Gunakake Sawetara Kapinteran lan Nyingkiri Captcha

reCAPTCHA

Mbok menawa salah sawijining pengalaman pangguna paling ala sing terus daklakoni ing web yaiku captcha Teknologi.

Captcha yaiku nalika gambar digawe kanthi nomer, huruf, lan kadang tembung kaya sampeyan kudu ngetik maneh menyang lapangan liyane. Iki kanggo nggagalake kiriman formulir otomatis saka spammer komentar. Amarga ora bisa ngerteni kode kasebut, mula ora bisa ngirim kiriman palsu.

Capit Captcha

  1. Iki teknologi sing ngganggu. Aku ora bisa menehi pitutur kaping pirang-pirang aku arep ngirim komentar utawa ngirim pesen ing sawetara situs lan aku diganggu lapangan Captcha. Mandheg aliran lan mandheg pengalaman pangguna. Aku ora tahan. Wusana, aku mung nyerah lan mandheg ngunjungi situs utawa nggunakake alat kasebut.
  2. Iki digawe dening komputer. Kasunyatan manawa digawe dening komputer ngandhani yen mbesuke bakal rusak dening komputer. Mung prekara wektu.
  3. Iku puguh. Ora mbenakake masalah, nggawe pangguna kudu ngrampungake.

Pendekatan sing Luwih Apik

Sawetara wong wis takon apa aku ora nggunakake Captcha nalika nulis plugin Formulir Komentar. Aku ora nggunakake amarga pengin nggawe pengalaman luwih apik, ora luwih ala, nalika ngindhari spammer komentar. Kanthi mung sawetara kapinteran, perusahaan piranti lunak bisa nggawe tantangan kasebut supaya nyenengake, dudu gangguan.

Pitakon tantanganku ing kaca kontak gampang banget, "tembung pungkasan ing judhul blogku". Nanging dheweke nggawe wong sing sadetik uga bisa uga guyu, dheweke kudu ngetik "blog". Apik lan gampang. Ora ana kombinasi warna lan nomer sing beda-beda, distended, lan aneh. Mung pitakon sederhana sing ora bisa dijawab komputer - mung sing maca.

Facebook saiki nggunakake Captcha

Facebook CaptchaPerusahaan paling anyar sing dadi korban teknologi gaya Captcha yaiku Facebook. Ora mung mripat sing mutlak, sampeyan meh ora bisa maca bab kasebut. Facebook pancen apik banget kanggo nggawe alat lan integrasi sing apik ing situs ... apa dheweke kudu nggunakake teknologi bodho iki? Cukup apik yen typepad lan liya-liyane didol.

Sawetara bisa uga ujar manawa "bisa". Mung bisa digunakake kanggo ngrampungake masalah saka situs web lan dilebokake ing pangguna. Iki desain sing ora bisa dijaluk lan ana cara sing luwih apik! C'mon Facebook… njupuk kesempatan, golek soko! Dadi kreatif

23 Komentar

  1. 1

    Salah sawijining solusi inovatif sing padha karo captcha yaiku HumanAuth (lan KittenAuth). Sampeyan uga padha karo ide "tembung pungkasan ing judhul blogku". Manungsa kudu maca pitunjuk lan mbuktekake manawa dheweke ngerti babagan semue pitunjuk. Ora ana komputer sing bisa nindakake. Nanging yen sampeyan ngrungokake wong AI, bakal enggal! Wis cedhak wae, tenan!

    Yen HumanAuth utawa "standar" sing ora bisa ditindakake komputer bakal bisa digunakake terus, mula bakal nganggu gangguan sing sampeyan omongake.

    Nanging, sampeyan isih kudu ngati-ati babagan implementasine. Sampel HumanAuth sing aku deleng maneh nduwe cacat! Nalika ngeklik 3 gambar sing bener, tombol bakal diganti supaya sampeyan ngerti yen bener. Ora apa-apa, nanging menehi klik tanpa wates, mula algoritma rekursif sing gampang bisa ngerteni 3 gambar kasebut.

    Gagasan sampeyan luwih gampang lan gampang biasane tegese ora ana sing salah.

