ASP RSS Parser, Reader Pakan

Depositphotos 4651719 s

Pungkasan minggu iki aku wis terpaku ing laptop sing nggoleki jaring RSS feed basis web. Alesané yaiku aku pengin nulis pamaca feed RSS sing bakal nampilake feed supaya konten bisa di-scrape kanthi otomatis menyang email HTML. Dadi, kanggo wong sing pengin cadangan bagean buletin email menyang artikel Blog utawa Publikasi, bisa gampang digabung. Amarga JavaScript ora nampilake konten nganti klien mbukak lan nglakokake skrip, akeh browser JavaScript RSS ora migunani. Aku butuh maca feed RSS sisih server.

Aku miwiti nulis parser dhewe ing ASP nggunakake obyek MSXML. Aku bisa ngrampungake udakara 75% feed RSS sing nindakake iki, nanging sawetara spesifikasi XML sing longgar ing feed RSS kabukten angel diprogram. Sampeyan bisa ndeleng ing tumindak kene. Sampeyan bisa ngliwati jumlah maksimal item (ni), jumlah karakter sing dipotong ing tembung (nc), uga URL. Sampeyan uga bisa ndeleng feed nyata kanthi variabel debug kene.

Akeh feed RSS sing pancen 'reged' lan mbutuhake ngurai teks ing file XML kanthi kode manipulasi senar (ugh!). Mesthi wae, kita isih ana RSS 'muda' ing internet dadi aku ora kaget. Waca liyane babagan spesifikasi RSS kene.

Pungkasane, aku nemokake permata cilik. Aku nemokake kelas ASP gratis kanggo didownload. Rada alon-alon, nanging durung nemokake feed sing ora bisa diwaca. Aku duwe versi statis ing kene lan versi dinamis ing kene.

Saperangan nyathet skrip kasebut. Aku kudu mbusak sawetara tag HTML ing katrangan sing bali. Aku nindakake kanthi fungsi ngresiki sethithik sing ditemokake:

Function DeleteHTML (strText) Dim nPos1 Dim nPos2 nPos1 = InStr (strText, ">") Lindakake Nalika nPos1> 0 nPos2 = InStr (nPos1 + 1, strText, ">") Yen nPos2> 0 Banjur strText = Kiri (strText, nPos1 - 1) & Mid (strText, nPos2 + 1) Exit Liya Aja Pungkasan Yen nPos1 = InStr (strText, ">") Loop DeleteHTML = strText End Function

Aku uga nambah kode liyane sing apik: Kadhangkala, aku uga pengin nuduhake katrangan luwih utawa kurang. Nanging, yen aku mung matesi jumlah karakter, mula aku bisa uga ngilangi katrangan ing tengah tembung. Aku ora pengin nglakoni!

Fungsi Cutoff (strText, intChars) surem intLength dim j intLength = len (strText) yen intChars> intLength banjur kanggo j = intChars dadi 0 langkah -1 yen pertengahan (strText, j, 1) = "" banjur metu kanggo sabanjure yen j> 0 banjur strText = kiwa (strText, j-1) & "..." liya strText = strText mungkasi yen pungkasan yen Cutoff = strText End Function

(Aku nemoni sawetara masalah nalika nampilake kode kanthi bener ing entri iki ... ayo ngerti yen sampeyan duwe masalah karo salah siji fungsi iki!)

Aku uga wis ngerteni sawetara alat liyane ing internet. Ana sing
NET versi, akeh versi PHP, ton versi JavaScript.

Kanggo nyimpulake, muga-muga spesifikasi RSS terus disaring lan feed nyata tundhuk karo standar XML ing kabeh kasus. Aplikasi gratis kayata TypePad, WordPress, lsp. Kudu nyaring fungsionalitas RSS. Blog tambahan kaya MySpace, Xanga, LiveJournal, lsp kudu nambah fungsionalitas RSS. RSS IS kuat…Chris Baggott nulis bagean apik ing Email vs. RSS. Aku ngubungake fungsine bisa nambah pengaruh kalorone!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.