Napa Perdagangan B2B sing Tangguh Mung Cara Kanggo Maju Kanggo Produsen lan Suplier Kirim COVID-19

Perdagangan B2B

Pandemi COVID-19 nyebabake kahanan sing durung mesthi ing malang bisnis lan nyebabake sawetara kegiatan ekonomi dipateni. Akibate, bisnis bisa uga nyekseni perubahan paradigma ing rantai pasokan, model operasi, prilaku konsumen, lan strategi pengadaan lan penjualan.

Penting banget kanggo njupuk langkah proaktif supaya bisnis sampeyan ing posisi sing aman lan nyepetake proses pemulihan. Ketahanan bisnis bisa mbantu banget adaptasi karo kahanan sing ora dikarepake lan njamin keberlangsungan. Utamane kanggo para pemain ing rantai pasokan commerce B2B, wektu sing durung mesthi kaya iki bisa kucing ing tembok kahanan. Sampeyan bisa uga bakal ngalami slump ing pasar utawa angel golek panjaluk sing akeh. Sanajan kaloro kahanan kasebut bisa uga nyusahake, pabrike lan distributor bisa ngandelake kesinambungan bisnis lan ketahanan sing apik kanggo ngatasi tantangan lan njamin pasokan sing ora bisa ngganggu pandemi ukuran lan skala iki.

Kahanan saiki meksa bisnis nggawe perubahan struktural ing strategi pasar menyang pasar. Ing ngisor iki sawetara area fokus utama sing bisa mbantu sampeyan njamin kontinuitas lan nggawe ngarep sing kuwat nalika krisis kesehatan sing paling parah ing abad iki.

