Arging Marang Sejarah lan Entre-Commuting

karya saka ngarep

Aku ngobrol karo kancaku, Chad Myers saka 3 Topi Marketing, ngrembug babagan kepiye ekonomi pertanian lan Revolusi Industri nyebabake pola kerja modern. Kaya dene keyboard QWERTY komputer kita (dirancang kanggo efisiensin, mula tombol mesin tik ora bakal tetep, nanging saiki digunakake ing piranti sing ora nate tetep), kita nggunakake pamikiran wiwit umur 100 nganti 1,000 taun (lan liya-liyane) kanggo nemtokake keputusane staf lan makarya. Lan dheweke pancen ora efisien.

Kepiye Ekonomi Pertanian mengaruhi Pakulinan Kerja Kita

Nalika ndeleng Baby Boomer lan hubungane kulawarga karo pertanian, 1 saka 4 wong Amerika padha nyambung karo peternakan, biasane dadi peternakan kulawarga. Biyen, lan saiki uga, sampeyan tangi nalika surup, lan makarya dadi surup. Sampeyan ora bisa kerja ing wayah wengi, amarga sawahe ora surem lan traktor ora duwe lampu. Kowé nyambut gawé ing awan, amarga bapakné padha kerja ing wayah awan, kaya bapakné lan bapak-bapaké sadurunge. Sejatine, wiwit kita duwe tetanen ing jagad iki, sampeyan awan awan kerja lan turu wengi.

Saiki, kita ora prelu nglakoni. Kita duwe lampu listrik, kita bisa nggarap zona wektu, lan komunikasi kanthi cepet karo Internet kanthi kecepatan tinggi.

Kepiye Revolusi Industri Mengaruhi Kabiasaan Kita

Maju nganti pungkasan taun 1800-an lan awal taun 1900an, nalika pabrik munggah lan otomatis nggawa wong-wong saka peternakan menyang kutha-kutha golek gaweyan. Saiki, yen ana prelu dibangun, pabrik digawe ing pabrik. Lan amarga wong-wong teka saka peternakan, dheweke kudu kerja antara 8 lan 5 maneh.

Nanging saiki, amarga pabrik kasebut ana ing sak lokasi, gaweyan kasebut kudu ditindakake ing lokasi. Piranti sampeyan ana ing kana. Produk sampeyan ana ing kana. Sampeyan minangka bagean saka sistem kasebut, lan yen sampeyan ora ana, sistem kasebut gagal. Penting banget yen sampeyan tampil.

Saiki, kita isih ngarep-arep bisa tampil. Pakaryan kita rampung ing gedung kantor. Kita kudu ketemu karo wong liya. Kita kudu lungguh ing peternakan cubicle cilik, lan supaya output terus. Sampeyan bagean sistem, nanging lan iki sing durung dingerteni manajer sistem ora bakal gagal amarga sampeyan ora ana ing bangunan kasebut.

Bagéyan saka alesan kasebut yaiku kurang percaya ing manajer. Yen dheweke ora bisa nonton kita, dheweke ora bakal ngerti yen bisa ngrampungake. Dheweke percaya manawa kita bisa luwih seneng wektu tinimbang ngrampungake. Aja nganti lali, dheweke uga bisa ngandhani, nalika wong ora nemoni tenggat wektu lan produktivitas munggah utawa mudhun, sanajan ana wong ing papan kasebut. Nanging ana sawetara sebab, manajer mikir manawa masarakat kudu ana ing saben wektu, utawa ora bakal rampung.

Masalah abad kaping 21 disebabake dening mikir abad kaping 19

Umume perusahaan lan lembaga pamrentah isih mikir babagan abad kaping 19 nalika nerangake wektu kerja sing bisa ditampa. Sampeyan kudu ing kantor wiwit jam 8:00 esuk nganti 5:00 sore. Sampeyan ora diidini kerja saka omah, lan mesthine ora diidini wiwit jam 9:00 - 6:00, utawa Gusti Allah ora maringi! 10: 00 - 7: 00.

