Reputasi minangka Shadow Peteng Otoritas

Warta kasebut kebak sawetara crita kamanungsan sing luar biasa bubar:

Ana kesamaan. Saben wong kasebut ana ing pucuk jagad iki. Dheweke minangka panguwasa utama - ora ana sing bisa nantang.

Michael PhelpsPanguwasa minangka salah sawijining perkara sing bisa dipikolehi wong tanpa reputasi. Katelu wong kasebut kalebu masarakat sing umume sadurunge entuk panguwasa sing ora umum. Dheweke entuk target sing adoh banget kaya sing ora kasedhiya kanggo manungsa kaya sampeyan lan aku.

Sajrone setaun, Presiden Obama pindhah saka Senator cilik supaya tekan kantor paling dhuwur (bisa dibantah) ing jagad iki. Ing 10 taun, AROD dadi pemain baseball profesional sing paling apik lan paling laris. Ing 7 taun, Phelps dadi Olimpiade sing paling apik ing sejarah, meh ora dingerteni sadurunge 2 Olimpiade pungkasan.

Reputasi mirip kaya bayangan. Iku mesthi ana lan tansah karo sampeyan. Nalika sunar srengenge ing pasuryan sampeyan, sampeyan ana ing mburine sampeyan, lan uga lali. Yen sampeyan wong normal, ora ana sing nggatekake bayangan sampeyan. Nanging, nalika sampeyan ngadeg ing ndhuwur wong akeh, sampeyan ora bakal menehi ayang-ayangan.

Ing jagad iki manawa kabeh sing kita lakoni direkam lan kasedhiya kanggo kabeh wong, kita kudu mbiasakake manungsa minangka manungsa. Ora ana siji wae sing sampurna, lan ora bakal bisa nggayuh kasampurnan.

Nalika ngupayakake mbangun panguwasa, aja lali yen sampeyan duwe reputasi ing njaban rangkah.

4 Komentar

  1. 1

    "Nalika srengenge lagi sumunar ing pasuryan sampeyan, ana ing mburine sampeyan lan, mbok menawi lali ... nalika sampeyan ngadeg ing ndhuwur wong akeh, sampeyan menehi bayangan."

    Ya… lan kanthi Internet, bayangan kasebut bakal bisa nonton 3 Milyar Wong kanthi kacepetan cahya. Luwih angel kanggo nggawe kesalahan lan nutupi saiki. Penyebaran informasi sanalika.

  2. 2
    • 3

      Hai Andy!

      Aku pancen mikir babagan njupuk buku babagan Lincoln. Sawetara acara Saluran Sejarah pungkasan wis kepenak. Matur nuwun kanthi nuduhake iki! Aku ora pantes entuk pujian.

      Doug

  3. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.