Tips lan Praktik Paling Apik kanggo Tes Integrasi Salesforce

integrasi tenaga kerja

Tes Salesforce bakal mbantu sampeyan validasi sing disesuaikan Integrasi salesforce lan fungsi karo aplikasi perusahaan liyane. Tes sing apik nyakup kabeh modul Salesforce saka akun menyang petunjuk, saka kesempatan menyang laporan, lan saka kampanye menyang kontak. Kaya dene kabeh tes, ana cara (efektif lan efisien) kanggo nindakake tes Salesforce lan cara sing ala. Dadi, apa Salesforce nyoba praktik sing apik?

  • Gunakake Alat Tes sing Tepat - Tes Salesforce kedadeyan ing browser utawa ing lingkungan adhedhasar gerhana. Browser lan grahana paling anyar duwe alat debugging sing apik lan sampeyan bisa nggabungake karo kelas tes kanggo asil sing migunani banget. Nanging, yen sampeyan butuh luwih akeh, Apex Interactive Debugger (utawa mung Apex) dening Force.com kudu digunakake. Elinga, sampeyan uga bisa nggunakake Salesforce Lightning Inspector, ekstensi krom, kanggo nyoba khusus Salesforce Lightning. Apex yaiku a Peksa.com platform pamrograman kepemilikan platform sing mirip banget karo Jawa. Minangka orientasi obyek, kasus-ora sensitif, jinis pamrograman sing ngetutake krenjang kriting lan sintaksasi notasi. Sampeyan bisa nggunakake Apex kanggo nglakokake fungsi sing wis diprogram sajrone proses Force.com sing paling akeh, kalebu tautan lan tombol khusus, nganyari, mbusak, lan ngrekam acara acara sisipan liwat pengontrol utawa penjadwal khusus halaman Visualforce.
  • Gunakake Konvensi Jeneng sing Benar - Penamaan cara tes sing bener sadurunge miwiti nulis tes penting banget. Jeneng metode tes kudu ana telung bagean. Iki minangka jenengOfMethod (jeneng metode individu sing sampeyan uji coba kayata insert / update / delete / undelete nalika nyoba pemicu, informasi babagan TestPath sing fleksibel kayata kontak batal yen sampeyan nyoba kontak kasebut batal, lan bener nalika nyoba dalan sing positif / negatif.
  • Mesthekake 100% Jangkoan - Sanajan arahan Salesforce standar yaiku tes unit kudu jangkoan 75% kode sampeyan (dikurangi kelas tes, telpon menyang System.debug lan metode tes) lan sampeyan ora bakal bisa masang kode Apex utawa paket app AppExchange, sampeyan kudu elinga yen iki mung standar lan target sampeyan kudu jangkoan 100%. Tes kabeh kasus positif / negatif lan data sing ana lan ora ana. Tips penting liyane babagan jangkoan kode yaiku:
    • Sampeyan kudu mbukak tes kanggo nyegerake nomer jangkoan kode amarga angka kasebut ora seger nalika kode Apex dianyari nganti tes diuripake maneh.
    • Yen ana nganyari ing organisasi wiwit uji coba pungkasan, ana risiko manawa nomer jangkoan kode bakal salah. Baleni maneh tes kanggo ngira-ngira sing bener.
    • Persentase jangkoan kode ora kalebu jangkoan kode saka tes paket sing dikelola, kajaba mung nalika tes kasebut nyebabake pemicu dipicu.
    • Jangkoan gumantung saka total baris kode. Yen sampeyan nambah utawa mbusak garis kode, sampeyan bakal mengaruhi persentase.
  • Kasus Tes ing Kelas lan Kontrol - Ing pangembangan Salesforce, umume pangembang nggawe kelas lan file kontrol sing beda kanggo saben fungsi. Iki ditindakake supaya coding luwih teratur, luwih gampang, bisa digunakake maneh, lan portebel. Nanging, sampeyan kudu nyathet manawa iki luwih gampang, ora luwih efisien. Sampeyan bakal entuk portabilitas yen kode tes ana ing kelas asli lan kode kontrol dhewe amarga ora bakal kliwat kelas tes apa wae nalika bermigrasi saka kothak wedhi menyang produksi.
