Beyond Afiliasi - Bangunan Saluran Sales

Depositphotos 43036689 s

Minangka pamilik bisnis, aku ora bisa ngandhani sepira kerepe aku entuk kesempatan kanggo entuk dhuwit ekstra utawa loro kanggo penghasilan afiliasi. Yen aku mung nggunakake klambi kanggo menehi barang, dheweke bakal mbayar dhuwit. Lan, sawise kabeh, yen ana sing mbayar dhuwit, aku motivasi nindakake ... bener? Salah.

Yen sampeyan kepengin banget nggawe model sales adhedhasar afiliasi, ngirit sawetara wektu banjur tekan endi sing dadi afiliasi.  ClickBank, Komisi Junction, utawa sapanunggalane. Lan, aku ora ngalahake model kasebut. Iku bisa. Bathi. Lan ana wong sing trampil lan kasengsem ing kesempatan kasebut. Kadhangkala dheweke ora mesthi padha-padha karo pamilik bisnis sing sukses karo perusahaan sing ngasilake bathi dhewe.

Amarga macem-macem alasan, asring ana gandhengane karo gambar merek, penjualan afiliasi bisa uga ora kaya sing sampeyan goleki. Sanajan bisa entuk asil, bisa uga duwe reputasi. Yen sampeyan ora pengin ndeleng produk sampeyan dipasang ing atusan kaca remet kanthi salinan dawa hyped, disurung metu ing stream twitter sing kebak link afiliasi, utawa digawe jutaan wong - kabeh ana jeneng sampeyan - mula bisa uga sampeyan nimbang pendekatan sing beda.

Tantangan, yaiku, kepiye sampeyan entuk bisnis "biso dipercoyo" (lan aku nggunakake istilah kasebut kanthi ragu-ragu, amarga aku ora ateges manawa afiliasi kalebu kategori ora sopan) kanggo makili produk sampeyan kanthi gaya bisnis sing luwih konservatif? Wangsulane: temokake apa sing motivasi.

As Douglas Karr nuduhake ing kiriman anyar, kanthi nyebutake salah sawijining video viral favoritku, dhuwit ora mesthi wangsulane. Nyatane, arang banget. Kasunyatane, iki nawakake dhuwit, lan ora liya, sing nyatane ora ngganggu tawaran afiliasi. Kasunyatane, ngolok-olok regane dhewe, ngrasakake sapa sejatine aku lan apa sing daklakoni, kanthi nganggep aku bisa ngganggu usaha bisnis sing wis akeh dhuwit kanthi dhuwit sing gampang.

Dadi, kepiye sampeyan nggawe sing diarani "Penjualan Saluran" - model distribusi ora langsung sing luwih rumit (ya, luwih akeh canggih) tinimbang afiliasi? Kepiye sampeyan ngerti apa sing sejatine bakal menehi motivasi marang pamilik bisnis sing pengin dadi mitra? Sederhana: urusane.

Pengusaha kerja keras terus akeh perusahaane. Dheweke duwe impen - sawetara babakan dhuwit, sawetara altruistik, lan sawetara uga nyenengake lan menehi hadiah. Yen sampeyan pengin nambah semangat lan nggunakake kanggo pertumbuhan sales, sampeyan kudu nyelarasake kalorone. Temokake kepiye carane gabung karo saluran sampeyan ora mung bakal nambah sawetara komisi menyang garis dhasar, nanging sejatine bakal mbantu dheweke ngarahake bisnis kaya sing dikarepake.

Sampeyan bisa ndeleng kepala sekolah iki digunakake ing pirang-pirang model penjualan saluran sing sukses saiki. Contone, agensi iklan minangka model sing penerbit ngupayakake ngisi sisipan, nanging padha ngerti manawa semangat agensi kanggo solusi kreatif. Penerbit cerdas nemokake cara kanggo nambah target kasebut. Pakaryan pertama yaiku adol piranti lunak kanggo Autodesk VAR lokal. Aku bingung kenapa Autodesk mbayar tarif standar kaping pindho kanggo layanan, nganti aku ngerti yen dheweke pengin menehi semangat marang para pelanggan kanthi cara apa wae supaya bisa nggunakake layanan lokal VAR. Malah duweke dhewe Panyedhiya Mitra program dibangun adhedhasar apa sing wis dakkerteni saka pro kasebut, lan liya-liyane.