Sawetara taun kepungkur, nalika aku kerja ing Departemen Kesehatan Negara Bagian Indiana, Aku sebagian tanggung jawab kanggo rencana kontingensi sing bakal digunakake yen flu pan kena Amerika Serikat. Nanging, akeh sing ana gandhengane karo wong sing bisa kerja ing omah. Kabeh wong seneng karo rencana kasebut lan ujar manawa pancen padha karo sing dibutuhake.

"Apik," ujarku. "Kita kudu nindakake latihan kaping pirang-pirang, lan priksa manawa kabeh wong bisa nggunakake. Iki bakal ngidini staf sing dibutuhake ngupayakake, priksa manawa bisa entuk akses online, lan kabeh teknologi bisa digunakake. Kanthi ngono, nalika ditindakake, kita ora kabeh bakal nelpon departemen IT ing dina kapisan. "

"Ora, kita ora pengin nglakoni," jawabe. "Kita pengin kabeh kerja ing kene. Kita ora telekomunikasi. ”

Mekaten. Pungkasan diskusi. Kita ora nindakake telecommuting. Departemen paling gedhe ing pamrentah negara, departemen sing ngurus tanggepan flu pan negara, lan kita ora “mangan panganan asu dhewe. " Dadi, ora ana tes, saengga bisa uga nyandhet tanggepan kabeh agensi nalika waktune teka.

* sigh *

Solusi Abad 21

Aku uga ora kebal saka mikir kaya ngono. Minangka pamilik bisnis, luwih saka setahun ora duwe jadwal kerja biasa. Aku tekan kantor telat, amarga turu telat, biasane udakara jam 2:00.

Nanging aku isih rumangsa luput nalika weker mati jam 8:00, lan mikir, "Aku kudu ana ing kantor," sanajan awak ngancam bakal meksa aku dadi koma kurang turu.

Nanging, aku rampung kabeh ing wayah sore lan wengi. Aku drive menyang lan saka kantor ing jam non-puncak, sing artine aku kurang nggunakake bensin. Aku nglampahi wektu entre-commuting saka kopi utawa kafe sithik. Sepira jumlah bahan bakar sing bisa kita ngirit saben taun yen karyawan bisa nyetel jadwal ing kantor supaya cocog karo jadwal kerja sing paling apik?

Yen perusahaan bisa metu saka cara mikir "ora bisa dipercaya karo sampeyan", lan nemokake cara anyar supaya karyawan bisa kerja ing omah, kita bisa nyuda konsumsi bahan bakar. Kita bisa nyuda biaya utilitas, lan uga real estate lan biaya sewa, yen duwe jejak perusahaan sing luwih cilik. Bayangake nggunakake bangunan sepersepuluh saka ukuran asline, ora ana isine kamar rapat, ruang konferensi, lan sawetara bilik kanggo wong sing butuh wektu ing kantor sadurunge utawa sawise rapat.

Yen perusahaan lan agensi pamrentah bisa gabung ing abad kaping 21, kita bakal bisa nindakake sawetara perkara sing nggumunake. Nganti wektu iku, kita bakal ngowahi kunci pas ing jalur perakitan, lan nancep jaran lan ngluku kebon.

2 Komentar

  1. 1

    Pos apik tenan, Erik. Aku bakal nambah manawa aku yakin manawa akeh masalah sing disebabake amarga kurang paham negara iki babagan "Kepemimpinan apa". Mayoritas pimpinan sing durung duwe pengalaman sing dakkarepake percaya yen dadi tugas kanggo 'ndandani' wong lan proses. Akibate, dheweke fokus marang sing negatif ... sifat negatif karyawane, masalah negatif karo produk lan jasa, masalah negatif karo bisnise.

    Bakal mesthi ana sing 'ndandani' karo saben wong lan saben bisnis. Iki dudu tugas pimpinan. Pemimpin kudu ngerti kepiye carane ngeculake bakat kanggo para karyawan, kepiye nggunakake kekuatan produk lan layanane, lan kepiye cara ngeksploitasi perkara-perkara luar biasa sing ditindakake bisnis.

    Nanging, kita ningkatake masarakat kanthi tingkat ora kompeten. Kita ora nyedhiyakake pelatihan utawa manajer ing manajer utawa pengawas babagan cara ngatur wong kanthi efektif. Ala banget!

  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.