Pemasaran Apple: 10 Piwulang sing Sampeyan Bisa Ndhaptar ing Bisnis

Pemasaran Apple

Kanca-kanca seneng menehi wektu sing angel kanggo aku dadi fanboy Apple. Aku sejatine nyalahake kabeh marang kanca sing apik, Bill Dawson, sing tuku piranti Apple pertama - AppleTV ... lan banjur kerja bareng aku ing perusahaan sing dadi manajer produk pertama sing nggunakake MacBook Pros. Aku dadi penggemar wiwit saiki lan saiki, ing njaba Homepod lan Bandara, aku duwe kabeh piranti. Kanthi saben upgrade piranti lunak lan perangkat keras, aku gumun karo ekosistem sing terintegrasi kanthi ketat sing terus dikirim Apple menyang pelanggan. Aku kuciwa karo para profesional ing industri sing terus nembak ing Apple nalika terus ndandani cara komunikasi karo lingkungan kita liwat teknologi.

Kaya sing dakkandhakake ing utas kanggo salah sawijining narasi, dina yen Fitbit, Google Home, piranti Windows, telpon Android, lan Roku bakal bisa digunakake kanthi mulus, ora bakal kelakon. Apple meksa nindakake inovasi kanthi gampang ing saben pesaing ... kasunyatane kabeh padha independen. Yen jarene, mesthi ana ruang kanggo inovasi kanggo Apple. Aku kepengin banget ndeleng inovasi ing otomatisasi omah. Miturut pendapat saya, Amazon pancen nendhang bokonge kanthi katrampilan sing kasedhiya kanggo Echo.

Cukup ngomong babagan inovasi Apple, ayo pindhah menyang pemasaran. Siji bab sing aku hormati babagan pemasaran Apple yaiku umume fokus ing kaendahan lan keanggunan piranti utawa piranti kasebut potensial sing wong lagi nutul karo dheweke. Ora ana sangsi manawa fokus ing kaendahan mbantu ... mlaku-mlaku ing toko elektronik saiki lan saben telpon, tablet, utawa laptop sing sampeyan tingali praktis minangka replika piranti Apple. Wong bangga karo alat sing digunakake, lan njupuk laptop ultralight, lancip, aluminium, unibody saka tas kanthi tampilan retina mesthi rasane enak.

Mangkene conto sing apik kanggo nampilake iPad Pro:

Potensi ing iklan kasebut mesthi saya kepenak. Apa mung nari musik saka iklan iPod asli, utawa iklan ing Sebalik Mac sing dadi sorotan sawetara wong sing paling talenta ing planet iki, Apple nambah emosi sampeyan.

Grup Situs Web nglumpukake 10 Piwulang saka strategi pemasaran Apple sing nyakup kabeh bidang fokus kanggo perusahaan. Ing infographic ing ngisor iki, 10 Pelajaran Pemasaran saka Apple, kalebu:

  1. Tansah Iku Japanese - Ing pemasaran apel, biasane ora ana informasi babagan ngendi lan carane tuku produke. Nanging, iklan lan pesen pemasaran liyane gampang banget - biasane nuduhake produk lan supaya bisa ngomong dhewe.
  2. Gunakake Penempatan Produk - Sawise influencer nuduhake produk sampeyan lan nuduhake marang pandhereke nguntungake, winih ditandur lan digawe.
  3. Ulasan Pengaruh - Apple wis bisa mriksa review saka para pelanggan.
  4. Fokus ing Proposisi Nilai Unik tinimbang Rega - Piranti apa wae sing ditawakake Apple, dheweke yakin manawa pelanggan rumangsa yen regane luwih larang. Siji pangecualian, miturut pendapatku, yaiku adaptor.
  5. Ngadeg Mergo - Tampilake menyang pamirsa manawa merek sampeyan mesthi bisa dipercaya kanggo ngirim apa sing dikarepake.
  6. Gawe Pengalaman, Ora Mung Produk - Sapa wae sing bisa nggawe produk, nanging ora akeh sing bisa nggawe pengalaman kanggo pelanggan sing ora bisa dieling-eling lan ngajak dheweke bola-bali.
  7. Ngomong karo Pamirsa Nggunakake Basane - Kanthi nyingkiri istilah lan panjelasan sing mung bakal mbingungake lan mbebayani, Apple wis nemokake cara kanggo nggayuh pelanggan ing level anyar sing kompetisi durung dingerteni.
  8. Gawe Aura lan Misteri Ngubengi Apa sing Sampeyan Lakukan - Biasane, para pemasar ngandhani kabeh babagan produk babagan konsumen, nanging Apple nggawe luwih semangat kanthi nahan informasi lan nggawe kabeh wong spekulasi.
  9. Bandhing kanggo Emosi - Iklan Apple nuduhake wong sing seneng nikmati iPad lan iPhone tinimbang fokus karo ukuran memori utawa umur batere.
  10. Gunakake Visual - Yen digunakake kanthi apik, video lan gambar lan audio sing apik bakal menehi pengaruh luwih gedhe marang pengalaman pelanggan.

Mangkene infographic lengkap:

 

Strategi Pemasaran Apple

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.