Telusuri MarketingContent MarketingVideo Pemasaran & PenjualanMarketing Social Media

Apa Nofollow, Dofollow, UGC, Utawa Tautan sing Disponsori? Napa Link Balik Penting kanggo Peringkat Panelusuran?

Saben dina kothak mlebu kebanjiran karo perusahaan SEO spamming sing ngemis supaya menehi link ing kontenku. Iki minangka panjalukan tanpa wates lan nesu tenan. Mangkene carane biasane email ...

Dear Martech Zone,

Aku ngerti yen sampeyan nulis artikel iki apik tenan ing [kata kunci]. Kita uga nulis artikel rinci babagan iki. Aku mikir bakal nambah tambahan artikel sampeyan. Tulung dakkandhani manawa sampeyan bisa ngrujuk artikel kanthi tautan.

Daftarkan,
Susan James

Kaping pisanan, dheweke mesthi nulis artikel kasebut kaya-kaya nyoba ngrewangi lan ngapikake konten nalika ngerti persis apa sing bakal ditindakake ... lebokake backlink. Nalika mesin telusuran ngindeks kaca kanthi bener adhedhasar konten, kaca kasebut bakal diwenehi peringkat miturut jumlah situs web sing relevan lan kualitas dhuwur sing ngubungake.

Apa tautan Nofollow? Apa tindakake Tautan?

A Link sing ora katut digunakake ing tag jangkar HTML kanggo ngandhani mesin telusuran supaya ora nggatekake tautan nalika ngliwati panguwasa. Iki kaya sing katon ing HTML mentah:

<a href="https://google.com" rel="nofollow">Google</a>

Saiki, nalika crawler mesin telusuran nyusup kaca, ngindeks kontenku, lan nemtokake backlinks kanggo menehi otoritas bali menyang sumber… ora nggatekake nofollow link Nanging, yen aku wis nyambung menyang kaca tujuan ing konten sing daktulis, tag jangkar kasebut ora duwe atribut nofollow. Sing diarani Tautan dofollow. Kanthi gawan, saben tautan ngliwati otoritas peringkat kajaba atribut rel ditambahake, lan kualitas link wis ditemtokake.

Cukup menarik, tautan nofollow asring isih ditampilake ing Google Search Console. Iki sebabe:

Dadi Tautan Dofollow Nang endi wae Mbantu Peringkat Kula?

Nalika kemampuan kanggo ngapusi peringkat liwat backlinking ditemokake, industri milyar dolar diwiwiti sewengi kanggo mbantu klien supaya bisa munggah pangkat. Perusahaan SEO otomatis lan dibangun peternakan link lan mlaku ing gas kanggo ngapusi mesin telusuran. Mesthi wae, Google ngerteni ... lan kabeh bakal rusak.

Google nambah algoritma kanggo ngawasi rangking situs sing nglumpukake backlink sing cocog, domain kuoso. Dadi, ora… nambah link ing ngendi wae ora bakal mbantu sampeyan. Entuk backlink ing situs sing relevan lan berwibawa bakal mbantu sampeyan. Kosok baline, spamming link bisa uga bakal nyebabake kemampuan sampeyan pangkat amarga intelijen Google uga bisa mbedakake manipulasi lan ngukum sampeyan.

Apa Teks Tautan Penting?

Nalika wong ngirim artikel menyang aku, aku asring ndeleng nggunakake tembung kunci sing jelas banget ing teks jangkar. Aku sejatine ora percaya yen algoritma Google pancen gampang banget nganti teks ing link sampeyan mung tembung kunci sing penting. Aku ora bakal kaget yen Google nganalisa konten kontekstual ing sekitar tautan kasebut. Aku ora mikir sampeyan kudu ketok banget karo tautan. Yen ora ragu-ragu, aku nyaranake klien supaya nindakake sing paling apik kanggo sing maca. Pramila aku nggunakake tombol nalika aku pengin banget ndeleng wong lan ngeklik link metu.

Lan aja lali yen tag jangkar nawakake kalorone teks uga minangka title kanggo link sampeyan. Judhul minangka atribut aksesibilitas kanggo mbantu para panampil layar nggambarake tautan menyang pangguna. Nanging, umume browser uga nampilake. Guru SEO ora setuju manawa nyelehake teks judhul bisa mbantu peringkat sampeyan kanggo tembung kunci sing digunakake. Apa wae, aku nganggep praktik sing apik lan nambah pizazz nalika ana wong sing mous link sampeyan lan tips diwenehi.

<a href="https://highbridgeconsultants.com" title="Tailored SEO Classes For Companies">Douglas Karr</a>

Apa Babagan Tautan sing Disponsori?