Mbangun saluran penjualan ora gampang, lan arang banget proses cepet. Yen sampeyan pengin cepet lan gampang, entuk afiliasi ing sisih sampeyan. Yen sampeyan duwe luwih akeh tinimbang ing dhuwit, mula uga ngerti.

3 Komentar

  1. 1

    Kiriman sing apik, Nick! Lan sugeng rawuh ing blog Teknologi Pemasaran. Aku yakin salah sawijining kesalahan gedhe sing ditindakake dening akeh perusahaan yaiku ora monetisasi jaringan vendor lan hubungan sing apik banget sing wis ana. Mbangun hubungan dodolan sing diganjar liwat wong sing sampeyan tuku lan uga klien sing sampeyan gunakake bisa luwih migunani tinimbang mung nggawe program afiliasi ing ngendi individu kasebut ora duwe kulit ing game kasebut.

  2. 2

    Hi Nick,

    kirim gedhe! Ing perusahaan kita, Channel Services Group (CSG) kita wis ngrekrut ewu mitra saluran kanggo perusahaan teknologi gedhe. Kanggo nggawe lan ngembangake saluran sing sukses, kuwat, khusus, perusahaan kita nemokake rekrutmen "mitra sing bener," sing ndadekake sukses mitra lan njaga keterlibatan nambah kinerja mitra lan prilaku saluran.

    Nalika rekrut, vendor kudu nggawe manawa dheweke nggunakake wektu kanthi wicaksana kanthi ngrekrut "mitra sing bener." Kita wis ndeleng sawetara perusahaan mutusake tujuan kanggo nambah mitra sajrone setaun, entuk target kasebut, lan golek bathi setaun mengko kanthi asil sithik saka mitra sing mentas ditambahake. Vendor kudu mesthekake yen dheweke ngrekrut mitra sing duwe perusahaan lan kapentingan sing paling apik lan pengin ndhaptar keuntungan jangka panjang karo perusahaan kasebut.

    Kajaba iku, vendor kudu ngaktifake sukses partner dening validating alesan kanggo partners gadhahanipun ing program. Iki kalebu komunikasi sentuhan dhuwur karo mitra kanggo nglatih, melu lan nuntun mitra ing kampanye go-to-market, acara sing disponsori vendor, kampanye kesadaran lan nyepetake siklus penjualan. Kita bubar nulis studi kasus kanthi ROI 14X minangka asil kanggo mbangun program saluran. Sampeyan bisa maca kene http://www.csgchannels.com/CaseStudies/case-studies.html.

    Pungkasan, perusahaan kita nemokake manawa penahanan dadi penting banget kanggo mbangun lan njaga saluran. Iki kalebu nurturing hubungan karo wong-wong mau nalika ngatur sukses sing. Mitra kudu diganjar karo insentif kanggo nggedhekake tujuan perusahaan.
    Kaya sing wis dingerteni, nggawe saluran dodolan ora gampang lan arang banget proses sing cepet, nanging bisa menehi hadiah lan migunani yen ditindakake kanthi bener.

    -Joby
    http://www.twitter.com/CSG_Channels

  3. 3

    TCTerms gedhe. Mitra sing bener ora mung luwih produktif, nanging ora lara. Aku ora bisa nerangake, nanging aku wis ketemu sing nalika wong mathuk model uga, padha kurang pain. Sing kita nyoba kanggo remet menyang cetakan salah pungkasanipun nyedhot akeh wektu.

    Uga, ngomong babagan program sentuhan dhuwur… Aku wis ngandhani kaya mangkene: ing bisnisku, aku duwe 17 pelanggan sing kudu daklayani. Ora kebeneran aku duwe 17 Partner Provider. Iku ora aku ora perlu kanggo ngawula kabeh 1500 kedhaftar, iku mung yen aku ngawula saluran, liyane bakal njupuk care saka dhewe.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.