Rencana 4-Point kanggo Ngganti Pelanggan B2B Sampeyan dadi Penginjil Merek

Penginjil Merek

Yen sampeyan nginep ing wayah sore ing kutha sing durung nate ngunjungi lan menehi rong rekomendasi restoran, siji saka petugas hotel lan siji saka kanca, sampeyan bisa uga nuruti saran saka kancamu. Umume kita nemokake pendapat wong sing kita kenal lan seneng luwih dipercaya tinimbang rekomendasi wong liya - mung sifat manungsa

Pramila merek bisnis menyang konsumen (B2C) nandur modal ing kampanye influencer - rekomendasi sing ramah minangka alat pariwara sing kuat banget. Cara kasebut bisa digunakake ing jagad bisnis-menyang-bisnis (B2B) uga. Ing jaman biyen, calon pelanggan bakal ngubungi vendor, maca riset industri utawa ndownload brosur penjualan. Saiki dheweke ndeleng kanca liya lan meh 95 persen maca review online. 

Wiwit pelanggan B2B sampeyan njupuk sawetara langkah sadurunge dheweke ngobrol karo wakil penjualan, tugas pemasaran kanggo nggawe prospek ing ndhuwur corong penjualan kanthi cara sing paling efektif. Lan alat pariwara sing paling efisien yaiku penginjil merek - pelanggan sing seneng produk sampeyan lan gelem nuduhake pengalaman karo kanca liya. Mangkene rencana kanggo mbantu sampeyan nggawe tentara penginjil merek:

Langkah 1: Fokus karo Sukses Pelanggan

Pungkasane, pelanggan B2B seneng produk sampeyan amarga bisa nggarap proyek kasebut. Dadi, kanggo nggawe penginjil merek, jadikan pelanggan sukses dadi target nomer siji. Kudu integral karo budaya perusahaan, lan saben karyawan ing saben peran kudu ngerti manawa misi utama sampeyan yaiku supaya para pelanggan sukses. 

Titik liyane sing kudu dielingi yaiku apa sing diukur yaiku apa sing wis rampung, mula nggawe sukses pelanggan minangka metrik kinerja staf utama kanthi rating karyawan sing lagi retensi. Ngewangi pelanggan ngrampungake masalah (dhukungan pelanggan) lan nemokake kesempatan (sales) sing penting banget, nanging kabeh kudu ana gandhengane karo target sukses sukses pelanggan. 

Langkah 2: Komunikasi Wiwitan lan Asring

Komunikasi pelanggan penting ing saben tahap hubungan, nanging ide paling apik kanggo nyetel standar ing dina kaping pisanan, kayata jendela 24 jam kanggo tim sukses pelanggan bisa nyedhaki nalika pelanggan anyar teka. Komunikasi awal nemtokake nada lan menehi komitmen marang sukses pelanggan anyar. 

Disaranake uga nyiyapake titik tutul supaya sampeyan bisa nggawe manawa sampeyan ngerti prioritas lan target pelanggan, sing bakal ganti wektu. Komunikasi teratur njamin manawa tim sampeyan tetep nganyari babagan target pelanggan, lan bisa uga menehi peringatan awal babagan masalah sing bakal ana, supaya sampeyan bisa ngatasi lan njaga hubungan kasebut tetep tetep. 

Langkah 3: Priksa manawa Sukses Pelanggan lan Tim Penjualan bisa Bareng

Yen bisa, tim sales sampeyan nggawa klompok sukses pelanggan menyang meja sadurunge nutup kesepakatan kasebut. Iki minangka cara sing apik kanggo menehi tandha komitmen sampeyan babagan sukses pelanggan, lan menehi kesempatan kanggo klompok sukses pelanggan nggawe rapot sadurunge ana masalah dhukungan. 

Keuntungan liyane saka sukses tim sales-customer yaiku nggawe kabeh wong ing kaca sing padha babagan pangarepan pelanggan lan menehi kabeh wong kesempatan kanggo ngukur tingkat dhukungan sing dibutuhake pelanggan anyar kanggo implementasi sing sukses. Tangan sing lancar penting kanggo sukses pelanggan - lan hubungan internal. 

Langkah 4: Nalika Sampeyan Nggawe Kesalahan, Nyuwun Pangapunten lan Ndandani

Ora ana wong sing sampurna, lan cepet utawa cepet, tim sampeyan bakal nggawe kesalahan sing nyebabake pelanggan. Cara sampeyan nangani bakal menehi katrangan marang pelanggan babagan komitmen babagan sukses. Karyawan kudu duwe kesalahan, njaluk ngapura lan fokus ing ngrampungake masalah tinimbang nyalahake utawa nyerang pertahanan. 

Komunikasi pelanggan rutin kudu menehi sampeyan kesempatan kanggo ngatasi masalah sadurunge dadi publik. Nanging yen sampeyan entuk tinjauan negatif, aja gupuh - isih bisa dibenerake, lan yen sampeyan nangani kanthi apik, sampeyan bisa uga nambah hubungan. Uga elinga yen 89 persen calon pelanggan maca tanggepan bisnis babagan ulasan negatif. 

Sing paling penting

Sampeyan bakal sok dong mirsani yen saben langkah ing rencana papat poin iki kalebu sukses pelanggan. Apa sing dadi rencana utama kanggo nggawe pelanggan dadi duta merek. Ngulungake tchotchkes, ikatan ing konferensi, ngelingi jeneng mitra lan bocah, lan liya-liyane, bisa nggawe sesambungan interpersonal. Nanging pungkasane, sing paling penting yaiku produk sampeyan mbantu pelanggan nindakake tugas kanthi luwih efektif. 

Dadi, elinga yen sampeyan duwe macem-macem influencer: pelanggan. Fokus karo kasuksesane, tetep berhubungan karo dheweke, koordinasi jangkauan karo kolega, lan tindakake kesalahan supaya sampeyan bisa ngatasi kesalahan kanthi cepet. Yen sampeyan wis ngetrapake rencana papat poin kasebut, sampeyan bakal bisa nggawe basis penggemar rapet, lan iku pariwara sing ora bisa sampeyan tuku kanthi rega apa wae. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.