  2. 4

    Pendapat sing menarik, sanajan aku ora yakin manawa pantes dadi item blog dhewe ...
    Nanging apa sing ora ditindakake mung kanggo sawetara perhatian… 😉

    Oalah, situs kita (http://ajaxwidgets.com) ora duwe captcha kanggo sistem blog kita. Lan kasunyatane yaiku 99.99% kabeh blog spam ditolak amarga kasunyatane ora ngidini HTML…!
    Kajaba iku, kita nggunakake "link kondom" kanggo kolom URL sing uga ngilangi akeh spam. Ora angel kabeh 🙂

    .t

    • 5

      Tujuane dudu perhatian, Thomas. Pancen kanggo nggatekake teknologi sing 'bisa ditrima' mainstream nanging ora pangguna.

      Tuladha sampeyan babagan cara ngatasi masalah iki pancen sejatine dakwujudake, mesthine ana cara sing kurang ngganggu kanggo ngatasi masalah kasebut.

      Matur suwun, Thomas! Lan aku seneng widget, mula aku bakal mriksa situs sampeyan!
      Doug

  3. 6

    Sampeyan gagal nyebutake captcha sing nyebabake gambar teks sing distorsi sing kesel lan bener.

    Captcha bisa uga akeh perkara, adhedhasar teks, takon lan jawaban, subyektif (pilih kirik paling lucu) lan iki luwih cepet digunakake lan nggawe akal yen nyoba ngerti manawa ana utawa 0.

    Aku setuju karo sampeyan, lan aku uga sengit, nanging kiriman sampeyan ora kalebu topik sing jembar, lan ora menehi ide babagan cara ngatasi.

    • 7

      Hai Garrow,

      Aku setuju - Aku ora nggawe solusi sing paling apik… iku sing dakpanggil karo perusahaan sing duwe sumber daya lan ahli pengalaman panganggo sing apik. Motivasi kula kanggo nulis kiriman kasebut yaiku sawise ndeleng Facebook nggunakake teknologi iki.

      Aku uga ora ngerti manawa teknologi Captcha tumpang tindih ing njaba grafis font sederhana sing kudu dikirim pangguna. Yen teknologi Captcha ngembangake jejak dadi pitakonan tantangan lan jawaban sing bisa digawe kanggo nambah, ora ngrusak pengalaman panganggo, aku kabeh kanggo dheweke!

      Thanks!

  4. 8

    Gunakake jeneng variabel-variabel. Sawise pangguna teka ing kaca, atur cookie sesi sing ngemot nomer acak. Banjur menehi tag "input" jeneng = "komentar __ [judhul]", banjur siji kanggo sisa lapangan sampeyan.

    Banjur pulihake nomer kasebut saben wong ngunjungi kaca kasebut.

    Iki bakal mesthekake yen manungsa menyang kaca: kanggo sawetara wektu.

    Chris

  5. 9
  6. 10

    Captcha bisa ngganggu. Sawetara luwih saka liyane. Aku wis ndeleng sawetara sing mokal kanggo diwaca (sing ngalahake tujuwane). Aku nggunakake jinis Captcha sing "ala" sing sampeyan jelasake ing sawetara proyek. Nanging, aku nggawe cukup gampang kanggo maca supaya manungsa ora prelu ngrayu uteke supaya bisa ngerti. Kajaba iku, aku mung "captcha" nalika pangguna ndhaptar, ora saben-saben menehi input menyang situs kasebut. Iki dudu sistem sing sampurna, nanging dakanggep kurang saka faktor gangguan manungsa.

    Dadi, kita bisa miwiti menehi rating Captcha ing "HAF" (Factor Annoyance Human), Factor Annoyance Spammer, lsp.

  7. 12

    Aku ora pengin ngremehake plugin sampeyan, nanging wis ana cara sing luwih apik kanggo nyaring spam ing wordpress. Ana plugin apik tenan sing digunakake kanthi jeneng SpamKarma lan nggunakake kabeh jinis heuristik kanggo nemtokake postingan iki manungsa utawa spam. Aku wis nggunakake udakara 1 1/2 utawa 2 taun saiki lan sawise menehi komentar sapa wae minangka spam lan yen ora yakin, mula njaluk supaya wong ngisi captcha banjur komentar kasebut dakwaca. Nanging entuk atusan komentar spam seminggu lan ora bisa dilalekake.

    Aku sengit captcha uga. Yen aku pancen kudu nulis captcha, aku bakal seneng http://www.hotcaptcha.com/ amarga milih wong ayu utawa kewan wulu utawa whatevers saka pirang-pirang gambar ora pati penting kanggo manungsa lan angel banget kanggo skrip otomatis.

