Cara Nganggo Pangguna Seneng Nalika Ngrilis Pembaruan Utama kanggo Aplikasi Sampeyan

Happy Customer

Ana ketegangan gawan ing pangembangan produk ing antarane perbaikan lan stabilitas. Siji tangan, pangguna ngarep-arep fitur, fungsionalitas anyar lan bisa uga katon anyar; Nanging, pangowahan bisa mundur nalika antarmuka sing akrab tiba-tiba ilang. Ketegangan iki paling gedhe nalika produk diganti kanthi dramatis - nganti bisa uga diarani produk anyar.

At CaseFleet kita sinau sawetara piwulang kasebut kanthi cara sing angel, sanajan ing tahap awal pangembangan. Wiwitane, pandhu arah aplikasi kita dununge ing baris lambang ing sisih ndhuwur kaca:

Navigasi Casefleet

Senadyan nilai estetika pilihan iki, kita rumangsa kecepet karo akeh ruang sing kasedhiya, utamane nalika pangguna ndeleng aplikasi kasebut ing layar cilik utawa piranti seluler. Ing sawijining dina, salah sawijining pangembang teka kerja ing dina Senen esuk kanthi woh-wohan saka proyek akhir minggu sing durung diumumake: bukti konsep pangowahan tata letak. Inti pangowahan mindhah pandhu arah saka baris ing sisih ndhuwur layar menyang kolom ing sisih kiwa:

Navigasi Kiri Casefleet

Tim kita ngira desain katon apik banget lan, sawise nambah sawetara sentuhan pungkasan, kita nerbitake menyang pangguna ing minggu kasebut kanthi ngarep-arep bakal seneng banget. Kita padha salah.

Nalika sawetara pangguna langsung nampa pangowahan kasebut, nomer akeh ora seneng babar pisan lan nglaporake kangelan pindhah ing aplikasi kasebut. Keluhan sing paling gedhe, yaiku ora seneng tata letak sing anyar, nanging dheweke ora waspada.

Piwulang sing Sinau: Owahi rampung kanthi bener

Mbesuk nalika ngganti aplikasi, kita nggunakake proses sing beda banget. Wawasan utama yaiku pangguna seneng ngontrol nasibe. Nalika mbayar aplikasi sampeyan, dheweke nindakake amarga ana sebab, lan dheweke ora pengin fitur sing ditrapake ilang saka dheweke.

Sawise ngrampungake antarmuka sing mentas dirancang, kita ora ngeculake. Nanging, kita nulis postingan blog lan nuduhake tangkapan layar karo pangguna.

Email Ganti Desain Kasfleet

Sabanjure, kita nambah tombol menyang layar sambutan ing aplikasi kanthi judhul gedhe, sawetara salinan sing digawe kanthi tliti lan tombol oranye gedhe sing bisa ditampa pangguna kanggo nyoba versi anyar. Kita uga nyathet manawa bisa bali menyang versi asli yen pengin (kanggo sawetara wektu).

Sawise pangguna ing versi anyar, langkah-langkah sing dibutuhake kanggo mbalek maneh ditemokake sawetara klik ing setelan profil pangguna. Kita ora pengin ndhelikake tombol supaya bisa dibalekake maneh, nanging uga ora ngira gunane wong liya kanggo bolak-balik bola-bali, sing bisa uga nyoba yen tombol kasebut langsung katon. Kasunyatane, mung ana siji pangguna sing mbalikke sajrone periode pilihan suwene wulan. Kajaba iku, nalika kita ngalihake saklar lan nggawe versi anyar dadi prentah meh kabeh pangguna sing paling aktif wis ganti lan menehi umpan balik babagan versi anyar.

Saliyane insentif ing aplikasi sing diwenehake nalika ganti, kita uga ngirim sawetara email supaya pangguna ngerti persis kapan pangowahan kanggo versi anyar bakal digawe permanen. Ora ana sing kejiret lan ora ana sing sambat. Kasunyatane, umume pangguna seneng banget karo tampilan anyar.

Tantangan Worth

Nanging, penting kanggo dicathet yen ngeculake nganyari kanthi cara iki ora gratis. Tim pangembangan sampeyan kudu njaga rong versi kapisah saka codebase sing padha lan sampeyan uga kudu ngatasi masalah rumit babagan carane versi dikirim menyang pangguna pungkasan. Tim pangembangan lan jaminan kualitas sampeyan bakal kesel nalika pungkasan proses, nanging sampeyan bisa uga setuju manawa investasi wektu lan sumber daya pancen angel. Ing pasar piranti lunak sing kompetitif banget, sampeyan kudu nggawe pangguna seneng lan ora ana cara sing luwih cepet kanggo nggawe dheweke ora seneng tinimbang ngganti antarmuka sampeyan kanthi tiba-tiba.

2 Komentar

  1. 1

    Umume, nalika nganyari aplikasi anyar, kita priksa manawa lawas isih ana ing mode aktif nganti wong nganyari dadi versi sing luwih anyar. Pengalaman sing ala bakal meksa pangguna supaya optout saka layanan sampeyan. Penting banget kanggo bisnis supaya duwe kesadharan sadurunge ngluncurake aplikasi anyar.

    Kajaba iku, njaluk wong menehi tanggapan. Peluncuran anyar minangka wektu nalika wong seneng nuduhake pikirane babagan aplikasi kasebut. Yen duwe pikiran sing anyar mula bakal nuduhake sampeyan. Bakal nggawe kesempatan anyar kanggo pangembang kanggo nambah fitur sing disaranake wong.

    Matur nuwun

  2. 2

    Nalika ngirim email menyang pelanggan babagan pangowahan gedhe ing situs web. Kita tetep ngakses situs web lawas uga pengin. Iki nggawe dheweke kepenak nalika browsing. Uga, sawetara pangguna bisa uga ora seneng desain anyar sampeyan, saengga pangguna semacam iki bisa nggunakake versi luwih gampang kanthi gampang.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.