  • Disaster Recovery - Bisnis kudu ngramal pengaruh pandemi tumrap kemampuan operasional. Minangka tanggepan langsung, umume bisnis nggawe pusat saraf komersial kanthi tim lintas fungsi kanggo nyuda pengaruh pandemi ing operasi penjualan. Dheweke uga wis nggawe pangaturan kayata syarat kredit sing fleksibel kanggo ndhukung mitra saluran. Sanajan inisiatif kasebut bisa mbantu nggayuh tujuan langsung, rencana lan eksekusi sing ati-ati penting banget kanggo pemulihan jangka panjang.  
  • Pendekatan Digital-First - Penjualan B2B bisa uga diganti kanthi dhasar ing post-COVID-19 kaping kanthi fokus pindhah saka offline menyang media digital. Pandemi iki nyedhiyakake momentum kanggo proses digitalisasi penjualan sing isih ana. Nalika bisnis B2B ngerteni tambah akeh interaksi digital ing wektu cedhak, sampeyan kudu ndeleng saben kegiatan sales kanggo ngenali kemungkinan potensial kanggo otomatisasi digital. Kanggo nambah pengalaman digital, priksa manawa para pembeli bisa nemokake informasi sing siyap ing situs web, lan mbandhingake produk lan layanan. Sampeyan uga kudu ngatasi masalah teknis kanthi nyata lan golek cara anyar lan inovatif kanggo nambah pengalaman pelanggan.  
  • Suplier Mikir maneh Dolanane - Suplier nyedhiyakake pengalaman digital sing bisa dipercaya lan dipersonalisasi kanthi fokus ing kacepetan, transparansi, lan keahlian sing luwih cepet bisa pulih kanthi luwih cepet lan tuwuh basis pelanggan. Ing upaya kasebut, sampeyan kudu nggunakake teknologi lan ngenalake fitur sing disenengi pelanggan kayata obrolan langsung sing bisa ngerteni syarat tartamtu lan cepet nanggepi. Saliyane interaksi ing situs web kasebut, para pemasok ngarepake tambah akeh lalu lintas ing aplikasi seluler lan komunitas media sosial. Mangkono, ing normal sing anyar, sampeyan kudu nggawe pangowahan radikal ing strategi penjualan supaya bisa nggunakake kesempatan ing lanskap virtual.
  • eCommerce lan Digital Kemitraan - Krisis saiki nyedhiyakake kesempatan kanggo nggedhekake eCommerce lan kemampuan digital sampeyan. eCommerce dikarepake bisa duwe peran penting ing tahap pemulihan lan tahap pertumbuhan sabanjure. Yen bisnis sampeyan ora duwe kapabilitas digital, sampeyan bisa uga ora bakal entuk kesempatan telat ing lanskap online. Bisnis B2B sing wis nandur modhal kanggo nggawe eCommerce lan kemitraan digital bisa uga nggunakake kesempatan kanggo nambah langkah liwat media virtual.  
  • Adol Jauh - Kanggo nyuda pengaruh ing penjualan, umume bisnis B2B wis nyekseni transisi menyang model penjualan virtual sajrone pandemi kasebut. Penekanan babagan adol jarak jauh lan nyambungake liwat konferensi video, webinar, lan chatbots saya akeh. Nalika sawetara bisnis gumantung banget ing medium virtual kanggo ngganti sales lapangan, sing liyane nggunakake profesional penjualane sejajar karo penjualan web. Saluran remot sing paling akeh ditemokake padha utawa luwih efektif kanggo nggayuh pelanggan. Mangkono, panggunaan saluran remot biasane bakal tambah sanajan watesan perjalanan saya gampang lan wong bali menyang papan makarya.  
  • Sourcing Alternatif - Gangguan parah ing rantai pasokan sajrone Covid-19 negesake perlune bisnis ngetrapake perubahan strategi pengadaan. Gangguan ing rantai pasokan ngrusak sumber bahan baku saka vendor sing dikontrak, utamane ing kasus yen bahan baku sumber internasional. Kanggo ngatasi tantangan kasebut, bisnis kudu golek vendor lokal kanggo golek bahan baku. Ngamanake kontrak karo vendor lokal bisa ngindhari keterlambatan produksi lan distribusi. Sampeyan uga bisa migunani ing tahap iki kanggo ngenali produk lan bahan alternatif.
  • Perencanaan Kontinuitas lan Investasi Jangka Jangka Panjang - Kanggo sales B2B, iki wektu sing pas kanggo ngupayakake investasi lan nggawe investasi jangka panjang. Tindakake lan jaga komunikasi rutin karo prospek ing jalur pipa lan nemtokake kesempatan jangka panjang. Kirimake informasi babagan rencana kontingensi sampeyan lan langkah-langkah sing bakal sampeyan lakoni kanggo njaga kesinambungan. Sampeyan mboko sithik kudu mindhah fokus saka tanggepan darurat menyang model ketahanan operasional jangka panjang. Ing proses iki, melu rencana kontinuitas sing kuat kanggo sinau pelajaran saka krisis saiki. Sampeyan uga kudu netepake risiko operasional fungsi bisnis kritis lan nindakake latihan perencanaan skenario. Ngembangake kapabilitas ketahanan bisa mbantu ngatasi kedadeyan sing durung pernah ana sadurunge lan bali menyang negara asli kanthi pengaruh sing ora pati pengaruh tumrap operasional.
  • Netepake Peran Anyar Sales Reps - Pangowahan digitalisasi ora mengaruhi peran wakil penjualan sing saiki diwajibake dadi akrab karo alat digital kayata Zoom, Skype, lan Webex. Profesional penjualan sing kerja ing lingkungan B2B kudu ngerti macem-macem alat online kanggo ngatasi lan nanggapi pitakon pelanggan kanthi efektif. Nalika sampeyan siyap kanggo nambah dodolan digital, pahami cara paling apik kanggo nglatih lan nyebarke profesional sales liwat macem-macem saluran kanggo nyedhiyakake layanan lan dhukungan pelanggan. Latihan lan investasi ing personel sampeyan manawa bakal entuk hadiah ing jangka panjang.

Aja Ngenteni Pandemi Bakal Pungkasan

Para ahli nyatake yen coronavirus bisa uga tetep suwe banget lan terus nyebar nganti vaksin digawe kanggo ngilangi. Nalika organisasi ngupayakake mbangun maneh lan miwiti operasine kanthi tenaga kerja sing winates lan pancegahan sing diperlokake, iku penting kanggo nyelarasake kabeh operasi karo persyaratan anyar. 

Bisnis kudu nggunakake pendekatan sing proaktif lan ngetutake rencana sing ditemtokake kanggo njaga kesinambungan ing operasi lan nyegah gangguan rantai pasokan. Simpen inventarisasi siyap lan siyap sadurunge supaya ora ketinggalan karo kesempatan penjualan. Amarga pemulihan ekonomi ing post-COVID-19 kaping bisa luwih cepet tinimbang sing diarepake, sampeyan kudu nggunakake wektu iki kanggo nyiyapake panjaluk sing pungkasan. Elinga, yen sampeyan ora miwiti saiki, sampeyan bisa uga ora bisa nggunakake kesempatan sing bakal teka ing wektu sing pas.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.