  • Gunakake System.assert () - Ing Apex, Sistem.assert() digunakake kanggo mriksa kahanan. Iki minangka fungsi sing penting amarga ngidini sampeyan nemtokake manawa fungsi tartamtu ditindakake kanthi cara kaya samesthine. Sampeyan kudu nggunakake System.assertEquals () lan System.assertNotEquals () ing antarane fungsi kritis ora mung mbantu sampeyan nemtokake manawa kode kasebut wis dieksekusi kaya kudune, nanging uga kanggo mesthekake ora ana data sing ditulis kanthi salah yen kode kasebut salah.
  • Tes Lengkap - Tes kudu nutupi kabeh. Sampeyan kudu nindakake tes fungsional, tes beban, tes keamanan, lan tes penyebaran.
  • Tes Unit - Sampeyan kudu duwe tes unit kanggo verifikasi manawa cathetan individu ngasilake asil sing bener lan samesthine. Nalika nggunakake tes raksasa sing nutupi kabeh kode bisa uga apike, elinga yen asil sing digawe luwih angel debug lan kegagalan bakal angel dingerteni. Tes unit kudu nutupi bagean cilik saka fungsi sing dites.
  • Kasus Akeh Uji - Kode tes sing apik (pemicu, istiméwa, utawa kelas) bisa ditindakake nganti pirang-pirang atus cathetan (200 kanggo Apex). Sampeyan kudu njupuk kauntungan saka iki lan ora mung nyoba ngrekam cathetan individu, nanging uga kasus sing akeh.
  • Tes Positif - Tes kanggo mesthekake yen prilaku sing diarepake kedadeyan liwat kabeh permutasi sing dikarepake. Tes kasebut kudu verifikasi manawa pangguna ngisi formulir kanthi bener lan dheweke ora ngatasi watesan kasebut.
  • Tes Negatif - Tes kasus negatif kanggo mesthekake yen pesen kesalahan diproduksi kanthi bener. Contone kasus negatif kasebut yaiku ora bisa nemtokake jumlah negatif lan ora bisa nambah tanggal mbesuk. Tes negatif iku penting amarga penanganan sing bener nalika mangidul bisa beda.
  • Uji Otomatis - Biasane, tes Salesforce manual. Sampeyan kudu nganggep pengujian otomatis amarga nawakake luwih akeh kaluwihan. Iki kalebu:
    • Tes manual nggawe sampeyan gampang ngalami kesalahan amarga tes yaiku manungsa lan dudu robot. Robot unggul ing kegiatan sing bola-bali nalika manungsa nggawe kesalahan amarga bosen, nyuda konsentrasi lan konsistensi, lan cenderung nyuda.
    • Tes manual repetitive, formulaic lan tiring. Tim pengujian luwih becik nindakake tugas sing luwih eksplorasi.
  • Jalanake saben Cabang Logika Code - Nalika nggunakake logika kondisional (yen sampeyan kalebu operator ternary), saben cabang logika kode kudu dieksekusi.
  • Gunakake Input Ora Valid lan Valid kanggo Telpon Metode - Telpon kanggo metode kudu digawe nggunakake input sing ora valid lan bener.
  • Tes Lengkap - Priksa manawa tes rampung sukses - ora kudu istiméwa kajaba kasalahan sing diarepake. Nangani kabeh pangecualian sing dicekel - nyekel iku durung cukup.
  • Gunakake ORDER BY Keywords - Kanggo mesthekake rekaman sampeyan dikembalikan miturut urutan sing diarepake, gunakake tembung kunci PESANAN.
  • Aja Nganggep ID Rekaman Atur Urutan - Aja kesalahan umum yen nganggep ID rekaman disusun kanthi runtut. ID kasebut ora ana ing urutan sing mundhak, kajaba sampeyan wis masang pirang-pirang cathetan kanthi panjaluk sing padha.