Mangkene email liyane sing dak tampa saben dinane. Aku sejatine wangsulan iki ... takon marang wong kasebut apa dheweke pancen njaluk risikone, didenda dening pamrentah, lan dicabut mesin telusuran Panjaluk konyol. Dadi, kadang-kadang aku mung nanggapi lan ngandhani yen aku seneng ... regane $ 18,942,324.13 saben backlink. Aku isih ngenteni ana sing ngeterake dhuwit kasebut.

Dear Martech Zone,

Aku ngerti yen sampeyan nulis artikel iki apik tenan ing [kata kunci]. Kita pengin mbayar sampeyan kanggo nempatake link ing artikel sampeyan kanggo ngarahake artikel [kene]. Pira regane kanggo link dofollow?

Daftarkan,
Susan James

Iki pancen ngganggu amarga pancen njaluk aku nglakoni sawetara perkara:

  1. Nglanggar Katentuan Layanan Google - Dheweke njaluk aku nyamarake link mbayar kanggo crawler Google:

Link apa wae sing dienggo manipulasi PageRank utawa peringkat situs ing asil telusuran Google bisa uga dianggep minangka bagean saka skema link lan nglanggar Google Pedoman Webmaster

Skema Tautan Google
  1. Nglanggar Peraturan Federal - dheweke njaluk aku nglanggar pedoman FTC babagan dukungan.

Yen ana hubungane antarane endorser lan pemasar sing ora diarepake konsumen lan bakal mengaruhi cara konsumen ngevaluasi dukungan kasebut, hubungan kasebut kudu diungkapake. 

Pandhuan Endorsement FTC
  1. Nglanggar kapercayan Pamaca - dheweke njaluk aku ngapusi pamirsa dhewe! Para pamirsa sing aku kerja suwene 15 taun kanggo nggawe pandhuan lan bisa dipercaya. Ora bisa dipikirake. Sampeyan uga bakal ngerteni manawa aku ngumumake saben sesambetan ing saben artikel - apa tautan afiliasi utawa kanca ing bisnis.

Google biyen takon manawa tautan sing disponsori nggunakake nofollow atribut Nanging, saiki dheweke wis ngowahi lan duwe atribut disponsori anyar kanggo tautan sing dibayar:

Tandhani tautan sing iklan utawa penempatan mbayar (umume diarani tautan mbayar) kanthi nilai sing disponsori.

Google, Kualifikasi Link Outbound

Tautan kasebut kabentuk kaya ing ngisor iki:

<a href="https://i-buy-links.com" rel="sponsored">I pay for links</a>

Napa Backlinkers Ora Mung Tulis Komentar?

Nalika PageRank pisanan dibahas lan blog pindhah menyang papan, komentar asring umum. Ora mung papan utama kanggo diskusi (sadurunge Facebook lan Twitter), nanging uga entuk pangkat nalika sampeyan ngrampungake rincian panganggit lan ngemot link ing komentar sampeyan. Spam komentar wis lair (lan saiki isih dadi masalah). Ora suwe sadurunge sistem manajemen konten lan sistem komentar nggawe link Nofollow ing profil lan komentar pangarang komentar.

Google pancen wis wiwit ndhukung atribut sing beda kanggo iki, dsb. UGC minangka akronim kanggo Konten sing Diprodhuksi Panganggo.

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="ugc">Comment Person</a>

Sampeyan uga bisa nggunakake kombinasi atribut. Contone, ing WordPress kayata komentar:

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="external nofollow ugc">Comment Person</a>

Eksternal minangka atribut liya yaiku manawa crawler ngerti manawa tautan kasebut bakal ana external Situs.

Apa Sampeyan Apa Nggawe Outlink Backlink Kanggo Entuk Link Dofollow Liyane?

Iki sejatine minangka titik bantahan karo aku. Email spammy sing dakwenehake ing ndhuwur pancen nesu banget lan ora tahan. Aku pitados tenan sing sampeyan butuhake entuk tautan, ora takon. Kanca apikku Tom Brodbeck sing tepat ngarani iki linkearning. Aku ngubungake menyang ewonan situs lan artikel saka situsku… amarga entuk link kasebut.

Ngandika, aku ora masalah karo bisnis sing tekan aku lan takon apa dheweke bisa nulis artikel sing regane kanggo para rawuh. Lan, iku ora umum yen ana doFollow link ing artikel kasebut. Aku nolak akeh artikel amarga wong sing ngirim nyedhiyakake artikel sing nggegirisi kanthi backlink sing jelas. Nanging aku nerbitake luwih akeh artikel sing apik banget lan tautan sing digunakake penulis bakal dadi regane kanggo para pamiarsa.

Aku ora nggayuh ... lan aku duwe meh 110,000 link sing nyambung maneh Martech Zone. Aku nganggep iki bukti babagan kualitas artikel sing akuidini ing situs iki. Luangake wektu sampeyan nerbitake konten sing luar biasa… lan tindakake tautan balik.

