Gawe Mbebayani Ngindhari Web Sosial

web sosial

Jonathan Salem BaskinAku mikir arep menehi jeneng postingan iki, Napa Jonathan Salem Baskin Salah… Nanging aku sejatine setuju karo dheweke babagan akeh poin ing jabatane, Umpan Mbebayani ing Web Sosial. Contone, aku setuju, guru media sosial asring nyoba ndorong bisnis supaya bisa nggunakake media tanpa ngerteni budaya utawa sumber daya ing perusahaan sing lagi digarap. Nanging ora kudu kaget. Dheweke nyoba adol produk… konsultasi dhewe!

Aku ora setuju Pak Baskin ing sawetara poin, sanadyan:

  1. Tembung-tembung kasebut nggodho mbebayani ngasilake sawetara gambar web sosial sing ngrusak perusahaan. Kasunyatane yaiku, kajaba yen sampeyan nggarap perusahaan ing kahanan peraturan sing abot, ngobrol lan ngrungokake pelanggan ora apik banget kaya sing dirungokake. Nyatane, dikarepake banget lan dihargai. Yen kompetisi kasedhiya ing jaringan sing ora ana… asil bisa dadi ngrusak. Perusahaan sing duwe sumber daya lan proses kanggo ngatur reputasi kanthi online lan nangani komunikasi wis nemokake web sosial sing efektif lan efisien kanggo kabeh, saka masalah layanan pelanggan nganti panguwasa bangunan ing industri.
  2. The web sosial wis ngowahi kabeh… Luwih saka para pemasar sing pengin ngakoni. Nyatakake yen durung, sampeyan bakal padha karo ujar manawa serikat pekerja ora duwe pengaruh ing revolusi industri. Pungkasan, lini produksi, produk, manajemen lan gaweyane isih ana, ta? Tengen… nanging serikat pekerja duwe kekuwatan kanggo menehi pengaruh marang manajemen lan mbayar. Serikat pekerja bisa nggawe utawa ngrusak perusahaan… lan dheweke duwe. Iki padha karo web sosial. Perusahaan wis mbukak kompetisi kanthi nggunakake praktik sosial; wong liya padha tiba ing mburi. Nyatakake yen ora tanggung jawab.

Pak Baskin negara:

Wong mesthi ngobrol babagan merek. Sadurunge internet, ana komunitas geografi, profesi, pendhidhikan, agama lan sawetara klompok sosial sing bisa uga kurang jembar lan padhang tinimbang sing kasedhiya online, nanging luwih jero lan mandhiri. Kegiyatan kasebut mesthi luwih nyata kanthi tangan lan asil sing bisa ditemtokake kanggo gaya urip. Prilaku sosial ora khas kanggo teknologi; mung amarga kita duwe visibilitas parsial menyang sawetara aspek babagan carane wong ngobrol saiki, mula kita pengin njaluk utawa melu kegiatan kasebut.

Ya, iki bener… nanging sing dadi masalah yaiku obrolan kasebut saiki dadi bagean cathetan umum. Dheweke bisa diindeks, diatur lan ditemokake ing mesin telusuran sajrone sawetara detik. Lan akeh sing luwih nggatekake komentar lan ulasan negatif sing dikumpulake perusahaan. Antrian sing ora kejawab kanggo nangani masalah pelanggan saiki bisa nduwe pengaruh signifikan marang reputasi perusahaan sing durung nate ditindakake sadurunge.

Pemasar ora diidini ndhelikake logo, slogan, lan jingle sing apik maneh ... para pemasar kepeksa komunikasi kanthi langsung karo masarakat. Biasane mung ngobrol ... saiki kita kudu ngrungokake lan nanggapi. Ora ana tanggepan ing wilayah sosial iki kaya ora peduli karo para pelanggan. Pemasar durung siyap nyiyapake babagan iki… lan ngupayakake sinau manajemen kabotan, jaringan, lan katrampilan liyane sing ngluwihi pendidikan lan pengalaman.

Pengaruh kanggo bisnis iku nyata. Perusahaan ngupayakake sumber kanggo nutupi gaweyan sing dibutuhake kanggo ngawasi lan nanggapi web sosial. Iki minangka masalah liyane sing ora ditemokake guru media sosial. Dheweke ngremehake sumber daya sing dibutuhake kanggo nerbitake cukup, njawab kanthi cepet, lan ngembangake proses sing dibutuhake kanggo nggunakake web sosial kanthi lengkap.

Dadi, nalika aku setuju, gurus nindakake tugas sing kurang apik karo para eksekutif nalika nyiapake web sosial, aku ngindhari web sosial luwih mbebayani.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.