Akuisisi B2B: Goleki dhaptar liyane kanggo dhuwit sampeyan

MoneyAkuisisi Bisnis menyang Bisnis bisa uga angel banget. Yen sampeyan minangka organisasi sing nyedhiyakake wilayah sing akeh karyawan, sampeyan pengin nggawe manawa strategi akuisisi luwih efisien. Yen ana 50,000 bisnis ing wilayah kasebut, coba bayangake sampeyan bisa ngubungi 25 prospek saben minggu, utawa 5 saben dina. Sampeyan mbutuhake sampeyan duwe 20 tenaga kerja. Iki agresif banget kanggo tim sales lan telemarketing lan kemungkinan sampeyan ora duwe tenaga penjualan sing gedhe!

Apa yen sampeyan mung bisa sesambungan karo 5,000 bisnis (1 saka 10)? Kepiye sampeyan nemokake lan target bisnis kasebut? Wangsulane dununge ing sawetara teknik pemasaran basis data sing cukup sederhana sing ditrapake kanggo akuisisi bisnis. Analisis iki dakwenehake luwih saka setaun kepungkur karo perusahaan regional, lan saiki kita nembe ngrampungake prospek taun kapindho kanggo dheweke. Iki dudu ilmu roket, nanging mung prospek ing industri sing cocog karo firmagraphics basis pelanggan.

Langkah 1: Profile bisnis sampeyan Iki minangka layanan sing bakal diwenehake perusahaan data kanthi biaya sing moderat. InfoUSA, Dun lan Bradstreet, lan AccuData minangka sawetara jinis perusahaan. Sawise nampa laporan, penting dianalisis lan dikompilasi dadi data sing migunani. Mangkene conto (Klik kanggo ndeleng):

Taun ing Bisnis miturut Industri - Penetrasi%:
Taun ing Bisnis

Volume Sales Business miturut Industri - Penetrasi%:
Jilid Penjualan

Jumlah Karyawan miturut Industri - Penetrasi%:
Jumlah Karyawan

Langkah 2: Analisis Asile

Penetrasi minangka persen pelanggan ing kisaran sing sampeyan wis mbandhingake persen rata-rata prospek ing kisaran kasebut. Kanthi tembung liyane, yen 25% pelanggan wis duwe bisnis kurang saka setaun, nanging mung 10% bisnis regional wis duwe bisnis kurang saka setaun, mula luwih becik target bisnis anyar! Kanthi mangkono, sampeyan nambah kasempatan kanggo golek prospek tinimbang nggoleki perusahaan sing ora mbandhingake.

Tandha pratandha manawa sampeyan bisa tumindak data utawa ora mung kanggo ndeleng wujud kurva lan hubungan ing industri. Mangkene sawetara pengamatan umum (woh gantung murah) saka diagram ing ndhuwur:

  • Nomer Taun ing bisnis: Gatekna kepiye G & H duwe puncak ing taun pisanan utawa kurang? Aku bakal nggunakake industri kasebut kanthi luwih jero lan bisa uga investasi ing dhaptar prospek Bisnis Anyar.
  • Volume Penjualan: Nalika akeh industri munggah lan mudhun ing kurva sing apik, sok dong mirsani kepiye landasan konstruksi munggah? Dadi… luwih gedhe tenan perusahaan konstruksi, luwih apik!
  • Nomer Karyawan: Elinga kepiye industri jasa cukup rata? Iki ngandhani yen jumlah karyawan bisa uga ora dadi faktor ing industri kasebut.

Langkah 3: Gunakake temuan

Yen aku kepengin kesed lan cepet, aku mung bakal menehi sumber data ing puncak kurva lan nggunakake minimal kanggo target target ing saben industri. Perusahaan data biasane ora ngisi daya sampeyan amarga nindakake pitakon rumit tumrap data sing digawe karo dhaptar dadi aja isin, takon! Cara sing luwih apik kanggo nindakake yaiku nggawe sawetara algoritma nulis biji adhedhasar profil kasebut, banjur aplikasi formula kasebut menyang prospek supaya entuk skor umume kanggo prospek. Cukup supaya prospek sampeyan supaya mudhun, lan wiwiti akuisisi!

Langkah 4: Jalanake!

Nalika nindakake kampanye kasebut kanggo klien, kita nganalisa apa sing dadi akibat kanggo ngubungi prospek. Ngerti pirang-pirang prospek sing bisa dihubungi, kasedhiya jumlah sing dibutuhake kanggo nyuda dhaptar prospek. Kita nglakokake upaya 3-prong sing ngasilake akuisisi 10%!

Langkah 5: Analisis asil anyar lan wiwiti maneh

Lansekap malih kaya ciri khas para pelanggan. Penting kanggo terus nyaring lan nyetel algoritma nulis biji lan prospek sampeyan.

Cathetan pungkasan: Ana kabeh buku sing ditulis ing teknik pemasaran basis data. Sulit komunikasi proses pemasaran basis data sing rumit ing siji entri blog, mula aku duwe kebebasan nggawe akeh asumsi lan njupuk akeh trabasan. Proses nyata sing digawe klien liwat sawetara wulan. Kita ngerti lan cocog 95% basis pelanggan bali menyang data Dun lan Bradstreet kanggo entuk profil sing luar biasa. Nalika milih prospek pungkasan, mesthine kita ngilangi pelanggan sing saiki lan bubar kadaluwarsa.

Aku mung pengin ngandhani yen ana sawetara analisis sing cukup sederhana lan strategis sing bisa ditindakake saka spreadsheet Excel sing bakal nambah bisnis nganti usaha akuisisi bisnis!

One comment

  1. 1

    Aku ngira iki kiriman sing migunani banget. Ing pengalamanku, umume pamilik bisnis cilik ora ngerteni babagan analisis industri utawa pasar lan liya-liyane. Nanging (jelas) yen bisa nemen bisa lunas kanthi mbantu bisnis kasebut ngarahake usahane menyang prospek sing ditarget paling apik. Matur nuwun kanggo info!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.