Wah, heh. Aku bakal miwiti bisnis pemasaran!

Depositphotos 2156397 s

Apa sing sampeyan entuk nalika nyampur tingkat pengangguran sing dhuwur karo masarakat sing duwe pendhidhikan (sawetara ujar manawa berpendidikan banget)? Konsultan, mesthi. Akeh. Sawise kabeh, yen sampeyan wis marketing pemasaran suwene 25 taun yen sampeyan duwe bathi supaya majikan mbayar sampeyan dadi "master administrasi bisnis" sadurunge padha mandheg mbayar sampeyan kabeh ... sapa sing luwih becik mbukak perusahaan pemasaran !

Ana guyonan sing mlaku ing sisih agensi bisnis - yaiku para ahli pemasaran outsourcing, perusahaan non-perusahaan kanthi kapasitas apa wae. Guyonane yaiku: yen ana PHK, kita bakal luwih akeh saingan. Lan, sanajan ora ana pendhukung wirausaha sing luwih gedhe tinimbang aku, aku isih duwe sinisisme nalika akeh wong sing nggunakake shingle dhewe.

Ana apa masalahe? Pengalaman Ing kepemilikan bisnis, yaiku dudu pemasaran. Sampeyan bisa uga dadi aset sing ora larang regane minangka desainer, panulis, utawa ahli strategi iklan ing organisasi sadurunge. Nanging pengalaman kasebut mung nglengkapi sampeyan nalika ngasilake. Saiki ing manajemen bisnis sampeyan, ana tantangan anyar sing kudu diadhepi. Lan ora mung sing jelas: akuntansi, pajak, SDM, sales, lsp. Sanajan ing disiplin pemasaran, tugas konsultan beda banget karo ahli ing omah. Konsultan kudu ngenali masalah lan ngrancang solusi sadurunge bisa miwiti nindakake rencana kasebut. Iki minangka konsultasi tingkat dhuwur sing diarani konsultan pemasaran sing angel ditindakake, utawa ora bisa ngerteni.

Apa wangsulane? Apa kita, komunitas pemasaran, nyingkirake para pemimpin anyar kasebut kanthi mentalitas elit? Apa a sebutan "ahli pemasaran" profesional kudu ana? Utawa, bisa uga program pelancong dirancang kanggo sing ngupayakake miwiti bisnis pemasaran?

Akeh cara, program wong lelungan kasebut wis ana. Ora mung butuh tumindak andhap asor: ditetepake dhewe kaya ngono. Luwih saka sawetara konsultan pemasaran sing dihormati sing aku kenal saiki diwiwiti kanthi deklarasi sing kurang mulya - ing freelancer Sanajan ora cukup sugeh ing kertu bisnis, freelance isih ana ing endi para pedagang trampil – sing durung siyap mabur solo - paling pas karo mekanisme pangiriman pemasaran outsourcing. Ora minangka tanggungan angel kanggo telpon sing luwih sithik, nanging minangka persiyapan kanggo peran sing dheweke durung siyap ngisi ... nanging ing sawijining dina, aku yakin, bisa.

Miwiti bisnis sampeyan, nanging wiwit wiwitan. Lan, semoga sukses.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.