeh perusahaan yaiku ora monetisasi jaringan vendor lan hubungan sing hebat sing wis diduweni. Hubungan sales sales sing diganjar liwat wong sing sampeyan tuku uga klien sing sampeyan kerjo bisa ngasilake luwih akeh tinimbang mbuwang program afiliasi ing endi individu kasebut ora duwe kulit ing game kasebut.

  2. 2

    Hai Nick,

    Kirim apik! Ing perusahaan kita, Channel Services Group (CSG) kita wis direkrut ewonan mitra saluran kanggo perusahaan teknologi gedhe. Kanggo nggawe lan nggawe saluran sing sukses, kuwat, lan darmabakti, perusahaan wis nemokake merekrut "mitra sing bener", supaya sukses mitra lan njaga keterlibatan nambah kinerja mitra lan prilaku saluran.

    Nalika rekrutmen, vendor kudu nggawe manawa mbuwang wektu kanthi wicaksana kanthi merekrut "mitra sing bener." Kita wis ndeleng sawetara perusahaan mutusake target kanggo nambah mitra sajrone setaun, entuk target, lan nemokake dheweke setaun mengko kanthi penghasilan cilik saka mitra sing mentas ditambahake. Vendor kudu nggawe manawa rekrutmen mitra sing duwe perusahaan lan kapentingan sing paling apik lan pengin ndhaptar bathi jangka panjang karo perusahaan kasebut.

    Kajaba iku, vendor kudu ngaktifake sukses ing mitra kanthi validasi alasan mitra sing kalebu ing program kasebut. Iki kalebu komunikasi tutul karo mitra kanggo nglatih, melu lan nuntun mitra ing kampanye menyang pasar, acara sing disponsori vendor, kampanye kesadaran lan nyepetake siklus penjualan. Kita bubar nulis studi kasus karo ROI 14X minangka asil kanggo nggawe program saluran. Sampeyan bisa maca ing kene http://www.csgchannels.com/CaseStudies/case-studies.html.

    Pungkasan, perusahaan kita nganggep retainment penting banget kanggo mbangun lan njaga saluran. Iki kalebu ngrampungake hubungan karo dheweke nalika ngatur sukses. Mitra kudu diganjar insentif kanggo nambah tujuan perusahaan.
    Kaya sing sampeyan jelasake, nggawe saluran penjualan ora gampang lan jarang prosese cepet, nanging bisa menehi rewarding lan mupangate yen ditindakake kanthi bener.

    -Goby
    http://www.twitter.com/CSG_Channels

  3. 3

    Nilai gedhe. Mitra sing cocog ora mung luwih produktif, nanging uga ora krasa lara. Aku ora bisa nerangake, nanging aku ngerti yen ana wong sing cocog karo modele, mula ora krasa lara. Sing nyoba kanggo nyithak cetakan sing salah pungkasane nyedhot akeh wektu.

    Uga, ngomong babagan program sing paling dhuwur… Aku wis ngandhani kaya mangkene: ing bisnis, aku duwe 17 pelanggan sing kudu daklayani. Ora ketepakan yen aku duwe 17 Panyedhiya Mitra. Aku ora prelu ngladeni kabeh 1500 pangguna, mung yen aku nglayani saluran, sisane bakal ngurus awake dhewe.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.