Ati-ati Kiriman Tamu

Depositphotos 32639607 s

Nalika sampeyan pengin ngembangake konten kanggo situs sampeyan, mesthi dadi tantangan kanggo terus ngupayakake konten sing apik. Sampeyan bisa uga kepengin nampa blogger tamu saka blog blog sampeyan.

Saben dina entuk tawaran kanggo mbayar kiriman sing disponsori uga panjaluk kiriman tamu. Kita wis nyoba posting mbayar pirang-pirang wulan kepungkur lan langsung mandheg - Aku bakal kaget yen isih ana sing ngerteni publik. Kualitas kasebut mesthi elek banget, konten ora nate fokus kanggo pamirsa, lan tujuane meh mesthi adol lan ora bakal menehi nilai kanggo para pamaca. Pos tamu isih diidini, nanging aku prelu ngira mung sawetara utawa loro sing bisa diterbitake.

Ing wiwitan taun iki, Matt Cutts saka Google menehi peringatan kaya ing ngisor iki:

Oke, aku ngarani: yen sampeyan nggunakake blogging tamu minangka cara kanggo entuk link ing 2014, sampeyan bisa uga kudu mandheg. Ngopo Amarga suwe-suwe dadi praktik spammy liyane, lan yen sampeyan nindakake blogging tamu, sampeyan bakal nongkrong karo perusahaan sing ala banget. Jaman biyen, blogging tamu biasane dadi barang sing dihormati, kayata njaluk penulis sing dikepengini lan dihormati kanggo nulis pengantar buku sampeyan. Ora kaya ngono maneh.

Dadi… blogging tamu ora mung nyebabake kualitas konten sampeyan, bisa uga pengaruh peringkat situs sampeyan ing mesin telusuran!

Bengi iki, aku nampa Word Document sing duwe artikel sing cukup unik sing ditulis kanggo dipikirake ing blog kita. Aku dadi penasaran amarga biasane aku ora nampa jabatan kasebut nganti diskusi karo profesional hubungan masarakat utawa perusahaan sing ditulis. Aku maca tulisan kasebut lan sejatine cukup apik - nyedhiyakake conto kampanye email sing unik. Minangka priksa, aku nyalin paragraf pambuka lan nempel menyang Google kanggo ndeleng manawa ana konten sing wis dikirim ing papan liya.

Iki nyebabake ana sing medeni banget. Artikel kasebut unik, nanging umume klone artikel sing ditulis sawetara taun kepungkur dadi akeh perhatian. Aku duwe frasa sing padha karo conto sing dianyari. Iki dudu salinan sing padha lan bisa uga wis nembus alat kaya Copyscape… nanging ora unik. Sapa wae panulis, dheweke wis nindakake tugas sing apik banget kanggo nganyari conto lan nulis maneh artikel kasebut supaya ora ditemokake.

Kita ora bakal nerbitake artikel kasebut. Saliyane infografis, saben postingan sing dituduhake kalebu unik Martech Zone. Lan malah infografis diterbitake kanthi introduksi unik lan sen 2 kanggo dheweke. Folks… aja nganti nampa kiriman blog tamu. Skema iki paling mungkin kanggo njaluk sawetara link sing dilebokake ing situs sampeyan. Iki nggawe kabeh kerja keras sing wis dirampungake. Aja digodha!

Luwih becik aku kliwat dina pangiriman tinimbang nempatake situs kanthi gaweyan sajrone dasawarsa!

2 Komentar

  1. 1

    Mitos yaiku apa sing sampeyan ujarake, muga-muga. Iki dudu postingan tamu sing wis mati luwih becik tinimbang tautan sing ora ana gandhengane lan ora ana gandhengane.

  2. 2

    Kirim apik Douglas! Aku setuju karo kabeh sing sampeyan ucapake lan mesthine kudu apik, sampeyan isih ngidini tamu dadi tamu (sing paling apik, mesthi). Aku nemokake akeh situs sing mutusake ora bakal nampa postingan tamu sing ora apa-apa, nanging bisa uga bakal ilang kesempatan sing apik.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.