    • 13

      Hai Smokinn,

      Aku ora nggunakake SpamKarma nanging aku wis nate krungu. Aku nggunakake tumindak sing ala lan bisa uga mung kudu menehi hasil karo 10% spam komentar sadurunge.

      Aku bakal mriksa Hot Captcha - swarane padha karo sing dakkarepake.

      Thanks!
      Doug

  8. 14

    Kiriman iki ora ana artine. Solusi sampeyan ora skala. "Bot" bisa diprogram kanthi gampang kanggo ngatasi langkah keamanan kanthi ngisi "blog" saben-saben. Solusine duwe pirang-pirang pitakon - kayata akeh pitakon sing sampeyan tulis. Kepiye cara facebook, guru tiket, utawa yahoo ngetrapake solusi kasebut?

    Pos iki mung cukup konyol kanggo narik perhatian lan nambah penghasilan iklan sampeyan. Sampeyan kudu luwih nyoba "menehi tip" blog iki. Aku bakal miwiti karo konten sing kudu diwaca.

    • 15

      Wah, Mat. Ana sing muni rada nesu saiki.

      Kayane sampeyan pancen ora maca postinganku. Aku ora nate ujar solusi lan solusi aku bakal digunakake, uga ora digunakake dening perusahaan kasebut. Aku iya ujar manawa aku pengin ndeleng sawetara perusahaan (kaya Facebook) nggawe solusi sing luwih cerdas. Pluginku ngidini sampeyan ngowahi pitakon tantangan nalika sampeyan pengin - ora ana bot sing bisa ngatasi. Nganti saiki, aku ora duwe SPAM ing kaca kontak saka solusi iki.

      Siji conto: Mbok Facebook pancen bisa entuk bathi nggunakake pariwara ing kaca lan takon "Sapa pariwara ing kaca iki?". Apa wae luwih apik tinimbang numbuk nomer lan huruf - yen sampeyan bisa maca kanthi bener.

      Cheers! Priksa manawa langganan! hehe
      Doug

      • 16

        "Iklan Who is on this page" minangka ide sing menarik. Aku wis nate ngetrapake sadurunge ing situs web sing diarani Moola.com. Nanging, dheweke nggunakake khusus minangka cara kanggo ngarahake perhatian menyang pengiklan (minangka interstitial) tinimbang metode pencegahan spam.

        Sawetara wong malah bakal meksa sampeyan nonton video iklan 20 detik banjur njawab pitakon kayata "Kanggo perusahaan iki kanggo sapa?" Nalika, aku dudu penggemar metode tartamtu (aku ora sabar ngenteni), bakal luwih menarik yen ndeleng apa sing kaya ngono kanggo bathi iklan.

  9. 17

    Kajaba faktor gangguan, sing gedhe banget, CAPTCHA asring ora bisa diakses sapa wae sing kurang sesanti.

    Bayangake CAPTCHA sing sampeyan angel maca banjur wenehi wong sing kurang penglihatan. Angel? Meh mokal.

    Kepiye wae wong sing ora duwe penglihatan babar pisan, surfing web kanthi maca layar utawa teknologi braille. CAPTCHA dirancang supaya program ora bisa maca. Ing kasus iki, pangguna sing dipatèni uga ora.

    Ana sawetara CAPTCHA sing bisa diakses, sing kalebu CAPTCHA swara kanggo wong-wong sing ora bisa ndeleng minangka conto, nanging masalah kegunaan sing ditambahake nggawe teknologi sing aku ora bakal nate implementasine. Ngalahake spammer kanthi cara liya, aja nggawe pangguna nyata mbayar (uga alasane aku nggunakake plugin dofollow).

  10. 18

    Captchas ora ala. Captchas ala iku ala. Yen angel banget manawa sampeyan ora bisa maca, mula iku ala.

    Nanging, aku mikir solusi sing luwih apik yaiku soal matematika dhasar, telung variabel:
    1. Nomer 1 (0-9)
    2. Nomer 2 (0-9)
    3. Solusi

    Wis rampung supaya matematika gampang banget, lan sampeyan bisa ngerteni apa wangsulane saka sudut pandang skrip kanthi gampang.

  11. 19

    Siji solusi rapi sing ditemokake ing endi wae yaiku kothak centhang kanthi label "Aku spammer", sing ora dicenthang kanthi standar. Pancen, luwih migunani ing konteks nyegah panggunaan otomatis tinimbang komentar (amarga komentar blog biasane ora duwe kothak centhang sing kudu dicenthang).

