Apa Big Data? Apa Mupangate Data Gedhe?

data amba

Janji saka data amba yaiku perusahaan bakal duwe intelijen sing luwih akeh kanggo njupuk keputusan lan ramalan sing akurat babagan operasional bisnis. Ayo goleki babagan Big Data, apa sejatine, lan kenapa kita kudu nggunakake.

Big Data minangka Band sing Apik

Sampeyan ora ngomong babagan kene, nanging sampeyan uga bisa ngrungokake lagu sing apik nalika maca babagan Big Data. Aku ora nyakup video musik… ora bisa digunakake kanthi aman. PS: Aku kepengin weruh manawa dheweke milih jeneng kanggo nyekel gelombang popularitas data sing lagi tuwuh.

Apa Big Data?

Data gedhe minangka istilah sing digunakake kanggo njlentrehake koleksi, pangolahan lan kasedhiyan volume streaming data kanthi nyata. Telung V kasebut yaiku volume, kecepatan lan macem-macem kanthi kredit kanggo Doug Laney). Perusahaan nggabungake pemasaran, penjualan, data pelanggan, data transaksional, obrolan sosial lan uga data eksternal kaya rega saham, cuaca lan warta kanggo ngenali model korélasi lan sebab statistik sing bisa mbantu dheweke njupuk keputusan sing luwih akurat.

Napa Data Gedhe Beda?

Ing jaman biyen ... sampeyan ngerti… sawetara taun kepungkur, kita bakal nggunakake sistem kanggo ngekstrak, ndandani lan mbukak data (ETL) dadi gudang data raksasa sing dibangun solusi intelijen bisnis kanggo dilaporake. Secara berkala, kabeh sistem bakal nggawe serep lan nggabungake data menyang basis data sing bisa dilaporake lan kabeh wong bisa ngerti apa sing kedadeyan.

Masalahe yaiku teknologi database ora bisa ngatasi pirang-pirang aliran data terus-terusan. Ora bisa ngatasi volume data. Ora bisa ngowahi data sing mlebu kanthi real-time. Lan alat nglaporake kurang sing ora bisa ngatasi apa-apa kajaba pitakon hubungan ing mburi. Solusi Big Data nawakake hosting cloud, struktur data sing diindeks lan dioptimalake, kapabilitas arsip lan ekstraksi otomatis, lan antarmuka pelaporan wis dirancang kanggo nyedhiyakake analisis sing luwih akurat supaya bisnis bisa njupuk keputusan sing luwih apik.

Keputusan bisnis sing luwih apik tegese perusahaan bisa nyuda resiko keputusan, lan njupuk keputusan sing luwih apik kanggo nyuda biaya lan nambah efektivitas pemasaran lan penjualan.

Apa Mupangate Data Gedhe?

Komputer lumaku liwat risiko lan kesempatan sing ana gandhengane karo nggunakake data gedhe ing perusahaan.

  • Big Data pas wektune - 60% saben dina kerja, para pekerja ilmu nggunakake nyoba golek lan ngatur data.
  • Big Data bisa diakses - Setengah eksekutif senior nglaporake manawa ngakses data sing bener iku angel.
  • Data Gedhe Holistik - Informasi saiki disimpen ing silo ing organisasi. Contone, data pemasaran bisa uga ditemokake ing web Analytics, ponsel Analytics, sosial Analytics, CRM, Alat tes A / B, sistem pemasaran email, lan liya-liyane… saben fokus karo silo.
  • Big Data bisa dipercaya - 29% perusahaan ngukur biaya moneter saka kualitas data sing kurang. Babagan sing gampang kaya ngawasi pirang-pirang sistem kanggo nganyari informasi kontak pelanggan bisa ngirit jutaan dolar.
  • Data Gedhe relevan - 43% perusahaan ora puas karo kemampuan alat kanggo nyaring data sing ora relevan. Sederhana kaya nyaring pelanggan saka web sampeyan Analytics bisa menehi akeh wawasan babagan upaya akuisisi.
  • Data Gedhe Aman - Pelanggaran keamanan data rata-rata regane $ 214 saben pelanggan. Prasarana aman sing dibangun dening hosting data gedhe lan mitra teknologi bisa ngirit rata-rata perusahaan 1.6% saka bathi taunan.
  • Big Data iku Resmi - 80% organisasi ngupayakake pirang-pirang versi kasunyatan gumantung karo sumber data kasebut. Kanthi nggabungake macem-macem, sumber sing dipriksa, luwih akeh perusahaan sing bisa ngasilake sumber intelijen sing akurat banget.
  • Big Data Bisa Ditindakake - Data sing wis ketinggalan jaman utawa ora apik ngasilake 46% perusahaan sing njupuk keputusan sing ora bisa dibayar nganti miliaran.

Tren Data lan Analisis Gedhe 2017

2017 bakal dadi taun sing unik lan nyenengake kanggo bisnis teknologi kanthi macem-macem cara. Bisnis bakal ngupayakake ngimbangi skala lan perhatian kanggo saben individu tanpa kompromi ing kaku operasional kasebut. Ketan Pandit, Wawasan Aureus

Ing kene sampeyan bakal bisa ndeleng data gedhe sing digunakake:

  1. 94% profesional pemasaran ujar personalisasi pengalaman pelanggan iku penting banget
  2. Tabungan tahunan $ 30 yuta kanthi nggunakake data media sosial ing klaim lan penipuan Analytics
  3. Ing taun 2020, 66% bank bakal duwe blockchain ing produksi komersial lan skala
  4. Organisasi bakal gumantung data pinter luwih akeh dibandhingake karo data gedhe.
  5. Mesin-kanggo-Manungsa (M2H) interaksi perusahaan bakal digawe manungsa nganti 85% ing taun 2020
  6. Bisnis nandur modal 300% luwih akeh ing Artificial Intelligence (AI) ing 2017 tinimbang taun 2016
  7. Tingkat pertumbuhan 25% nalika munculé wicara minangka sumber data sing ora kabentuk sing relevan
  8. Hak Dilalekake (R2BF) bakal fokus ing global tanpa preduli saka sumber data
  9. 43% tim layanan pelanggan sing ora duwe analitis wektu nyata bakal terus nyusut
  10. Miturut 2020, ing Kasunyatan Apik (AR) pasar bakal nggayuh $ 90 milyar dibandhingake $ 30 milyar Virtual Reality

Tren Data Analytics Gedhe 2017

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.