Infografis Pemasaran

Apa Infografis Ala Ngganggu Marketing Sampeyan? #BWELA

Web Tom WebsterTom Webster iku intine ing esuk iki ing BlogWorld Expo pancen apik… nanging kita ing industri konten pancen nindakake serangan. Tom minangka statistikawan lan nggawe kerajinane kanthi serius ... mula dheweke ndeleng serangan infografis ing web sing nyebabake asumsi ala ing data sing durung lengkap, dheweke nuduhake cringew pantes.

Masalah Tom yaiku infografis digunakake kanggo ngirim isi lan wong-wong meksa dheweke - kadang ing deadline. Tom ora percaya yen digunakake kanggo tujuan utamane - nyebar data ing format grafis sing gampang dicerna. (Cathetan: Aku ora ngrekam utawa njupuk akeh cathetan sajrone intine, mula muga-muga postingan ing kene makili pesen kasebut kanthi koheren).

Siji conto sing diwenehake Tom yaiku infographic ing ngisor iki ... ing endi seniman njupuk kabebasan kanggo ngganti ukuran (aduh). Ora mung iku, ana akeh variabel liyane sing kalebu infographic sejatine ora ana artine:

laporan feed infografis ala

Apa ana sing takon?

Aku ora mesthi ora setuju karo Tom babagan kualitas lan ambane data, panyebab lan korélasi, lan asil gambar sing diwenehake dening infografis. Nanging aku nesu manawa iki ora adil nalika panyedhiya konten nolak informasi iki. Infographic sing nyedhiyakake data babagan wektu media sosial ngirim ora katon? Hogwash.

Infographic ing wektu media sosial ningkatake kesadaran manawa waktune tweet sampeyan bisa pengaruh level partisipasi ing media sosial utawa bisa nggedhekake pamirsa sing sampeyan tekan. Miturut pendapat saya, yen infografis sing bisa dipercaya banjur nggawe kita ngrusak Analytics aplikasi kudu ala murni. Kabeh data sing disedhiyakake ing Analytics mbutuhake telusuran lan penggalian sing luwih jero kanggo nemokake kesempatan kanggo nambah kinerja pemasaran online.

Tom ujar:

Data media sosial ora apik kanggo menehi wangsulan, nanging kanggo sinau takon luwih apik.

Kepiye yen Tom ngilangi kutipan dhewe:

Infographics ora kepenak menehi wangsulan, nanging infographics apik kanggo sinau takon pitakonan sing luwih apik

Wani, aku ujar manawa infographic sing ala tenan luwih produktif tinimbang sing gedhe, amarga nuwuhake jinis pitakon lan pacelathon. Posting blog pungkasanku bener-bener nuduhake iki… ing endi infographic Youtube mateni TV ditakokake.

Aku nyangka manawa pengikutku luwih canggih tinimbang sing dipikirake Tom. Kita dudu statistikawan, nanging uga ora njupuk kabeh infographic sing nyata. Tom ujar manawa produsen konten kudu gawe PR dhewe lan ngasilake infografis sing berkualitas tinimbang ora ngandelake liyane. Aku ora setuju. Aku yakin manawa nyebarake lan ngrembug infografis ala (sing diarani) ala yaiku nyebabake diskusi.

Tugas kasebut dudu kanggo produsen konten, nanging tugas ing pemasar kanggo nggawe PR. Infografis ora mateni strategi pemasaran, para pemasar.

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

3 Komentar

  1. Matur nuwun kanggo nekani sesiku, Douglas - lan kanggo pitakonan sampeyan sawise omonganku. Aku mesthi ora ngremehake kecanggihan pamirsa! Infographics bisa dadi apik banget, lan penting - menit 5 sing dakwenehi ing Florence Nightingale muga-muga bisa menehi informasi kasebut - nanging wong, infografis sing ala saiki akeh banget. Aku seneng wis miwiti obrolan - lan seneng yen sampeyan nerusake.

    1. Matur nuwun Tom! Iki minangka omongan sing apik lan… Aku bakal luwih ulet ing kritik babagan infografis sing ala amarga iku. Uga, aku mesthi bakal ngelingake pamirsa yen kesimpulan sing bisa nyebabake masalah!

  2. Saiki para pemasar wis entuk kesempatan "umpan link" saka infografis, kayane sampeyan ora bisa sedina tanpa ndeleng sing anyar. Sawetara gedhe lan liyane elek. Aku percaya yen nggawe konten apa wae (kalebu infografis) yen ora kualitas apik, aja keganggu.  

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web