Pemirsa vs Komunitas: Apa Sampeyan Ngerti Beda?

komunitas pamirsa

Kita ngobrol kanthi apik karo Allison Aldridge-Saur saka Chickasaw Nation dina Jumuah lan aku ngajak sampeyan ngrungokake. Allison wis nggarap proyek sing apik banget minangka bagean saka hibah Digital Vision, nulis seri ing Pelajaran Amerika Asli kanggo Nggawe Komunitas.

Ing bagean loro saka seri kasebut, Allison ngrembug Pamirsa lawan Komunitas. Iki nggawe aku dadi salah sawijining elemen paling penting ing kabeh seri. Aku ora yakin manawa akeh pemasar ngakoni manawa ana bedane antarane pamirsa lan komunitas. Malah ing kene ing Martech, kita nindakake tugas sing hebat kanggo nggawe pamirsa sing hebat ... nanging durung nggawe strategi kanggo ngembangake komunitas.

Allison ngrembug babagan bedane mbangun pamirsa - ngrungokake, melu, konten sing relevan, poin kasetyan, gamifikasi, ekonomi sing menehi, konsistensi menehi pesen lan olahpesen. Sawetara bisa ujar manawa iki minangka strategi kanggo nggawe komunitas… nanging ana siji pitakon sing bakal mangsuli manawa sampeyan duwe siji utawa sijine. Apa komunitas bakal terus tanpa sampeyan, tanpa konten sampeyan, tanpa insentif, utawa tanpa nilai umum sing sampeyan lakoni? Yen wangsulane TIDAK (sing bisa uga ana), sampeyan bakal entuk pamirsa.

Mbangun komunitas sampeyan minangka strategi sing beda banget. Piranti bangunan komunitas kalebu jeneng klompok, acara lan individu, nggunakake jargon njero, duwe simbol dhewe, berkembang a sambungan narasi, duwe sistem nilai, ritual, bangunan konsensus lan sumber daya kumpulan. Komunitas urip ngluwihi pimpinan, platform, utawa malah produk (mikir Trekkies). Nyatane, Allison ujar babagan sing luar biasa nalika ngobrol karo dheweke ... pengacara merek ing komunitas bisa uga luwih tahan suwe tinimbang tim pemasaran dhewe!

Iku ora ateges mung pamirsa minangka perkara sing ala ... kita duwe pamirsa sing akeh matur nuwun. Nanging, yen blog sesuk ilang, aku wedi para pamirsa uga! Yen kita ngarep-arep bisa nggawe kesan sing tetep, kita bakal bisa ngembangake komunitas.

Conto paling apik yaiku mbandhingake review produk liyane vs. Dhaptar Angie (klien kita). Tim ing Angie's List ora ndhikte review, ngidini tinjauan anonim… lan nindakake tugas luar biasa nalika menehi komentar ing antarane bisnis lan konsumen kanggo mesthekake yen kalorone dianggep adil. Asil kasebut minangka komunitas khusus sing edan sing nuduhake atusan tinjauan mendalam babagan bisnis sing ana gandhengane.

Nalika aku ndaftar kanthi pribadi kanggo layanan kasebut, aku ngira bakal nggoleki kaya Yelp sing ana bisnis didhaptar lan ana sawetara lusin review kanthi ukara utawa loro ing sangisore. Nanging, telusuran cilik kanggo tukang ledeng ing wilayahku ngidentifikasi atusan tukang pipa kanthi ewonan ulasan sing jero. Aku malah bisa nyuda plumber kanthi rating sing apik kanggo instalasi pemanas banyu. Asilé yaiku aku entuk pemanas banyu kanthi rega sing larang lan aku ora prelu kuwatir manawa bakal disuwek utawa ora. Ing siji transaksi, aku ngirit biaya anggota kabeh taun.

Yen kanthi alesan aneh, Daftar Angie mutusake nutup lawang, aku ora ragu manawa komunitas sing wis diluncurake bakal terus nindakake karya luar biasa sing ditindakake kanthi nglaporake asil bisnis kanthi akurat lan adil. Yelp lan Google bisa uga duwe akeh pamirsa… nanging Angie's List nggawe komunitas. Beda banget.

Apa sing sampeyan bangun?

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Sejatine - sampeyan kudu nggawe wong padha seneng (utawa luwih) babagan komunitas sampeyan. Iki sejatine kepiye nalika sampeyan uga duwe perusahaan. Yen aku bisa adoh saka kantor sajrone seminggu lan perusahaan bisa mlaku tanpa aku, aku ngerti yen aku nindakake perkara sing bener.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.