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

29 Komentar

  1. Matur nuwun kanggo nuduhake plugin Dofollow Doug. Aku ngerti manawa WordPress nambahake rel = "nofollow" menyang tautan ing komentar, lan aku mesthi setuju karo logika sampeyan yen komentar dimoderasi, pranala sing relevan sing ditinggalake ing komentar kasebut pantes dikreditake.

  2. Apa ana cara kanggo milih link endi sing dakkarepake (wow, konstruksi basa sing aku gawe)? Alesane nalika aku ngrujuk sawetara situs jelek karo informasi jelek, aku luwih seneng ora promosi banget. Ora minangka censorship (yen aku referensi kanggo, ngomong, pendapat politik sing akeh beda saka dhewe, nanging yen uga diadegaké lan uga sijine, aku ora masalah mromosiaken iku), nanging minangka cara kanggo nglawan entropi lan dig mudhun. konten jelek.

    Aku ora duwe masalah kanthi manual nyunting pranala. Aku biasane nyunting komentar kanggo nambah pranala metu Google Analytics, judhul link lan ndandani tipografi pengunjung, nanging luwih becik ngotomatisasi nganti sawetara.

  3. Ya, bisa uga luwih gampang tinimbang nyoba mbusak. Aku nyimpen kabeh unsur sing kerep digunakake kaya ing Cathetan Opera (cukup praktis kanggo duwe bit, potongan, lan potongan kode ing browser sampeyan ing kabeh wektu), dadi pancen mung nyalin-tempel kanggo aku.

  4. Aku setuju Doug. Yen sampeyan bakal ngalami alangan maca lan moderasi saben komentar (sing kudune) mula sampeyan bisa menehi ganjaran komentar asli kanthi tautan sing cocog.

    Sampeyan bakal entuk luwih akeh komentar "Postingan sing apik", nanging uga langsung menyang tong sampah.

    Spammer sing jelas duwe jeneng kaya "ahli SEO" utawa "desain web Atlanta" utawa tembung kunci sing dimuat. Sing asli biasane duwe jeneng asli kaya "Lisa" utawa "Robert".

  5. Aku mbukak situs web Drupal-powered, supaya nginstal tanpa rel = nofollow, lan sampeyan kudu nginstal plugin kanggo nambah iki. Aku mikir babagan iki kanggo sawetara wektu, nanging temen maujud mung alesan kanggo nindakake iku pangertèn puerile sing komentar aku ninggalake ing situs wong liya ora menehi kula peringkat kaca, ngendi aku menehi wong peringkat kaca. Aku mutusaké kanggo ninggalake iku minangka iku.

    Umume wong moderat komentare dadi kenapa ngukum wong-wong sing njupuk wektu kanggo ninggalake komentar sing migunani ing situs kasebut?

    Aku wis nambahake kabijakan komentar menyang situsku supaya aku ora perlu ngrasakake babagan mbusak komentar sing ana ing area abu-abu.

    Contone, yen wong ninggalake komentar sing ngandika "situs becik", Aku propose kanggo mbusak komentar, kajaba padha ninggalake kolom URL kosong. Tanpa kawicaksanan kasebut, aku rumangsa kudu mriksa link kasebut lan mutusake adhedhasar situs kasebut.

    1. Ya, ora kabeh mesin telusuran ngurmati no-follow. Iku mung kedadeyan yen Google, dadi bocah gedhe ing blok kasebut, ora. Aku ora yakin babagan Live, Ask utawa Yahoo! Bisa uga njupuk sawetara ngeduk kanggo mangerteni.

  6. Pakaryan apik - Aku banget anti-nofollow.

    Sembarang pranala kudu diitung, utawa sampeyan ora ngidini pranala kasebut ana. Aku ngerti wong-wong sing sengaja nambahake nofollow menyang pranala ing kiriman supaya ora duwe akeh pranala metu, kanthi teori yen situs sing nyambung luwih akeh tinimbang sing disambung menyang PR sing luwih murah.

    Iku upsets kula kanggo tanpa pungkasan.

  7. IMO rel = "nofollow" pancen ora ana gunane, ora bakal mandheg komentar spam amarga spammer nggunakake piranti lunak. Solusi paling apik kanggo spammer komentar yaiku plugin kaya Akismet, Prilaku Buruk lan captchas utawa pitakonan manungsa.

  8. Halo, aku arep takon apa WordPress, Yahoo 360, Blogger, lan liya-liyane nggunakake "nofollow" ing kiriman blog. ie Yen aku nulis postingan ing blogku lan aku sijine link ing, apa link ing kirimanku ganti dadi rel=nofollow?

