5 Alesan kanggo Pemasar B2B Nggabungake Bot ing Strategi Pemasaran Digital

Alesan kanggo Bot Chatting B2B Marketing

Internet kanthi gampang nggambarake bot dadi aplikasi piranti lunak sing mbukak tugas otomatis kanggo perusahaan liwat internet. 

Bot saiki wis suwe, lan wis berkembang wiwit jaman mbiyen. Bot saiki duwe tugas kanggo nindakake macem-macem tugas kanggo macem-macem dhaptar industri. Ora preduli manawa kita ngerti pangowahan utawa ora, bot minangka bagean integral saka campuran marketing saiki. 

Bot nyedhiyakake solusi sing cocog kanggo merek sing pengin nyuda biaya lan nambah efisiensi. Nalika sampeyan miwiti bisnis online lan entuk pemasaran digital, sampeyan bisa uga ora sengaja mbuwang luwih akeh babagan pariwara, promosi, adol lan umpan balik tinimbang sing sampeyan kudune. Bot paling murah disiyapake lan bisa diprogram kanthi gampang. 

Amarga duwe penake lan entuk bathi pungkasan, bot pemasaran minangka jinis sing populer otomatisasi kanggo para pemasar dina iki Bot biasane dolanan pemasaran sampeyan dhewe sing bisa diprogram kanggo nindakake tugas sing dikarepake. 

Kesalahan manungsa diminimalake lan operasi efektif ing saindhenging jam dijamin liwat nggunakake bot. 

  • Apa sampeyan golek cara kanggo ngotomatisasi kampanye pemasaran digital lan nyilikake kesalahan? 
  • Apa sampeyan inspirasi karo mupangat sing bisa ditawakake bot? 

Yen ya, sampeyan ana ing kaca sing bener. 

Ing artikel iki, kita bakal bisa ndeleng cara supaya para pemasar B2B bisa ngetutake bot ing strategi pemasaran digital. 

Waca artikel iki lan nemtokake modus operandi sampeyan kanggo masa depan sing efisien lan efektif. 

Alesan 1: Gunakake Bot Minangka Piranti kanggo Komunikasi karo Pengunjung 

Iki minangka salah sawijining tumindak bot sing paling akeh nyathet lan populer sing kudu dipilih. Proses kasebut bisa ngilangi akeh beban kerja lan bisa nyiyapake sampeyan kanggo mupangat sing bakal ditindakake. 

Pemasaran digital wis nggawe revolusi cara merek komunikasi karo para pelanggan kaping pisanan. 

Komunikasi pasuryan ora dadi norma maneh, lan bisnis nemtokake kesan pertama online kanthi tampilan situs web lan konten sing ana ing kene.

Nalika pelanggan teka ing situs web, ora mung butuh grafis lan estetika sing tepat, nanging uga butuh kabeh informasi sing relevan sing diwenehake. 

Cekakipun, dheweke pengin wangsulan produk lan layanan sing sampeyan tawakake, uga rincian babagan diskon utawa promo sing relevan. Sampeyan ora bisa menehi wangsulan iki tegese sampeyan bisa uga bakal kelangan klien. 

Mbantu kabeh pelanggan potensial minangka prioritas sing angel dijaga lan dikelola nalika duwe tim sade utawa dhukungan. 

Kajaba iku, tim sampeyan bakal milih jam kerja sing dipilih, banjur para pelanggan ora bakal kasedhiya sapa wae kanggo njawab pitakonane. 

Delegasi staf menyang jam kerja sing beda tegese sampeyan kudu nyuda tenaga kerja sing kasedhiya ing wektu tartamtu. 

Iki bakal ngalangi efisiensi kanthi efektif lan bakal nggawe sampeyan ora bisa ngatasi arus masuk pelanggan sing pengin takon. 

Sampeyan bisa uga nggumunake para pemasar kontemporer, nanging para pelanggan pancen ngurmati obrolan langsung sing mangsuli pitakonane. 

Survei anyar dening Econsultancy nemokake manawa meh 60 persen wong luwih seneng ngobrol langsung ing situs web. 

Sampeyan luwih bisa nggawe olahpesen liwat bot sing luwih manusiawi kanthi menehi tanggapan. 

Takokake pitakon lan wenehi wangsulan sing selaras karo merek lan reputasi produk sampeyan. 

Wong cenderung ora bisa sesambungan karo bot kaku sing ora nate nampani. Sampeyan bisa nggawe bot luwih nyenengake kanthi menehi gambar profil lan gambar tampilan.

Tambahan kasebut bakal ningkatake komunikasi antarane bot lan pelanggan kanthi luwih interaktif. 

Ngomong babagan interaktivitas, chatbot Sephora minangka conto bot sing apik kanggo sesambungan karo para pelanggan. Nada sing digunakake dening bot narik kawigaten lan mbantu pelanggan nutup kesepakatan. 

Sephora Chatbot

Alesan 2: Gunakake Bot kanggo Ngayak Ngarah 

Manajemen timbal minangka tugas rumit kanggo ngatur manajer lan tim pemasaran. Kabeh proses adhedhasar naluri lan pangadilan sampeyan. 

Minangka anggota tim pemasaran sampeyan, sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan nelpon kanthi bener supaya bisa terus-terusan ngupayakake, lan endi sing bakal ilang. 

Liwat panggunaan chatbot, sampeyan bisa nambah jaminan babagan telpon kasebut. Naluri bisa kabukten salah, nanging analitik sing dikelola dening bot obrolan kanggo nduweni kualifikasi bisa dadi salah banget. 