  • Telpon Test.startTest () lan Test.stopTest () - Nalika mbukak tes unit Apex, sampeyan bakal entuk luwih saka jangkoan kode 75% sing wajib ing Salesforce. Sampeyan kudu nelpon stopTest sadurunge negesake kanggo meksa kode bedhekan sing isih bisa mlaku nganti rampung. Jalanake pitakon anyar kanggo asil pungkasan amarga kode liyane bisa uga ngganti data. NggunakakeTest.startTest () lan Test.stopTest () njamin sampeyan kothak wedhi tes ing watesan gubernur. Kanthi cara iki, kode persiyapan sing sampeyan gunakake ora bakal ngganggu lan menehi negatif utawa positip babagan watesan gubernur. Test.stopTest () uga njamin manawa telpon @future bakal rampung kanggo dites.
  • Maca - Readability penting banget ing tes unit. Jeneng tes kudu kalebu tumindak tartamtu sing bakal ditindakake lan asil sing diarepake. Cara kasebut kudu deskriptif lan cekak. Cara kasebut kudu digawe supaya bisa digunakake maneh ing macem-macem tes.
  • Mbangun Sets Data Tes Gedhe sadurunge startTest - Amarga tes bakal mlaku ing macem-macem kothak wedhi lan lingkungan produksi, bangun set data tes sing gedhe sadurunge sampeyan nelpon startTest kanggo mesthekake yen tes duwe wates eksekusi lengkap. Kanthi gawan, Salesforce Github nglakokake tes sing diisolasi saka data produksi. Yen sampeyan butuh data sistem kayata Profil, pitakon kanggo entuk sing pas kanggo lingkungan tartamtu.
  • Gawe Data Tes Sampeyan Dhewe - Data tes sing digunakake kudu digawe ing tes. Sampeyan bisa ngasilake data iki kanthi nggunakake anotasi @testSetup lan kelas TestUtils supaya ora mung njamin sampeyan duwe data sing bener, nanging uga kanggo mesthekake kabeh tes ditindakake ing kothak wedhi pangembang tanpa syarat data.
  • Aja operasi AKA nol - - Akeh panguji nggunakake operasi nol AKA no-op. Iki minangka kode sing ora ana guna apa-apa. Amarga wis ana ing basis kode sampeyan, dheweke bakal nambah persentase jangkoan sampeyan.
  • Eksekusi Tes Paralel - Nalika sampeyan miwiti tes saka antarmuka panganggo Salesforce utawa Console Pangembang, tes kasebut bakal mlaku sejajar. Iki minangka fitur sing penting amarga nyepetake wektu uji coba. Nanging, sampeyan kudu nyathet manawa iki bisa nyebabake masalah perselisihan data lan yen sampeyan ngira bisa kedadeyan, mateni eksekusi paralel. Penyebab umum masalah perselisihan data sing asring nyebabake kesalahan UNABLE_TO_LOCK_ROW yaiku:
    • Nalika tes dimaksudake kanggo nganyari data sing padha sekaligus. Nganyari rekaman sing padha biasane kedadeyan nalika tes ora nggawe data dhewe.
    • Nalika ana buntu ing tes sing mlaku sejajar lan dheweke nyoba nggawe cathetan sing cocog karo nilai kolom indeks. Kebuntuan bakal kedadeyan nalika 2 tes mlaku wis antri kanggo muter maneh data (kedadeyan iki nalika 2 tes cathetan input sing duwe nilai kolom indeks sing padha ing macem-macem pesenan).
    • Kanggo mateni eksekusi tes paralel, bukak Setup, ketik Tes Apex, bukak dialog Opsi Eksekusi Tes Apex, pilih Pateni Tes Apex Paralel, klik OK.

Pateni Tes Apex Paralel

Nyewa pro kanggo proyek kasebut amarga dheweke bakal duwe pengalaman lan latihan sing dibutuhake kanggo nindakake tes sing apik, sing uga bakal menehi katenangan. Nyewa pro ngidini sampeyan fokus ing bisnis inti. Iki uga ngirit dhuwit amarga sampeyan ora butuh tim ing omah kanggo kerja kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.