Merek Avatar: Kadhemen utawa Kreatif?

Addy

AddyWiwit aku njupuk @komangtrisanthylan @sedulurbukune “Merek Dhewe”Aku wiwit ngira-ngira keputusane sing dakgawe nalika wiwitan teknologi enom. Taun kepungkur, aku nggawe persona sing jenenge Addy. Dheweke dadi fitur piranti lunak, nanging luwih saka iku, dheweke dadi pelayan paling gampang kanggo para pelanggan. Tujuane yaiku supaya wong bisa nggandhengake dheweke karo AddressTwo luwih kuwat tinimbang sing dakkarepake. Iku bisa digunakake. Lan dina iki, aku wiwit kepengin weruh: apa aku salah yen pengin wong liya dadi praupane perusahaanku - ana sing palsu?

Ayo diwiwiti kanthi ngapa. Iki dudu eksperimen sosial sing bengkong. Iki dudu pandangan nyata babagan kasunyatan sing lahir saka jaman kanak-kanak nalika main Legend of Zelda lan RPG liyane (sing ora dakkarepake, btw). Iki minangka langkah sing diitung. Sampeyan ngerti, aku isih seger banget karo usaha bisnis sadurunge sing kabeh duwe bisnis karo Nick — dudu perusahaan Nick, dudu staf Nick, mung Nick. Lan kanggo kula, tegese Nick ora entuk preinan lan sing luwih penting, Nick ora bisa adol perusahaan kasebut kanthi miliaran lan pensiun karo garwane lan anak-anake.

Addy ditemokake dadi Nick sing luwih apik. Dheweke ora turu. Dheweke ora duwe kulawarga sing kepengin ngerti kenapa Addy mesthi mriksa email mengko bengi. Dheweke uga ora bakal ngalami kanker pankreas lan nilarake jabatan kasebut kanthi sedhih lan tiba-tiba. Addy ora bakal entuk kesepakatan sing luwih apik saka wiwitan lan jaminan sing luwih gedhe karo dhaptar pelanggan. Dheweke ora bakal nesu karo wong liya kanthi politik lan religius ing sisih tengen sing konservatif manawa dheweke ora bisa nolak posting ing akun twitter perusahaan. Addy mung mesem lan ngladeni.

Nanging coba kaya kita, dheweke dudu wong. Pinokio minangka fiksi. Dadi aku iki sapa? Kreatif? Utawa kadhemen?

Minangka konsumen teknologi, aku ora bisa mikir avatar perusahaan liyane sing dakrasa sambungane kuwat. Elingi kertas kertas kanthi mripat lan cangkem sing mumbul ing pojokan MS Word 2003? Brengsek. Dheweke ora nate ana ing kana nalika aku butuh, nanging butuh wektu suwene kaping pindho supaya program bisa dimuat. Twitter nggawe siji avatar paling disenengi ing media sosial: Paus Gagal. Aku wedi yen ana kedadeyan liyane, akeh wong California sing nesu bakal mburu bungkuk dadi punah.

Apa ana sing sukses ngrampungake apa sing dirancang Addy kanggo ngrampungake?

Nalika mikir babagan perusahaan teknologi sing hebat, aku mikir wong-wong sing ana ing mburine: Steve Jobs, Bill Gates, Scott Dorsey, Chris Baggott, Scott Jones. Nanging, tugas Addy mung terus berkembang. Dheweke dadi tuan rumah sing anyar universitas bisnis cilik, ngirim buletin, lan bisa uga bakal ngganti aku dadi kepribadian ing mburi twitter @addresstwo. Apa kita terus maju menyang jurang impersonal, utawa nggawe lapangan sing anyar kanthi cara nglucur?

One comment

  1. 1

    Salah sawijining papan sing wis ditemokake avatar sing bisa digunakake kanthi apik yaiku industri sing klien seneng tetep anonim. Kredit, masalah reproduksi, penurunan bobot awak, lsp. Kabeh kalebu wilayah sing pelanggan pancen rada ora kepenak diadhepi manungsa ... sanajan mung praupane manungsa. Yen wis rampung (kaya avatar ing ndhuwur), aku yakin bisa dadi profesional lan ngundang. Yen salah, pancen bakal ngrusak.

    Kesempatan kanggo avatar bisa uga njeblug, amarga masarakat wis 'biasa' komunikasi karo karakter AI. Siri ing iPhone minangka salah sawijining conto, nanging saiki ana sistem telpon canggih sing dadi swara animasi komputer. Aku percaya, kaya wong sing ngarep-arep ngomong karo wong-wong saiki, dheweke uga ora bisa nolak 'karakter' amarga karakter kasebut bisa komunikasi karo dheweke kanthi luwih cerdas.

    Pos sing apik - nggawe sampeyan mikir! Matur suwun Nick!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.