Link Balik: Definisi, Arahan, lan bebaya

piramida backlinks

Jujur, nalika aku krungu wong nyebutake tembung kasebut backlink minangka bagean saka strategi sakabèhé, aku cenderung ora sabar. Aku bakal nerangake sebabe liwat kiriman iki nanging pengin diwiwiti karo sawetara sejarah. Ing sawijining wektu, mesin telusuran biyen dadi direktori gedhe sing utamane dibangun lan pesen kaya direktori. Algoritma Pagerank Google ngowahi lanskap telusuran amarga nggunakake link minangka bobot penting.

Tautan umum katon kaya mangkene:

Kata Kunci utawa Frasa

Definisi Backlink

Hyperlink mlebu saka siji domain utawa subdomain menyang domain sampeyan utawa menyang alamat web tartamtu.

Tuladha: Rong situs pengin rangking kanggo tembung kunci. Yen Situs A duwe 100 tautan sing nuduhake tembung kunci ing teks jangkar backlink, lan Site B duwe 50 link sing nuduhake, Situs A bakal pangkat luwih dhuwur. Kanthi jumlah wong sing ngowahi saka mesin telusuran, sampeyan bisa mbayangake kedadeyan sabanjure. Industri $ 5 milyar njeblug lan ora kaetung agensi SEO sing mbukak toko. Situs online sing nganalisa tautan wiwit ngetung domain, nyedhiyakake profesional mesin telusuran kunci kanggo ngenali situs sing optimal kanggo tautan supaya peringkat klien luwih apik.

Mesthine, palu kasebut ambruk nalika Google ngluncurake algoritma sawise algoritma kanggo nggagalake game peringkat kanthi produksi backlink. Suwe-suwe, Google malah bisa ngidentifikasi perusahaan sing paling akeh nyiksa backlink lan dikubur ing mesin telusuran. Siji conto sing dipublikasi banget yaiku JC Penney, sing wis nyewa agensi SEO ngasilake backlink kanggo mbangun peringkat.

Saiki backlink ditimbang adhedhasar relevansi situs karo kombinasi tembung kunci. Lan ngasilake ton link teduh ing situs sing ora duwe otoritas saiki bisa ngrusak domain sampeyan tinimbang mbantu. Nanging, isih ana profesional lan Agensi Optimisasi Mesin Telusuran sing fokus ing backlink minangka obat kanggo nggayuh peringkat sing luwih apik saka klien.

Ora Kabeh Backlink digawe kanthi padha

Link balik bisa uga duwe jeneng (merek, produk utawa wong) sing beda, lokasi, lan tembung kunci sing ana gandhengane (utawa kombinasi kasebut). Lan domain sing ngubungake bisa uga ana gandhengane karo jeneng, lokasi utawa tembung kunci. Yen sampeyan minangka perusahaan sing adhedhasar kutha lan kondhang ing kutha kasebut (kanthi backlink), sampeyan bisa uga pangkat ing kutha kasebut, nanging ora kanggo wong liya. Yen situs sampeyan cocog karo jeneng merek, mesthine sampeyan bakal luwih dhuwur pangkat ing tembung kunci sing digabung karo merek.

Nalika nganalisa rangking telusuran lan tembung kunci sing ana gandhengane karo klien, kita asring ngrampungake kombinasi tembung kunci lan fokus ing topik lan lokasi kanggo ndeleng manawa klien nambahake telusuran. Kasunyatane, ora bakal bisa dipikirake yen algoritma telusuran minangka situs peringkat tanpa lokasi utawa merek… nanging amarga domain sing di-backlink menyang link kasebut nduweni relevansi lan wewenang kanggo merek utawa lokasi tartamtu.

Konteks: Ngluwihi Backlink

Apa malah kudu dadi backlink fisik? penyebutan bisa uga nambah bobot ing algoritma mesin telusuran. Kutipan minangka nyebutake istilah unik ing artikel utawa uga ing gambar utawa video. Kutipan minangka wong, papan utawa barang sing unik. Yen DK New Media kasebut ing domain liyane nanging kontekse yaiku marketing, kenapa mesin telusuran ora nimbang-nimbang lan nambah peringkat artikel ing DK New Media digandhengake karo pemasaran.

Uga ana konteks konten sing jejer karo tautan. Apa domain sing nuduhake domain utawa alamat web sampeyan duwe kaitan karo topik sing pengin sampeyan pangkat? Apa kaca kanthi backlink sing ngarahake domain utawa alamat web sampeyan relevan karo topik kasebut? Kanggo ngevaluasi iki, mesin telusuran kudu nggoleki teks ing jangkar lan nganalisis kabeh konten kaca lan panguwasa domain.

Aku yakin algoritma nggunakake strategi iki.

Panganggit: Pati utawa Lair maneh

Sawetara taun kepungkur, Google ngeculake markup sing ngidini para penulis ngikat situs sing ditulis lan konten sing diproduksi bali menyang jenenge lan profil sosial. Iki minangka kemajuan sing apik banget amarga sampeyan bisa nggawe sejarah panganggit lan nggawe otoritas babagan topik tartamtu. Contone, nulis kaping pirang-pirang dasawarsa nulis babagan pemasaran ora bakal bisa ditindakake.

Nalika akeh wong percaya manawa Google mateni penulis, aku yakin mung mateni markup kasebut. Aku ngira ana kemungkinan sing apik yen Google mung nggawe algoritma kanggo ngenali pangarang tanpa markup.

Era Pangentukan Link

Jujur, aku nyengkuyung ngilangi industri backlinking. Minangka jaman mbayar kanggo perusahaan ing perusahaan sing duwe kanthong paling jero nyewa agensi SEO kanthi sumber paling akeh kanggo ngasilake backlink. Nalika kita kerja keras ngembangake situs sing apik lan konten sing luar biasa, kita ndeleng peringkat rangking saya suwe saya akeh lan lalu lintas bakal ilang. Kita kudu luwih fokus ing media sosial lan promosi supaya bisa dingerteni.

Konten bermutu rendah, spamming komentar, lan tembung kunci meta ora Strategi SEO sing efektif maneh - lan kanthi alesan sing apik. Algoritma mesin telusuran dadi canggih, luwih gampang ndeteksi (lan ngilangi) skema link manipulatif.

Sajrone taun kepungkur, kita Lalu lintas mesin telusuran organik nganti 115%! Ora kabeh algoritma. Kita nggawe situs sing responsif banget sing bisa digunakake kanthi apik ing piranti seluler lan tablet. Kita uga ngonversi kabeh situs menyang situs sing aman kanthi sertifikat SSL. Nanging kita uga nglampahi wektu nganalisis data telusuran bebarengan karo ngenali topik (kaya iki) sing disenengi para pamirsa.

Aku terus ngandhani wong-wong manawa SEO biyen dadi masalah matematika, nanging saiki bali dadi masalah wong. Sanajan ana sawetara strategi dhasar kanggo mesthekake situs sampeyan ramah mesin telusuran, nyatane konten sing apik banget (ing njaba mesin pencari sing mblokir). Konten gedhe ditemokake lan dituduhake kanthi sosial, banjur kasebut lan disambung karo situs sing relevan. Lan sihir backlink!

Pangentukan Backlink

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.