  9. Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel sing apik babagan atribut no follow. Amarga wis diinstal minangka standar ing WordPress, aku curiga akeh wong sing ora ngerti manawa ana.

    Aku mikir yen kabijakan ngidini utawa ora ngidini komentar kanthi basis individu tinimbang mung nyuda kabeh iku pendekatan sing luwih apik.

  10. Matur nuwun kanggo kirim iki! Aku ngerti aku rada telat nemokake, nanging aku mung miwiti blogging lan nyoba ngerteni kenapa wordpress omelan nglebokake nofollow ing tautanku. Aku arep nglebokake dofollow thanks kanggo nemokake blog sampeyan, mungkin sing bakal nyengkuyung komentar lan interaksi liyane ing blog newby.

    1. Hi DG,

      Aku ora yakin carane akeh iku bener mbantu langsung karo partisipasi. Nanging aku mikir yen 'manuk saka wulu mabur bebarengan' supaya sampeyan luwih seneng nyambung lan melu karo blog liyane sing ora nggunakake nofollow. Ing jangka panjang, aku mikir ana manfaate.

      Aku mung kaya iku amarga aku pracaya sing akeh sukses ing blog wis kanggo partisipasi saka Folks kaya sampeyan ing obrolan. Napa aku kudu entuk kabeh keuntungan?!

      Cheers!
      Doug

  11. Thanks kanggo info iki Doug, Aku wis nambahake tag rel kanthi manual menyang pranala nanging ora tau nganggep pendekatan iki kanggo komentar. Iku ndadekake pangertèn sanadyan, aku mbokmenawa bakal miwiti nindakake iki amarga aku wis Moderate sandi komentar kanggo jurusan gedhe.

  12. Hai, Aku wis nginstal plugin DoFollow sawetara dina kepungkur, lan aku nampa sawetara thanks saka sawetara blog cilik aku disambung menyang artikel lan komentar.

    Inisiatif sing apik banget, nanging mung kombinasi karo komentar / manajemen pangguna sing ketat, yen ora, blog bakal dadi sumber spam luwih cepet tinimbang sing kita pikirake.

  13. Nanging, bab nofollow iki pancene wis nglarani kanggo blogger lan komentator sah… aku mung pengin wong bisa nggawe plugin sing bakal ngaktifake / mateni nofollow ing karsane admin. kabeh plugin noflo aku wis digunakake nyuwek tag nofollow ing kabeh komentar lan / utawa komentator. kaya u ngandika, sawetara wong sing picky ing nyetujoni komentar kedhaftar '

  14. sing lucu doug yaiku mayoritas wong sing "nyengkuyung" nofollow duwe atribut nofollow ing situs / blog…. Apa ora lucu yen wong ngomong lan nindakake liyane? Sampeyan entuk kagum amarga duwe dofollow ing kene kaya ing blogku… aku ora yakin kepiye pengaruh PR ing google.

  15. Matur nuwun kanggo nerangake iki. Aku mung miwiti situs web, lan ndeleng kabeh opsi blog. Sayange piranti lunak blog kaleng sing bisa digunakake karo situsku mambu es, lan aku wis mikir nggunakake wordpress, mula matur nuwun kanggo ngomong babagan masalah tindakake utawa ora ana. Aku duwe 2 situs web, siji ora ana pranala bali google, lan ing dina liyane situs kapindho nuduhake 10 backlinks google metu saka biru, lan aku bungah banget! Aku ngirim ing blog kabeh wektu lan malah ora ngerti sampeyan bisa njaluk link kanthi cara sing, (duh, newbie!) Lan dumadakan aku duwe 10 pranala saka Dawud Miracle – sing ing omelan iku???? Aku tindakake link bali menyang situs lan temen maujud iku salah siji saka akeh akeh akeh blog aku wis dikirim ing, thanks Ajaib, iku Ajaib!!! Banjur aku mikir kepiye kedadeyane, lan kenapa ora kedadeyan sadurunge! Dadi saiki aku ngerti. Nalika aku njaluk piranti lunak blog, aku mesthi bakal duwe tindakake, dudu jinis sing ora tindakake. Wis cukup sukses kanggo kita kabeh….

  16. Blog nyengsemaken! Backlinks pancen penting kanggo peringkat panelusuran. Iku bakal apik yen sampeyan nambahake sawetara alat nggawe backlink uga.

    Nanging, yen sampeyan nganyari blog sampeyan nganggo alat nggawe backlink, tambahake Postifluence amarga entuk pangguna situs web kiriman tamu organik kanthi pasar sing dibangun lan tautan dofollow ing ngendi sampeyan bisa ngirim email kanthi kothak mlebu maksimal kanggo nambah peringkat sampeyan. Nambahake alat kasebut menyang blog sampeyan uga bakal entuk manfaat kanggo para pamaca.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web