Bayangake pelanggan anyar sing teka ing situs web online. Sawetara bisa uga blanja ing jendhela, sing liyane bisa uga seneng. 

Elingi dinamika lan demografi pelanggan, sampeyan bisa program dhaptar pitakonan sing menarik kanggo nemtokake manawa pelanggan ana ing sales funnel utawa ora. 

Wangsulan kanggo pitakon kasebut bakal mbantu sampeyan nemtokake panuntun sing kudu ditindakake. 

Ana bot sing wis diprogram sing kasedhiya kanggo sampeyan. Bot-bot kasebut mbantu nyiyapake pitakon lan banjur nganalisis wangsulan sing diwenehake kanggo nemtokake manawa kepemimpinan bisa ditindakake utawa ora. Driftbot dening Drift minangka pilihan utama ing kene yen sampeyan nggoleki piranti lunak kaya iki. 

Nalika bot bisa nindakake tugas sing apik banget kanggo kualifikasi lan ngupayakake timbal, cara paling apik kanggo ngatur proses yaiku kanthi nambah sentuhan manungsa ing pungkasan kesepakatan. 

Cara sing paling apik yaiku ngidini bot ngopeni lan nduweni kualifikasi banjur duwe langkah manungsa nalika kesepakatan bakal ditutup. 

Proses kasebut bisa dirampingake kanggo nemtokake strategi sade digital sampeyan ing wektu mbesuk. Gampang lan bakal entuk ganjaran. 

Alesan 3: Gunakake Bot Minangka Cara kanggo Nggawe Pribadi Pengalaman Panganggo 

Panaliten anyar nemokake 71 persen kabeh pelanggan luwih seneng strategi adol sing dipersonalisasi. 

Nyatane, pelanggan urip lan mati kanggo nggawe personalisasi, amarga dheweke dadi sorotan. Wis pirang-pirang taun, merek wis adol sing disenengi, nanging pasang saiki wis malih lan saiki wayahe pelanggan nemtokake apa sing didol lan dipasarke. 

Elinga babagan kegirangan pelanggan babagan personalisasi, sampeyan kudu menehi perhatian. Kanthi nggunakake bot, sampeyan bisa menehi respon sentris pelanggan menyang pengunjung. 

CNN minangka conto saluran warta paling dhuwur sing ngirim feed warta khusus kanggo macem-macem pangguna adhedhasar minat lan pilihane. 

Iki nggawe papan sing positif lan mbantu pelanggan gumantung karo panyedhiya warta kanggo kabeh warta sing relevan. 

Struktur minangka solusi AI online utama sing mbantu tim real estate, broker lan agen nggawe jawaban khusus kanggo para pelanggan. 

Chatbot ing Struktur jenenge Aisa Holmes lan dadi agen penjualan. Aisa Holmes ngenali klien lan njawab pitakonane kanthi nada sing dipersonalisasi.

Aisa Holmes

Alesan 4: Gunakake Bot kanggo Komunikasi Media Sosial sing Efektif 

Sampeyan uga bisa nggunakake bot ing media sosial kanggo nanggapi lan sesambungan karo pelanggan kanthi dedikasi lan kustomisasi sing padha kaya ing situs web. 

Kasedhiya macem-macem chatbot kanggo nambah pesen nalika Slack lan Facebook Messenger. Bot media sosial paling digunakake kanggo generasi timbal, lan tujuan kasebut bisa digunakake kanthi apik. 

Alesan 5: Gunakake Bot Minangka Cara Nemtokake Demografi 

Bot nawakake cara super interaktif supaya sampeyan bisa entuk demografi sing dibutuhake saka pelanggan, tanpa njaluk isi formulir sing dawa lan mboseni. 

Bot kasebut sesambungan karo para pelanggan kanthi cara super kasual lan ngasilake informasi sing relevan karo demografi. 

Informasi iki banjur digunakake kanggo nawakake strategi adol pribadi kanggo pelanggan. Strategi adol iki bisa dadi cara sing apik kanggo nggawa pelanggan anyar kanggo merek sampeyan. 

Chatbot nyedhiyakake papan sing aman kanggo akeh pelanggan supaya bisa nuduhake informasi sing gegandhengan karo demografi, tanpa krasa aman. 

Sampeyan uga bisa nggunakake kesempatan iki kanggo nggawa pelanggan anyar lan entuk data sing ana gandhengane karo demografi saka sing lawas. 

Saiki, sampeyan ngarepake sampeyan ngerti pentinge chatbot lan cara nggabungake ing strategi pemasaran. Pemasaran digital yaiku babagan santai lan nggawe ikatan karo pelanggan. 

Bot obrolan mung menehi kesempatan kasebut, amarga sampeyan ngidini sampeyan njelajah cakrawala sing pancen wis adoh banget kanggo sampeyan. 

Tim pemasaran bisa kerja sama karo bot kanggo mbentuk strategi pemasaran digital sing angel. 

Layanan bot interaktif lan 24 jam bakal cocog karo keahliane para staf manungsa. Liwat amalgam iki, sampeyan bakal bisa ngasilake hadiah kesempatan dodolan sing luwih gedhe lan otomasi pemasaran. 

Apa sampeyan nyoba nyoba entuk bot ing strategi pemasaran? 

Yen ya, banjur komentar ing ngisor iki supaya ngerti kepiye teknik sing bisa mbantu sampeyan ing perjalanan sing bakal teka.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.