Apa Infografis Ala Ngganggu Marketing Sampeyan? #BWELA

laporan feed infografis ala

Web Tom WebsterTom Webster iku intine ing esuk iki ing BlogWorld Expo pancen apik… nanging kita ing industri konten pancen nindakake serangan. Tom minangka statistikawan lan nggawe kerajinane kanthi serius ... mula dheweke ndeleng serangan infografis ing web sing nyebabake asumsi ala ing data sing durung lengkap, dheweke nuduhake cringew pantes.

Masalah Tom yaiku infografis digunakake kanggo ngirim isi lan wong-wong meksa dheweke - kadang ing deadline. Tom ora percaya yen digunakake kanggo tujuan utamane - nyebar data ing format grafis sing gampang dicerna. (Cathetan: Aku ora ngrekam utawa njupuk akeh cathetan sajrone intine, mula muga-muga postingan ing kene makili pesen kasebut kanthi koheren).

Siji conto sing diwenehake Tom yaiku infographic ing ngisor iki ... ing endi seniman njupuk kabebasan kanggo ngganti ukuran (aduh). Ora mung iku, ana akeh variabel liyane sing kalebu infographic sejatine ora ana artine:

laporan feed infografis ala

Apa ana sing takon?

Aku ora mesthi ora setuju karo Tom babagan kualitas lan ambane data, panyebab lan korélasi, lan asil gambar sing diwenehake dening infografis. Nanging aku nesu manawa iki ora adil nalika panyedhiya konten nolak informasi iki. Infographic sing nyedhiyakake data babagan wektu media sosial ngirim ora katon? Hogwash.

Infographic ing wektu media sosial ningkatake kesadaran manawa waktune tweet sampeyan bisa pengaruh level partisipasi ing media sosial utawa bisa nggedhekake pamirsa sing sampeyan tekan. Miturut pendapat saya, yen infografis sing bisa dipercaya banjur nggawe kita ngrusak Analytics aplikasi kudu ala murni. Kabeh data sing disedhiyakake ing Analytics mbutuhake telusuran lan penggalian sing luwih jero kanggo nemokake kesempatan kanggo nambah kinerja pemasaran online.

Tom ujar:

Data media sosial ora apik kanggo menehi wangsulan, nanging kanggo sinau takon luwih apik.

Kepiye yen Tom ngilangi kutipan dhewe:

Infographics ora kepenak menehi wangsulan, nanging infographics apik kanggo sinau takon pitakonan sing luwih apik

Wani, aku ujar manawa infographic sing ala tenan luwih produktif tinimbang sing gedhe, amarga nuwuhake jinis pitakon lan pacelathon. Posting blog pungkasanku bener-bener nuduhake iki… ing endi infographic Youtube mateni TV ditakokake.

Aku nyangka manawa pengikutku luwih canggih tinimbang sing dipikirake Tom. Kita dudu statistikawan, nanging uga ora njupuk kabeh infographic sing nyata. Tom ujar manawa produsen konten kudu gawe PR dhewe lan ngasilake infografis sing berkualitas tinimbang ora ngandelake liyane. Aku ora setuju. Aku yakin manawa nyebarake lan ngrembug infografis ala (sing diarani) ala yaiku nyebabake diskusi.

Tugas kasebut dudu kanggo produsen konten, nanging tugas ing pemasar kanggo nggawe PR. Infografis ora mateni strategi pemasaran, para pemasar bisa uga mateni.

3 Komentar

  1. 1

    Matur nuwun wis nekani sesiku, Douglas - lan kanggo pitakonmu sawise aku wicara. Aku mesthi ora ngremehake kecanggihan para pamirsa! Infografis bisa dadi apik banget, lan penting - 5 menit sing daklampahi ing Florence Nightingale muga-muga bisa nyritakake - nanging manungsa, infografis ala saiki lagi rame. Aku seneng banget miwiti obrolan - lan seneng yen sampeyan terusake.

    • 2

      Matur suwun Tom! Iki minangka diskusi sing apik lan… Aku bakal luwih kritik marang kritik babagan infografis sing ala amarga dheweke. Uga, aku bakal ngelingake pamirsa nalika ana kesimpulan sing bisa nggawe masalah!

  2. 3

    Saiki para pemasar wis entuk kesempatan kanggo "umpan link" infografis, kayane sampeyan ora bisa mbukak dina tanpa ndeleng sing anyar. Ana sing hebat lan sing liyane elek banget. Aku percaya yen nggawe konten apa wae (kalebu infografis) yen ora kualitas, aja malah repot.  

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.