    Pungkasane, pungkasane mung sawetara wektu sadurunge API ngrampungake. Nanging aku ora mikir ana solusi sing sampurna tinimbang robot ora bakal rusak, mula iki cukup becik lan ora ngganggu pengalaman pangguna (kajaba, mesthine sampeyan nganggep spammer…)

  12. 20

    Apa komentar negatif babagan iki minangka "entuk perhatian"? Wiwit kapan dadi perkara ala yen nambah swara menyang diskusi. Heck, kanthi 17 komentar wis jelas, pancen topik sing disenengi wong.

    Kajaba iku, yen iki minangka topik sing narik perhatian masarakat, kenapa sampeyan ora pengin blog babagan iki?

  13. 21

    Kepiye carane dudu CAPTCHA?

    Sejatine, dudu aksara mangled ing gambar graji artifisial, nanging iki nyoba kanggo mbedakake komputer lan manungsa.

  14. 22

    Ya, aku setuju manawa captcha rada nesu, lan nuwun sewu amarga ngerti yen dheweke dadi alangan kanggo pangguna cacat, nanging bubar
    raved babagan sepira aku menghargai sifat dual saka sistem reCaptcha, amarga mblokir spam (sanajan ora 100% kanthi efektif, kaya sing sampeyan negesake) nalika mbantu ndhelikake buku, lan aku isih dadi penggemar.

    Ora mbantah efek sing mbebayani tumrap pangguna, nanging sampeyan kudu ngakoni manawa nggunakake gaweyan minimal saka saben anggota manungsa kanthi jembar kanggo nindakake apa sing ora bisa ditindakake komputer kanthi otak banget (maca teks manggis sing nolak Pengakuan Karakter Optik) iku apik banget solusi

    Sanajan umume, ya, aku kabeh nggunakake kreatifitas tinimbang kode yen bisa.

  15. 23

    Hei,

    Kirim ringkes sing apik. Aku uga ora setuju karo semangat babagan kekarepan kiriman sampeyan. Utamane, ing endi wong liya negesake kurang menehi "wangsulan" utawa "alternatif," sing bisa sumpah sampeyan karo plugin formulir komentar lan diskusi babagan kaca kontak sampeyan (utawa aku ora kejawab? mbentuk opini (lan nuduhake) tanpa repot maca sanajan ora cukup postingan, kayata iki, sadurunge metu (sing ngrampungake ora ana gandhengane)

    Iki minangka debat sing menarik lan, ora preduli apa solusi kasebut diwenehake, pantes ditulis yen sampeyan pengin. Sawise dadi blog sampeyan, - iki sing paling ora diganggu karo sawetara komentar - wiwit kapan blogging dadi tanggung jawab umum? Yen sampeyan pengin nulis babagan apa wae, tulisen. Sapa wae sing ora pengin maca isih duwe pilihan kanggo ora maca. Yen sampeyan ngisi biaya, iki bakal dadi crita sing beda, nanging, yen aku bener, weblog ngasilake kekarepan massal kanggo ngirim babagan apa wae lan / utawa kabeh sing ana gandhengane lan disedhiyakake kanggo tampilan umum, utawa supaya luwih gampang dituduhake karo kanca. Akeh konten blog sing ora bisa diakses publik utawa uga menarik kanggo sing ora melu langsung.

    Aku kudu ngguyu nalika maca babagan nggunakake kiriman iki kanggo nambah penghasilan iklan sampeyan. Mungkin (lan muga-muga bisa) pengalaman sampeyan luwih apik tinimbang aku, nanging - kajaba sampeyan blogging kanggo promosi produk - sampeyan bisa nulis babagan captcha utawa sampeyan bisa nulis babagan panganan asu umume lan uga sistem iklan kontekstual sampeyan. mbayar kanthi tarif sing ora bisa diramal ing kahanan apa wae 😉

    Mangkene, yen produsen CAPTCHA lagi maca, matur nuwun wis nambah audio! Tlatah ireng kanthi latar mburi kothak putih sing rame banget lan huruf putih memedi (lan distorsi banget) dipasang (kadhang kala pungkasan gambar) minangka conto kahanan sing sampurna yen manungsa kanthi sesanti sing cukup angel bakal angel diowahi, nanging program bisa uga gampang ngrampungake liwat wektu.

    Mung 2 senku,

    Salam sejatine kanggo sampeyan,

    Mike

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.